Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тістечко «Картопля» з сухарів

Тістечко «Картопля» з сухарів

5-07-2015, 21:26
623
Тістечко «Картопля» з сухарів
Відомі солодкі ласощі – шоколадне тістечко «Картопля», (назва походить від зовнішньої подоби). Можна сказати, це кондитерський виріб – культове ласощі на всьому пострадянському просторі, та і в багатьох інших країнах. Можна, звичайно, купити улюблені солодощі у кондитерській, але в цьому випадку ви не можете бути повністю впевнені в свіжості тістечок і якості використовуваних інгредієнтів. Тому краще приготувати тістечка «Картопля» будинку, що зовсім не складно, адже ця солодкість готується без випічки, усі складові інгредієнти цілком доступні. Можна залучати до приготування «Картоплі» дітей у віці від 5-6 років, вони будуть у захваті від своєї діяльності і результату, крім того, участь у колективному приготуванні їжі для дитини буде ненав'язливим навчальним заходом і корисним досвідом.
Відомо безліч варіантів рецептів приготування тістечка «Картопля». У будь рецептур присутня якась сипка основа (мелені сухарі або печиво), рубані горіхи, вершкове масло і какао-порошок.

Тістечко «Картопля» з здобних ванільних сухарів – рецепт


Інгредієнти:

  • ванільні сухарі – 600 г;

  • цукор (краще у вигляді пудри) – 150-200 г + 1 ст. ложка для обвалювання;

  • натуральні молочні вершки або жирне молоко – 200 мл;

  • будь-які горіхи – 100-150 г;

  • якісний какао-порошок – 2-3 ст. ложки;

  • натуральне вершкове масло – 150 г;

  • коньяк, бренді, ром або лікер – 1-3 ст. ложки (якщо готуєте для дітей, цей компонент необов'язковий або зменшуйте кількість до 1 ч. ложки).


  • Приготування
    Сухарі подрібнити будь-яким зручним способом: або з допомогою м'ясорубки або в блендері, комбайні. Горіхи теж треба подрібнити, але краще не до стану борошна, а до розміру сірникової головки – так ми доб'ємося більш цікавою текстури тістечка (можна просто порубати ножем).
    Приготуємо шоколадно-вершковий крем. Змішуємо цукор з какао-порошком. Трохи підігріємо вершки (краще на водяній бані) і повністю розтопимо в вершках масло. Додамо коньяк і суміш цукру з какао. Прогріваємо суміш, помішуючи, поки цукор не розчиниться повністю, і суміш стане однорідною масою.
    Небагато (2 ст. ложки) сухарів змішуємо з 1 ст. ложкою цукрової пудри і додаємо трохи какао-порошку – це буде суміш для обвалювання – відставляємо миску вбік.
    Поміщаємо мелені сухарі і горіхи в непластиковую миску. Перемішуємо і формуємо гірку з поглибленням, яке вливаємо вершково-шоколадний крем. Перемішуємо (це зручно робити виделкою). З отриманої суміші формуємо круглі або довгасті «картоплі» і обвалюють їх в підготовленої суміші. Викладаємо «картоплі» на блюдо, не варто класти їх шарами один на інший. Поміщаємо блюдо в холодильник на годину-півтора. З'їсти «картоплі» треба протягом 2-3-х діб, однак, здається, що про це можна не турбуватися, що називається, відлетять швидше.
    Якщо ви не знайшли ванільні сухарі, можна використовувати прості та здобні сухарі, сухий бісквіт. Додамо в суміш трохи ванілі або кориці – тільки не разом – ці спеції не поєднуються.
    Щоб приготувати дієтичні тістечка «Картопля», використовуємо сухі несолодкі крекери, сухарі з білого багета або дієтичні хлібці. Кількість цукру зменшуємо до 1-2-х ст. ложок.
    Тістечко «Картопля» з сухарів

    Для дітей (втім, і для дорослих, особливо чоловіків і бажаючих стрункішати) буде корисно включити до складу тістечка «Картопля» перепелині яйця (вони абсолютно безпечні в сирому вигляді на відміну від курячих). Додаємо і вмішуємо яйця в готову трохи остигнула суміш сухарів з горіхами і шоколадно-вершкового крему (див. вище).
    В склад маси для тістечок також можна включати кокосову стружку, протертий сир в невеликій кількості, а якщо готуєте на молоці, то желатин або агар-агар.
    Подавати тістечка «Картопля» найкраще в першій половині дня до сніданку або ланчу з чаєм, кавою або гарячим шоколадом, для дітей, звичайно ж, краще компоти, каркаде або ройбуш, можна кисломолочні напої.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шоколадна «Картопля»
    Шоколадна «Картопля»
    Шоколадна картопля – ідеальний святковий десерт, особливо, якщо це дні народження малюків, хоча іноді і дорослі до таких солодощів ставляться
    Сметанно-шоколадний крем
    Сметанно-шоколадний крем
    Креми служать наповнювачами для різних кондитерських виробів: тортів, тістечок, еклерів, булочок і т. д. Варіантів створення кремів дуже багато. І
    Як приготувати тістечко «Картопля»?
    Як приготувати тістечко «Картопля»?
    Всі ми любимо солодке. Куди ж без нього? Адже так приємно випити чашечку кави з смачним тістечком «Картопля». Звичайно, можна купити його в магазині,
    Тістечко зі згущеним молоком
    Тістечко зі згущеним молоком
    Згущене молоко - улюблені ласощі багатьох з дитинства. І сьогодні ми розповімо, як зробити чудові тістечка зі згущеним молоком. Ми впевнені, що такий
    Тістечко з печива
    Тістечко з печива
    Якщо вам печива з варенням, медом або згущеним молоком вже трохи набридли, тоді пропонуємо зробити оригінальні тістечка з печива за простими
    Трюфелі: рецепт
    Трюфелі: рецепт
    Трюфелі - дуже популярний у всьому світі десерт, придуманий трохи більше ста років тому талановитим французьким кондитером. Причому назву «трюфелі»