Тістечко «Картопля» з сухарів

Відомо безліч варіантів рецептів приготування тістечка «Картопля». У будь рецептур присутня якась сипка основа (мелені сухарі або печиво), рубані горіхи, вершкове масло і какао-порошок.
Тістечко «Картопля» з здобних ванільних сухарів – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Сухарі подрібнити будь-яким зручним способом: або з допомогою м'ясорубки або в блендері, комбайні. Горіхи теж треба подрібнити, але краще не до стану борошна, а до розміру сірникової головки – так ми доб'ємося більш цікавою текстури тістечка (можна просто порубати ножем).
Приготуємо шоколадно-вершковий крем. Змішуємо цукор з какао-порошком. Трохи підігріємо вершки (краще на водяній бані) і повністю розтопимо в вершках масло. Додамо коньяк і суміш цукру з какао. Прогріваємо суміш, помішуючи, поки цукор не розчиниться повністю, і суміш стане однорідною масою.
Небагато (2 ст. ложки) сухарів змішуємо з 1 ст. ложкою цукрової пудри і додаємо трохи какао-порошку – це буде суміш для обвалювання – відставляємо миску вбік.
Поміщаємо мелені сухарі і горіхи в непластиковую миску. Перемішуємо і формуємо гірку з поглибленням, яке вливаємо вершково-шоколадний крем. Перемішуємо (це зручно робити виделкою). З отриманої суміші формуємо круглі або довгасті «картоплі» і обвалюють їх в підготовленої суміші. Викладаємо «картоплі» на блюдо, не варто класти їх шарами один на інший. Поміщаємо блюдо в холодильник на годину-півтора. З'їсти «картоплі» треба протягом 2-3-х діб, однак, здається, що про це можна не турбуватися, що називається, відлетять швидше.
Якщо ви не знайшли ванільні сухарі, можна використовувати прості та здобні сухарі, сухий бісквіт. Додамо в суміш трохи ванілі або кориці – тільки не разом – ці спеції не поєднуються.
Щоб приготувати дієтичні тістечка «Картопля», використовуємо сухі несолодкі крекери, сухарі з білого багета або дієтичні хлібці. Кількість цукру зменшуємо до 1-2-х ст. ложок.

Для дітей (втім, і для дорослих, особливо чоловіків і бажаючих стрункішати) буде корисно включити до складу тістечка «Картопля» перепелині яйця (вони абсолютно безпечні в сирому вигляді на відміну від курячих). Додаємо і вмішуємо яйця в готову трохи остигнула суміш сухарів з горіхами і шоколадно-вершкового крему (див. вище).
В склад маси для тістечок також можна включати кокосову стружку, протертий сир в невеликій кількості, а якщо готуєте на молоці, то желатин або агар-агар.
Подавати тістечка «Картопля» найкраще в першій половині дня до сніданку або ланчу з чаєм, кавою або гарячим шоколадом, для дітей, звичайно ж, краще компоти, каркаде або ройбуш, можна кисломолочні напої.
Рекомендуємо добрі рецепти

Шоколадна «Картопля»
Шоколадна картопля – ідеальний святковий десерт, особливо, якщо це дні народження малюків, хоча іноді і дорослі до таких солодощів ставляться

Сметанно-шоколадний крем
Креми служать наповнювачами для різних кондитерських виробів: тортів, тістечок, еклерів, булочок і т. д. Варіантів створення кремів дуже багато. І

Як приготувати тістечко «Картопля»?
Всі ми любимо солодке. Куди ж без нього? Адже так приємно випити чашечку кави з смачним тістечком «Картопля». Звичайно, можна купити його в магазині,

Тістечко зі згущеним молоком
Згущене молоко - улюблені ласощі багатьох з дитинства. І сьогодні ми розповімо, як зробити чудові тістечка зі згущеним молоком. Ми впевнені, що такий

Тістечко з печива
Якщо вам печива з варенням, медом або згущеним молоком вже трохи набридли, тоді пропонуємо зробити оригінальні тістечка з печива за простими

Трюфелі: рецепт
Трюфелі - дуже популярний у всьому світі десерт, придуманий трохи більше ста років тому талановитим французьким кондитером. Причому назву «трюфелі»