Чізкейк – десерт неймовірно смачний і ніжний. Є різні рецепти його приготування – і з випічкою, і без неї. Нижче пропонуємо вам цікаві варіанти приготування лимонного чізкейку.
Лимонний чізкейк – рецепт
Інгредієнти: коричневе бісквітне печиво – 250 г; вершкове масло несолоне – 135 г; цукор – 175 г; вода 130 мл; желатин порошковий – 15 г; жовтки яєчні – 6 шт.; лимон – 1 шт.; сир філадельфія – 500 г; вершки 33% жирності – 400 мл. Приготування Для приготування лимонного чізкейку з вершками печиво подрібнюємо, змішуємо з розтопленим олією і перемішуємо. Поміщаємо масу на дно форми (краще, щоб вона була роз'ємна), акуратно розрівнюємо, а потім утрамбовуємо і прибираємо в холодильник для застигання. Для сиропу в 80 мл води, всипаємо цукор і нагріваємо на повільному вогні до повного його розчинення. Після цього збільшуємо вогонь і даємо сиропу закипіти. Жовтки збиваємо і, не припиняючи процесу збивання, тонкою цівкою вливаємо в сироп. Збиваємо до тих пір, поки маса не охолоне. У воді, що залишилася розчиняємо желатин. Сир філадельфія змішуємо з соком і цедрою лимона, тертої на маленькій тертці. Збиваємо до однорідної маси. Потім додаємо желатин і знову добре збиваємо. Змішуємо сирну масу з жовтками. В окремому посуді збиваємо вершки до м'яких повітряних піків. Додаємо їх до основної маси і акуратними рухами знизу-вгору вмішуємо їх. Тепер застиглий корж дістаємо з холодильника, виливаємо на нього підготовлену суміш, накриваємо плівкою і ставимо чізкейк з лимоном в холодильник.
Чізкейк з маскарпоне і лимоном - рецепт
Інгредієнти: маскарпоне – 470 г; масло вершкове 825%-ної жирності – 180 г; курячі яйця – 3 шт.; сметана жирна – 450 г; цукор-пісок – 05 склянки; ванільний цукор – 5 ч. ложок; печиво пісочне – 300 г; лимон – 1 шт.; мелена кориця – 1 ч. ложка. Приготування Щоб приготувати випікається лимонний чізкейк з маскарпоне, печиво розтираємо до стану крихти, вливаємо розтоплене вершкове масло, додаємо корицю і перемішуємо.
Отриману масу акуратно розподіляємо по дну та по стеночкам рознімної форми і прибираємо в холодильник. Сир маскарпоне збиваємо зі сметаною, додаємо яйця і потроху додаємо ванілін, цукор, терту цедру і вливаємо лимонний сік. Отриману начинку виливаємо у форму і рівномірно розподіляємо. Тепер форму зовні обертаємо фольгою і ставимо її в ємність, яка більше за діаметром, ніж форма. У ємності повинна бути вода, і вона повинна доходити приблизно до середини форми. Прямо так і ставимо в духовку. При 160 градусах лимонний чізкейк з маскарпоне випікаємо 55-60 хвилин. Після цього даємо йому охолонути, ставимо в холодильник хоча б десь на 5 і тільки потім починаємо ласувати цим неймовірно смачним десертом. Також можна зверху залити чізкейк лимонним желе.