Пиріг без яєць
Зазвичай, для створення пишної випічки, еластичності тіста і для скріплення всіх інгредієнтів, в тісто додають яйця. Проте, яким буде ваше здивування, коли ми скажемо, що яйця - далеко не самий головний інгредієнт страви і без них цілком можливо впоратися. Довести це ми беремося рецептами пирогов без яєць.
Інгредієнти:
пісочне печиво - 200 г;
вершкове масло - 3 ст. ложки;
шоколад - 130 г;
кавовий лікер - 1/3 ст.;
ванільний екстракт - 1 ч. ложка;
крем-сир - 450 г;
мед - 1 ст. ложка.
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Для основи з печива саме печиво необхідно подрібнити в крихту руками або за допомогою блендера. Крихти з печива змішуємо з розтопленим маслом або маргарином, а потім викладаємо у форму єдиним шаром і утрамбовується. Запікаємо основу 10 хвилин. Даємо повністю охолонути.
Шоколад розтоплюємо на водяній бані і змішати з лікером. В шоколадну суміш додаємо ванільний екстракт. Окремо збиваємо крем-сир і змішуємо його з шоколадом. Заповнюємо сирної сумішшю основу пирога і ставимо блюдо в холодильник на 2 години.
Пиріг без яєць і молока готовий! Якщо ви бажаєте зробити рецепт повністю веганским - замініть крем-сир шовковим сиром тофу, вийде не менш смачно.
У сезон можна приготувати пиріг без яєць зі свіжими яблуками. Додаткової солодощі додасть страві яблучне варення або джем.
Інгредієнти:
борошно - 300 г;
цукор - 160 г;
вершкове масло - 100 г;
яблука - 4 шт.;
порошок для випічки - 10 г;
кефір - 200 мл;
яблучне варення.
Приготування
Свіжі яблука очищаємо від шкірки і серцевини, після чого нарізаємо тонкими скибочками. Скибочки яблук збризкуємо лимонним соком, щоб вони не потемніли.
Розм'якшене вершкове масло збиваємо з цукром, додаємо кефір, борошно, попередньо просіяне з розпушувачем. Виливаємо половину тіста на змащений маслом деко, зверху викладаємо яблука і невелика кількість варення. Заливаємо пиріг другою половиною тіста і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин.
Якщо ви хочете спекти пиріг на кефірі без яєць в мультиварці, то виставте на пристрої режим "Випічка" на 40 хвилин.
Класичні закриті вишневі пироги на хрусткому пісочному тісті також можна готувати без використання яєць, при цьому тісто відмінно тримає форму і не розсипається.
Інгредієнти:
Для тіста:
мигдальна борошно - 1/3 ст.;
цукор - 1/4 ст.;
сіль - 1 ч. ложка;
борошно - 2 1/2 ст.;
вершкове масло - 225 р.
Для начинки:
цукор - 1 ст.;
свіжа вишня - 15 кг;
лимонна цедра - 1 ст. ложка;
крохмаль - 3 ст. ложки.
Приготування
Мигдалеву борошно змішуємо з цукром, сіллю і пшеничним борошном. Розтираємо суху суміш з м'яким вершковим маслом, а готову крихту скачуємо в кулю, загорнути плівкою. Даємо тісту постояти в холодильнику 30 хвилин.
Вишню миємо, обсушуємо і очищаємо від кісточок. Засипаємо ягоди цукром і лимонною цедрою, залишаємо хвилин на 15 надлишки соку зливаємо, а ягоди посипаємо крохмалем.
Тісто ділимо на дві частини: меншу і більшу. Більшу частину розкачуємо на посипаній борошном поверхні і викладаємо у форму. На основі з тіста розподіляємо вишневу начинку. Розкачуємо менший пласт тіста і накриваємо їм пиріг. Робимо кілька отворів в кришці пирога для виходу пари і посипаємо все цукром.
Ставимо пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 50-60 хвилин. Пиріг з вишнею без яєць можна буде подавати лише через 4 години після випікання, таким чином, начинка вийде густий і насиченою.
Шоколадний пиріг без яєць
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Для основи з печива саме печиво необхідно подрібнити в крихту руками або за допомогою блендера. Крихти з печива змішуємо з розтопленим маслом або маргарином, а потім викладаємо у форму єдиним шаром і утрамбовується. Запікаємо основу 10 хвилин. Даємо повністю охолонути.
Шоколад розтоплюємо на водяній бані і змішати з лікером. В шоколадну суміш додаємо ванільний екстракт. Окремо збиваємо крем-сир і змішуємо його з шоколадом. Заповнюємо сирної сумішшю основу пирога і ставимо блюдо в холодильник на 2 години.
Пиріг без яєць і молока готовий! Якщо ви бажаєте зробити рецепт повністю веганским - замініть крем-сир шовковим сиром тофу, вийде не менш смачно.
Яблучний пиріг без яєць з варенням
У сезон можна приготувати пиріг без яєць зі свіжими яблуками. Додаткової солодощі додасть страві яблучне варення або джем.
Інгредієнти:
Приготування
Свіжі яблука очищаємо від шкірки і серцевини, після чого нарізаємо тонкими скибочками. Скибочки яблук збризкуємо лимонним соком, щоб вони не потемніли.
Розм'якшене вершкове масло збиваємо з цукром, додаємо кефір, борошно, попередньо просіяне з розпушувачем. Виливаємо половину тіста на змащений маслом деко, зверху викладаємо яблука і невелика кількість варення. Заливаємо пиріг другою половиною тіста і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин.
Якщо ви хочете спекти пиріг на кефірі без яєць в мультиварці, то виставте на пристрої режим "Випічка" на 40 хвилин.
Рецепт пирога без яєць з вишнею
Класичні закриті вишневі пироги на хрусткому пісочному тісті також можна готувати без використання яєць, при цьому тісто відмінно тримає форму і не розсипається.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Мигдалеву борошно змішуємо з цукром, сіллю і пшеничним борошном. Розтираємо суху суміш з м'яким вершковим маслом, а готову крихту скачуємо в кулю, загорнути плівкою. Даємо тісту постояти в холодильнику 30 хвилин.
Вишню миємо, обсушуємо і очищаємо від кісточок. Засипаємо ягоди цукром і лимонною цедрою, залишаємо хвилин на 15 надлишки соку зливаємо, а ягоди посипаємо крохмалем.
Тісто ділимо на дві частини: меншу і більшу. Більшу частину розкачуємо на посипаній борошном поверхні і викладаємо у форму. На основі з тіста розподіляємо вишневу начинку. Розкачуємо менший пласт тіста і накриваємо їм пиріг. Робимо кілька отворів в кришці пирога для виходу пари і посипаємо все цукром.
Ставимо пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 50-60 хвилин. Пиріг з вишнею без яєць можна буде подавати лише через 4 години після випікання, таким чином, начинка вийде густий і насиченою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тертий пиріг рецепт
Тертий пиріг - страва, улюблене з дитинства. Щоб згадати знайомий смак, а може і спробувати щось нове вперше, ми пропонуємо вам кілька рецептів
Пиріг з родзинками
Ізюм, як начинка використовується в різних видах випічки, будь то, печиво, коржик, кекс, коврижка. І сьогодні розповімо, як можна смачно спекти пиріг
Фруктовий пиріг
Фруктовий пиріг - це чудовий десерт зі свіжих фруктів в літній час і з консервованих взимку. Таке ласощі відмінно підійде до чашки чаю або кави в
Рецепт пирога з чорницями
Чорниця - смачна і корисна ягода. З неї можна зробити безліч дивовижних десертів, варення, джемів і т. д. А сьогодні мова піде про дивовижний пиріг з
Пиріг на ряжанці
Випічку можна робити на основі молока, кефіру, сметани, кисляку і ряжанки. Ось про чудових і соковитих пирогах на ряжанці ми докладно розповімо в
Цветаевский пиріг
Цветаевский пиріг - це той яблучний пиріг, який готують з пісочного тіста, заливають яблука вершками і сметаною. Але зараз такий печуть пиріг з