Пиріг з чорносливом
Пироги з чорносливом можуть бути як приємними, так і солоними. У рецептах далі ми розглянемо обидва варіанти цієї страви, щоб ви змогли вибрати рецепт на свій смак.
Це подвійний сметанний рецепт, в тому сенсі, що сметана в його складі використовувалася як для тесту, так і для начинки. Якщо ви віддаєте перевагу кефірний тісто сметанному, то без проблем можна приготувати пиріг на кефірі з чорносливом, він вийде не менш смачним.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 250 г;
вершкове масло - 200 г;
сметана - 125 р.
Для начинки:
вершкове масло - 120 г;
коричневий цукор - 90 г;
яйце - 1 шт.;
сметана - 4 ст. ложки;
ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки;
ром - 1/2 ч. ложки;
самоподнимающаяся борошно - 50 р;
какао-порошок - 1 1/2 ч. ложки;
волоський горіх - 80 г;
чорнослив - 1 жменя.
Приготування
Почнемо з приготування нашого сметанного коржа. Розтираємо борошно з холодним маслом в крихту, додаємо сметану і формуем тісто в кулю. Обертаємо куля харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику на 30 хвилин, потім розкачуємо, кладемо у форму і наколюємо виделкою по всій площі. Випікаємо основу з тіста 10 хвилин при 200°С.
Для начинки збиваємо масло з цукром і яйцем, додати трохи сметани, ванілі і рома. Щоб начинка не вийшла водянистою, додаємо в неї борошно і какао. Змішуємо сметанную основу з подрібненими горіхами і виливаємо в охолоджений пісочний корж. Зверху розкладаємо ягоди чорносливу.
Ставимо пиріг з чорносливом, горіхами і сметаною випікатися при 180°С 30 хвилин.
Інгредієнти:
граппа - 2/3 ст.;
цукор - 3 1/2 ст. ложки;
чорнослив - 1/2 ст.;
сушені вишні - 1/3 ст.;
яблуко - 1 шт.;
абрикоси - 1/3 ст.;
сир - 1 ст.;
арахісове масло - 1/2 ст.;
вершкове масло - 100 г;
сіль - щіпка;
яйця - 2 шт.;
борошно - 3 ст. ложка;
пісочне сметанне тісто (див. попередній рецепт).
Приготування
У каструлі розігріваємо граппу і розводимо в ній цукор. В отриманій суміші варимо змішані фрукти і нарізані яблука близько хвилини, а потім залишаємо їх ввібрати сироп протягом доби.
Готове тісто розгортаємо і випікаємо в формі 18-20 хвилин при 180°С. Повністю охолодити.
Сир протираємо через сито і змішати з арахісовим і вершковим маслом. Додаємо у фарш яйця, трохи борошна і щіпку солі. Любителі солодких десертів також можуть підсолодити сирну начинку 3 столовими ложками цукру. Змішуємо начинку з сушеними фруктами і викладаємо поверх коржа.
Випікаємо сирний пиріг з яблуками і чорносливом ще 30-40 хвилин. Перед подачею охолодити його протягом 15 хвилин.
Інгредієнти:
лимони - 2 шт.;
чорнослив - 10 шт.;
кролик - 2 кг;
оливкова олія - 1/4 ст.;
чебрець - 2 ст. ложки;
мелений чорний перець - 1/4 ч. ложки;
вершкове масло - 30 г;
панчетта - 3 скибочки;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
курячий бульйон - 250 г;
петрушка;
борошно - 1 ст. ложка;
листкове тісто - 1 упаковка.
Приготування
Чорнослив заливаємо соком 2 лимонів і посипаємо цедрою одного з них. Ставимо чорнослив на повну потужність в мікрохвильову піч на 2 хвилини.
Тушку кролика розбираємо, поливаємо оливковою олією, додаємо чебрець, сіль, перець і залишилася цедру.
На сковороді з вершковим маслом обсмажуємо панчетту і кролика, окремо пасеруємо цибулю. Заливаємо все бульйоном і тушкуємо, поки рідина не випарується на половину. Додаємо борошно, петрушку, нарізаний чорнослив і кладемо всю начинку на основу з листкового тіста, накриваємо пиріг розкатаним тестом зверху, змащуємо маслом і випікаємо 25-30 хвилин при 200 градусах. Приємного апетиту!
Пиріг з чорносливом і шоколадом – рецепт
Це подвійний сметанний рецепт, в тому сенсі, що сметана в його складі використовувалася як для тесту, так і для начинки. Якщо ви віддаєте перевагу кефірний тісто сметанному, то без проблем можна приготувати пиріг на кефірі з чорносливом, він вийде не менш смачним.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Почнемо з приготування нашого сметанного коржа. Розтираємо борошно з холодним маслом в крихту, додаємо сметану і формуем тісто в кулю. Обертаємо куля харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику на 30 хвилин, потім розкачуємо, кладемо у форму і наколюємо виделкою по всій площі. Випікаємо основу з тіста 10 хвилин при 200°С.
Для начинки збиваємо масло з цукром і яйцем, додати трохи сметани, ванілі і рома. Щоб начинка не вийшла водянистою, додаємо в неї борошно і какао. Змішуємо сметанную основу з подрібненими горіхами і виливаємо в охолоджений пісочний корж. Зверху розкладаємо ягоди чорносливу.
Ставимо пиріг з чорносливом, горіхами і сметаною випікатися при 180°С 30 хвилин.
Пиріг з курагою, яблуками і чорносливом
Інгредієнти:
Приготування
У каструлі розігріваємо граппу і розводимо в ній цукор. В отриманій суміші варимо змішані фрукти і нарізані яблука близько хвилини, а потім залишаємо їх ввібрати сироп протягом доби.
Готове тісто розгортаємо і випікаємо в формі 18-20 хвилин при 180°С. Повністю охолодити.
Сир протираємо через сито і змішати з арахісовим і вершковим маслом. Додаємо у фарш яйця, трохи борошна і щіпку солі. Любителі солодких десертів також можуть підсолодити сирну начинку 3 столовими ложками цукру. Змішуємо начинку з сушеними фруктами і викладаємо поверх коржа.
Випікаємо сирний пиріг з яблуками і чорносливом ще 30-40 хвилин. Перед подачею охолодити його протягом 15 хвилин.
Пиріг зі свіжим чорносливом і кроликом
Інгредієнти:
Приготування
Чорнослив заливаємо соком 2 лимонів і посипаємо цедрою одного з них. Ставимо чорнослив на повну потужність в мікрохвильову піч на 2 хвилини.
Тушку кролика розбираємо, поливаємо оливковою олією, додаємо чебрець, сіль, перець і залишилася цедру.
На сковороді з вершковим маслом обсмажуємо панчетту і кролика, окремо пасеруємо цибулю. Заливаємо все бульйоном і тушкуємо, поки рідина не випарується на половину. Додаємо борошно, петрушку, нарізаний чорнослив і кладемо всю начинку на основу з листкового тіста, накриваємо пиріг розкатаним тестом зверху, змащуємо маслом і випікаємо 25-30 хвилин при 200 градусах. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг з мандаринами
Не за горами новорічні свята, і природно, багато господинь шукають рецепти нових цікавих страв, щоб порадувати рідних і гостей. І сьогодні ми вам
Торт з чорносливом
Страви з наявністю чорносливу завжди виходять дивовижно смачними та оригінальними. І торти в цьому плані не виключення. Давайте знайомиться з
Пісочний пиріг з повидлом
Пісочний пиріг з повидлом - чудова випічка до чаю в колі сім'ї. Приготувати її не складе особливих труднощів, і в цьому вам допоможуть наші цікаві
Фруктовий пиріг
Фруктовий пиріг - це чудовий десерт зі свіжих фруктів в літній час і з консервованих взимку. Таке ласощі відмінно підійде до чашки чаю або кави в
Сметанний пиріг рецепт
Сметана - корисний молочний продукт, який додають в багато видів випічки. І сьогодні ми поговоримо про дивовижному сметанному пиріг, який можна