Вернуться назад Распечатать

Лимонний чізкейк

Лимонний чізкейк
Чізкейк – десерт неймовірно смачний і ніжний. Є різні рецепти його приготування – і з випічкою, і без неї. Нижче пропонуємо вам цікаві варіанти приготування лимонного чізкейку.

Лимонний чізкейк – рецепт


Інгредієнти:

  • коричневе бісквітне печиво – 250 г;

  • вершкове масло несолоне – 135 г;

  • цукор – 175 г;

  • вода 130 мл;

  • желатин порошковий – 15 г;

  • жовтки яєчні – 6 шт.;

  • лимон – 1 шт.;

  • сир філадельфія – 500 г;

  • вершки 33% жирності – 400 мл.


  • Приготування
    Для приготування лимонного чізкейку з вершками печиво подрібнюємо, змішуємо з розтопленим олією і перемішуємо. Поміщаємо масу на дно форми (краще, щоб вона була роз'ємна), акуратно розрівнюємо, а потім утрамбовуємо і прибираємо в холодильник для застигання. Для сиропу в 80 мл води, всипаємо цукор і нагріваємо на повільному вогні до повного його розчинення. Після цього збільшуємо вогонь і даємо сиропу закипіти. Жовтки збиваємо і, не припиняючи процесу збивання, тонкою цівкою вливаємо в сироп. Збиваємо до тих пір, поки маса не охолоне. У воді, що залишилася розчиняємо желатин. Сир філадельфія змішуємо з соком і цедрою лимона, тертої на маленькій тертці. Збиваємо до однорідної маси. Потім додаємо желатин і знову добре збиваємо. Змішуємо сирну масу з жовтками. В окремому посуді збиваємо вершки до м'яких повітряних піків. Додаємо їх до основної маси і акуратними рухами знизу-вгору вмішуємо їх. Тепер застиглий корж дістаємо з холодильника, виливаємо на нього підготовлену суміш, накриваємо плівкою і ставимо чізкейк з лимоном в холодильник.

    Чізкейк з маскарпоне і лимоном - рецепт


    Інгредієнти:

  • маскарпоне – 470 г;

  • масло вершкове 825%-ної жирності – 180 г;

  • курячі яйця – 3 шт.;

  • сметана жирна – 450 г;

  • цукор-пісок – 05 склянки;

  • ванільний цукор – 5 ч. ложок;

  • печиво пісочне – 300 г;

  • лимон – 1 шт.;

  • мелена кориця – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Щоб приготувати випікається лимонний чізкейк з маскарпоне, печиво розтираємо до стану крихти, вливаємо розтоплене вершкове масло, додаємо корицю і перемішуємо.
    Лимонний чізкейк
    Отриману масу акуратно розподіляємо по дну та по стеночкам рознімної форми і прибираємо в холодильник. Сир маскарпоне збиваємо зі сметаною, додаємо яйця і потроху додаємо ванілін, цукор, терту цедру і вливаємо лимонний сік. Отриману начинку виливаємо у форму і рівномірно розподіляємо. Тепер форму зовні обертаємо фольгою і ставимо її в ємність, яка більше за діаметром, ніж форма. У ємності повинна бути вода, і вона повинна доходити приблизно до середини форми. Прямо так і ставимо в духовку. При 160 градусах лимонний чізкейк з маскарпоне випікаємо 55-60 хвилин. Після цього даємо йому охолонути, ставимо в холодильник хоча б десь на 5 і тільки потім починаємо ласувати цим неймовірно смачним десертом. Також можна зверху залити чізкейк лимонним желе.