Вернуться назад Распечатать

Пиріг без яєць

Пиріг без яєць
Зазвичай, для створення пишної випічки, еластичності тіста і для скріплення всіх інгредієнтів, в тісто додають яйця. Проте, яким буде ваше здивування, коли ми скажемо, що яйця - далеко не самий головний інгредієнт страви і без них цілком можливо впоратися. Довести це ми беремося рецептами пирогов без яєць.

Шоколадний пиріг без яєць


Інгредієнти:

  • пісочне печиво - 200 г;

  • вершкове масло - 3 ст. ложки;

  • шоколад - 130 г;

  • кавовий лікер - 1/3 ст.;

  • ванільний екстракт - 1 ч. ложка;

  • крем-сир - 450 г;

  • мед - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 180 градусів. Для основи з печива саме печиво необхідно подрібнити в крихту руками або за допомогою блендера. Крихти з печива змішуємо з розтопленим маслом або маргарином, а потім викладаємо у форму єдиним шаром і утрамбовується. Запікаємо основу 10 хвилин. Даємо повністю охолонути.
    Шоколад розтоплюємо на водяній бані і змішати з лікером. В шоколадну суміш додаємо ванільний екстракт. Окремо збиваємо крем-сир і змішуємо його з шоколадом. Заповнюємо сирної сумішшю основу пирога і ставимо блюдо в холодильник на 2 години.
    Пиріг без яєць і молока готовий! Якщо ви бажаєте зробити рецепт повністю веганским - замініть крем-сир шовковим сиром тофу, вийде не менш смачно.

    Яблучний пиріг без яєць з варенням


    У сезон можна приготувати пиріг без яєць зі свіжими яблуками. Додаткової солодощі додасть страві яблучне варення або джем.
    Інгредієнти:

  • борошно - 300 г;

  • цукор - 160 г;

  • вершкове масло - 100 г;

  • яблука - 4 шт.;

  • порошок для випічки - 10 г;

  • кефір - 200 мл;

  • яблучне варення.


  • Приготування
    Свіжі яблука очищаємо від шкірки і серцевини, після чого нарізаємо тонкими скибочками. Скибочки яблук збризкуємо лимонним соком, щоб вони не потемніли.
    Розм'якшене вершкове масло збиваємо з цукром, додаємо кефір, борошно, попередньо просіяне з розпушувачем. Виливаємо половину тіста на змащений маслом деко, зверху викладаємо яблука і невелика кількість варення. Заливаємо пиріг другою половиною тіста і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин.
    Якщо ви хочете спекти пиріг на кефірі без яєць в мультиварці, то виставте на пристрої режим "Випічка" на 40 хвилин.

    Рецепт пирога без яєць з вишнею


    Класичні закриті вишневі пироги на хрусткому пісочному тісті також можна готувати без використання яєць, при цьому тісто відмінно тримає форму і не розсипається.
    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • мигдальна борошно - 1/3 ст.;

  • цукор - 1/4 ст.;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • борошно - 2 1/2 ст.;

  • вершкове масло - 225 р.


  • Для начинки:

  • цукор - 1 ст.;

  • свіжа вишня - 15 кг;

  • лимонна цедра - 1 ст. ложка;

  • крохмаль - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Мигдалеву борошно змішуємо з цукром, сіллю і пшеничним борошном. Розтираємо суху суміш з м'яким вершковим маслом, а готову крихту скачуємо в кулю, загорнути плівкою. Даємо тісту постояти в холодильнику 30 хвилин.
    Вишню миємо, обсушуємо і очищаємо від кісточок. Засипаємо ягоди цукром і лимонною цедрою, залишаємо
    Пиріг без яєць
    хвилин на 15 надлишки соку зливаємо, а ягоди посипаємо крохмалем.
    Тісто ділимо на дві частини: меншу і більшу. Більшу частину розкачуємо на посипаній борошном поверхні і викладаємо у форму. На основі з тіста розподіляємо вишневу начинку. Розкачуємо менший пласт тіста і накриваємо їм пиріг. Робимо кілька отворів в кришці пирога для виходу пари і посипаємо все цукром.
    Ставимо пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 50-60 хвилин. Пиріг з вишнею без яєць можна буде подавати лише через 4 години після випікання, таким чином, начинка вийде густий і насиченою.