» » Пиріг з чорносливом

Пиріг з чорносливом

Пиріг з чорносливом
Пироги з чорносливом можуть бути як приємними, так і солоними. У рецептах далі ми розглянемо обидва варіанти цієї страви, щоб ви змогли вибрати рецепт на свій смак.

Пиріг з чорносливом і шоколадом – рецепт


Це подвійний сметанний рецепт, в тому сенсі, що сметана в його складі використовувалася як для тесту, так і для начинки. Якщо ви віддаєте перевагу кефірний тісто сметанному, то без проблем можна приготувати пиріг на кефірі з чорносливом, він вийде не менш смачним.
Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 250 г;

  • вершкове масло - 200 г;

  • сметана - 125 р.


  • Для начинки:

  • вершкове масло - 120 г;

  • коричневий цукор - 90 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • сметана - 4 ст. ложки;

  • ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки;

  • ром - 1/2 ч. ложки;

  • самоподнимающаяся борошно - 50 р;

  • какао-порошок - 1 1/2 ч. ложки;

  • волоський горіх - 80 г;

  • чорнослив - 1 жменя.


  • Приготування
    Почнемо з приготування нашого сметанного коржа. Розтираємо борошно з холодним маслом в крихту, додаємо сметану і формуем тісто в кулю. Обертаємо куля харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику на 30 хвилин, потім розкачуємо, кладемо у форму і наколюємо виделкою по всій площі. Випікаємо основу з тіста 10 хвилин при 200°С.
    Для начинки збиваємо масло з цукром і яйцем, додати трохи сметани, ванілі і рома. Щоб начинка не вийшла водянистою, додаємо в неї борошно і какао. Змішуємо сметанную основу з подрібненими горіхами і виливаємо в охолоджений пісочний корж. Зверху розкладаємо ягоди чорносливу.
    Ставимо пиріг з чорносливом, горіхами і сметаною випікатися при 180°С 30 хвилин.

    Пиріг з курагою, яблуками і чорносливом


    Інгредієнти:

  • граппа - 2/3 ст.;

  • цукор - 3 1/2 ст. ложки;

  • чорнослив - 1/2 ст.;

  • сушені вишні - 1/3 ст.;

  • яблуко - 1 шт.;

  • абрикоси - 1/3 ст.;

  • сир - 1 ст.;

  • арахісове масло - 1/2 ст.;

  • вершкове масло - 100 г;

  • сіль - щіпка;

  • яйця - 2 шт.;

  • борошно - 3 ст. ложка;

  • пісочне сметанне тісто (див. попередній рецепт).


  • Приготування
    У каструлі розігріваємо граппу і розводимо в ній цукор. В отриманій суміші варимо змішані фрукти і нарізані яблука близько хвилини, а потім залишаємо їх ввібрати сироп протягом доби.
    Готове тісто розгортаємо і випікаємо в формі 18-20 хвилин при 180°С. Повністю охолодити.
    Сир протираємо через сито і змішати з арахісовим і вершковим маслом. Додаємо у фарш яйця, трохи борошна і щіпку солі. Любителі солодких десертів також можуть підсолодити сирну начинку 3 столовими ложками цукру. Змішуємо начинку з сушеними фруктами і викладаємо поверх коржа.
    Випікаємо сирний пиріг з яблуками і чорносливом ще 30-40 хвилин. Перед подачею охолодити його протягом 15 хвилин.

    Пиріг зі свіжим чорносливом і кроликом


    Інгредієнти:

  • лимони - 2 шт.;

  • чорнослив - 10 шт.;

  • кролик - 2 кг;

  • оливкова олія - 1/4 ст.;

  • чебрець - 2 ст. ложки;

  • мелений чорний перець - 1/4 ч. ложки;

  • вершкове масло - 30 г;

  • панчетта - 3 скибочки;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • курячий бульйон - 250 г;

  • петрушка;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • листкове тісто - 1 упаковка.


  • Приготування
    Пиріг з чорносливом

    Чорнослив заливаємо соком 2 лимонів і посипаємо цедрою одного з них. Ставимо чорнослив на повну потужність в мікрохвильову піч на 2 хвилини.
    Тушку кролика розбираємо, поливаємо оливковою олією, додаємо чебрець, сіль, перець і залишилася цедру.
    На сковороді з вершковим маслом обсмажуємо панчетту і кролика, окремо пасеруємо цибулю. Заливаємо все бульйоном і тушкуємо, поки рідина не випарується на половину. Додаємо борошно, петрушку, нарізаний чорнослив і кладемо всю начинку на основу з листкового тіста, накриваємо пиріг розкатаним тестом зверху, змащуємо маслом і випікаємо 25-30 хвилин при 200 градусах. Приємного апетиту!
    Додав: admin | 5-07-2015, 21:12
    Переглядів: 399