» » Морковник

Морковник

Морковник
Морковником можна назвати будь-яку випічку з додаванням моркви: бісквіт, кекс, запіканка – все це морковники, а тому розгулятися фантазії є де, і ми не втрачаємо цей шанс. Запам'ятовуйте рецепти кращих морквяних солодощів для вашого столу.

Торт морковник c яблуком і горіхами – рецепт


Інгредієнти:
Для торта:

  • горіхи пекан - 150 г;

  • борошно - 250 г;

  • сода - 5 г;

  • мікс спецій (кориця, імбир, гвоздика, мускат) - 5 г;

  • яйця курячі - 3 шт.;

  • цукор - 300 г;

  • рослинна олія - 200 мл;

  • кефір - 200 мл;

  • яблука терті - 2 ст.;

  • терта морква - 1 1/2 ст.


  • Для соусу:

  • яблучний сидр - 250 мл;

  • коричневий цукор - 160 г;

  • вершкове масло - 60 г;

  • вершки - 50 р.


  • Для крему:

  • сир маскаропне - 225 г;

  • цукрова пудра - 55 г;

  • вершки для збивання - 250 мл;

  • ванілін.


  • Приготування
    Температуру духовки доводимо до стандартних 180°С. Змащені маслом 20-см форми посипаємо половиною подрібнених горіхів біля дна і стінок.
    З'єднуємо борошно з содою і спеціями. Окремо збиваємо яйця з кефіром і маслом, додаємо до них цукор. Змішуємо сухі інгредієнти з вологими, а однорідне тісто доповнюємо тертою морквою, залишилися горіхами і яблуками.
    Розподіляємо тісто по двом формам і відправляємо бісквіти в духовку на півгодини. До речі, приготувати бісквіти для морковника можна і в мультиварці: режим "Випічка" і час 45 хвилин.
    Для карамелі в сотейнику выпариваем сидр до обсягу чверть склянки. Додаємо цукор, масло, вершки і варимо на середньому вогні 2 хвилини. Половину сиропу виливаємо на остиглий бісквіт, накриваємо другим бісквітом зверху і виливаємо залишки.
    Для крему збиваємо вершки з цукровою пудрою і ваніліном до стійких піків. Додаємо маскаропне і покриваємо кремом верхівку торта.

    Як приготувати морковник з манкою?


    Інгредієнти:

  • манна крупа - 160 г;

  • терта морква - 3/4 ст.;

  • йогурт або кефір - 245 мл;

  • молоко - 250 мл;

  • цукор - 120 г;

  • жменя мигдалю і родзинок;

  • розпушувач - 3 г;

  • мелений кардамон - 3 р.


  • Приготування
    Духовку доводимо до температуру до 180°С.
    Заливаємо манну крупу молоком і залишаємо набухати протягом півгодини. По закінченні відведеного часу змішуємо манку з йогуртом або кефіром, додаємо цукор, терту моркву і розтертий в борошно, мигдаль. Щоб запіканка вийшла пишною, доповнюємо її розпушувачем, а для смаку кладемо жменю родзинок і мелений кардамон. Через 35 хвилин, проведених в духовці, солодкий і ароматний морковник буде готовий.
    Подавати морковник можна як звичайну манну запіканку зі сметаною, джемом або сиропом. До речі, для тих, хто любить більш пишні запіканки, на етапі замішування всіх інгредієнтів рекомендує додати пару збитих в піну яєчних білків і столову ложку борошна.

    Рецепт пирога морковника в духовці


    Цей пишний і ароматний пиріг нагадує морквяний хліб завдяки своєму щільному і повітряному м'якушці.
    Інгредієнти:

  • борошно - 200 г;

  • цукор - 80 г;

  • сода - 6 г;

  • мелена кориця - 4 г;

  • вершкове масло - 80 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • морква (терта) - 2 ст.;

  • ананаси - 300 г;

  • жменю родзинок.
  • Морковник


    Приготування
    Розігрів духовку до 160°С, змащуємо маслом форму для випікання.
    У мисці з'єднуємо сухі інгредієнти: борошно, цукор, соду, сіль і корицю. Окремо збиваємо м'яке масло, додаючи яйця по одному. З'єднуємо масло і суху суміш, а потім додаємо в тісто натерту моркву, родзинки і збиті в пюре ананаси. Завдяки фруктових і овочевих соків тісто має стати більш рідким.
    Перекладаємо тісто в підготовлену форму і готуємо пиріг протягом години, ближче до закінчення часу перевіряючи готовність зубочисткою або сірником.
    Перш ніж вийняти з форми залишаємо пиріг охолонути хоча б півгодини, а після нарізаємо і поглинаємо з задоволенням.
    Додав: admin | 5-07-2015, 21:13
    Переглядів: 366