Лимонний чізкейк
Чізкейк – десерт неймовірно смачний і ніжний. Є різні рецепти його приготування – і з випічкою, і без неї. Нижче пропонуємо вам цікаві варіанти приготування лимонного чізкейку.
Інгредієнти:
коричневе бісквітне печиво – 250 г;
вершкове масло несолоне – 135 г;
цукор – 175 г;
вода 130 мл;
желатин порошковий – 15 г;
жовтки яєчні – 6 шт.;
лимон – 1 шт.;
сир філадельфія – 500 г;
вершки 33% жирності – 400 мл.
Приготування
Для приготування лимонного чізкейку з вершками печиво подрібнюємо, змішуємо з розтопленим олією і перемішуємо. Поміщаємо масу на дно форми (краще, щоб вона була роз'ємна), акуратно розрівнюємо, а потім утрамбовуємо і прибираємо в холодильник для застигання. Для сиропу в 80 мл води, всипаємо цукор і нагріваємо на повільному вогні до повного його розчинення. Після цього збільшуємо вогонь і даємо сиропу закипіти. Жовтки збиваємо і, не припиняючи процесу збивання, тонкою цівкою вливаємо в сироп. Збиваємо до тих пір, поки маса не охолоне. У воді, що залишилася розчиняємо желатин. Сир філадельфія змішуємо з соком і цедрою лимона, тертої на маленькій тертці. Збиваємо до однорідної маси. Потім додаємо желатин і знову добре збиваємо. Змішуємо сирну масу з жовтками. В окремому посуді збиваємо вершки до м'яких повітряних піків. Додаємо їх до основної маси і акуратними рухами знизу-вгору вмішуємо їх. Тепер застиглий корж дістаємо з холодильника, виливаємо на нього підготовлену суміш, накриваємо плівкою і ставимо чізкейк з лимоном в холодильник.
Інгредієнти:
маскарпоне – 470 г;
масло вершкове 825%-ної жирності – 180 г;
курячі яйця – 3 шт.;
сметана жирна – 450 г;
цукор-пісок – 05 склянки;
ванільний цукор – 5 ч. ложок;
печиво пісочне – 300 г;
лимон – 1 шт.;
мелена кориця – 1 ч. ложка.
Приготування
Щоб приготувати випікається лимонний чізкейк з маскарпоне, печиво розтираємо до стану крихти, вливаємо розтоплене вершкове масло, додаємо корицю і перемішуємо. Отриману масу акуратно розподіляємо по дну та по стеночкам рознімної форми і прибираємо в холодильник. Сир маскарпоне збиваємо зі сметаною, додаємо яйця і потроху додаємо ванілін, цукор, терту цедру і вливаємо лимонний сік. Отриману начинку виливаємо у форму і рівномірно розподіляємо. Тепер форму зовні обертаємо фольгою і ставимо її в ємність, яка більше за діаметром, ніж форма. У ємності повинна бути вода, і вона повинна доходити приблизно до середини форми. Прямо так і ставимо в духовку. При 160 градусах лимонний чізкейк з маскарпоне випікаємо 55-60 хвилин. Після цього даємо йому охолонути, ставимо в холодильник хоча б десь на 5 і тільки потім починаємо ласувати цим неймовірно смачним десертом. Також можна зверху залити чізкейк лимонним желе.
Лимонний чізкейк – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування лимонного чізкейку з вершками печиво подрібнюємо, змішуємо з розтопленим олією і перемішуємо. Поміщаємо масу на дно форми (краще, щоб вона була роз'ємна), акуратно розрівнюємо, а потім утрамбовуємо і прибираємо в холодильник для застигання. Для сиропу в 80 мл води, всипаємо цукор і нагріваємо на повільному вогні до повного його розчинення. Після цього збільшуємо вогонь і даємо сиропу закипіти. Жовтки збиваємо і, не припиняючи процесу збивання, тонкою цівкою вливаємо в сироп. Збиваємо до тих пір, поки маса не охолоне. У воді, що залишилася розчиняємо желатин. Сир філадельфія змішуємо з соком і цедрою лимона, тертої на маленькій тертці. Збиваємо до однорідної маси. Потім додаємо желатин і знову добре збиваємо. Змішуємо сирну масу з жовтками. В окремому посуді збиваємо вершки до м'яких повітряних піків. Додаємо їх до основної маси і акуратними рухами знизу-вгору вмішуємо їх. Тепер застиглий корж дістаємо з холодильника, виливаємо на нього підготовлену суміш, накриваємо плівкою і ставимо чізкейк з лимоном в холодильник.
Чізкейк з маскарпоне і лимоном - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Щоб приготувати випікається лимонний чізкейк з маскарпоне, печиво розтираємо до стану крихти, вливаємо розтоплене вершкове масло, додаємо корицю і перемішуємо. Отриману масу акуратно розподіляємо по дну та по стеночкам рознімної форми і прибираємо в холодильник. Сир маскарпоне збиваємо зі сметаною, додаємо яйця і потроху додаємо ванілін, цукор, терту цедру і вливаємо лимонний сік. Отриману начинку виливаємо у форму і рівномірно розподіляємо. Тепер форму зовні обертаємо фольгою і ставимо її в ємність, яка більше за діаметром, ніж форма. У ємності повинна бути вода, і вона повинна доходити приблизно до середини форми. Прямо так і ставимо в духовку. При 160 градусах лимонний чізкейк з маскарпоне випікаємо 55-60 хвилин. Після цього даємо йому охолонути, ставимо в холодильник хоча б десь на 5 і тільки потім починаємо ласувати цим неймовірно смачним десертом. Також можна зверху залити чізкейк лимонним желе.
Рекомендуємо добрі рецепти
Класичний чізкейк
Любите готувати смачні десерти? Тоді обов'язково побалуйте своїх домашніх найніжнішим чізкейк. Він буквально тане в роті і дарує невимовне
Рецепт чізкейку в мультиварці
Чізкейк - популярний американський десерт, який відомий у всьому світі. Його зазвичай готують з сиру філадельфія і маскарпоне. І сьогодні ми
Чізкейк без випічки
Десерт без клопоту - мрія будь-якої господині, прагнучи здійснити ваші кулінарні мрії, ми підібрали кілька рецептів популярного десерту "Чізкейк", не
Рецепти з сиром маскарпоне
Сир маскарпоне - смачний італійський продукт. З них можна створювати різні десерти або просто намазати на хліб, як вершкове масло. Давайте розберемо,
Полуничний чізкейк - рецепт
Полуничний чізкейк - неймовірно легке і ніжне ласощі. Для його приготування вам не знадобиться духовка і багато часу - лише трішки продуктів і
Чізкейк з маскарпоне
Чізкейк - дуже поширеною блюдо в європейських країнах, а також Америці. Її готують і як десерт, і як закуску. Особливу ніжність йому надає