Пироги з чорносливом можуть бути як приємними, так і солоними. У рецептах далі ми розглянемо обидва варіанти цієї страви, щоб ви змогли вибрати рецепт на свій смак.
Пиріг з чорносливом і шоколадом – рецепт
Це подвійний сметанний рецепт, в тому сенсі, що сметана в його складі використовувалася як для тесту, так і для начинки. Якщо ви віддаєте перевагу кефірний тісто сметанному, то без проблем можна приготувати пиріг на кефірі з чорносливом, він вийде не менш смачним.
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 250 г; вершкове масло - 200 г; сметана - 125 р. Для начинки:
вершкове масло - 120 г; коричневий цукор - 90 г; яйце - 1 шт.; сметана - 4 ст. ложки; ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки; ром - 1/2 ч. ложки; самоподнимающаяся борошно - 50 р; какао-порошок - 1 1/2 ч. ложки; волоський горіх - 80 г; чорнослив - 1 жменя. Приготування Почнемо з приготування нашого сметанного коржа. Розтираємо борошно з холодним маслом в крихту, додаємо сметану і формуем тісто в кулю. Обертаємо куля харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику на 30 хвилин, потім розкачуємо, кладемо у форму і наколюємо виделкою по всій площі. Випікаємо основу з тіста 10 хвилин при 200°С.
Для начинки збиваємо масло з цукром і яйцем, додати трохи сметани, ванілі і рома. Щоб начинка не вийшла водянистою, додаємо в неї борошно і какао. Змішуємо сметанную основу з подрібненими горіхами і виливаємо в охолоджений пісочний корж. Зверху розкладаємо ягоди чорносливу.
Ставимо пиріг з чорносливом, горіхами і сметаною випікатися при 180°С 30 хвилин.
Пиріг з курагою, яблуками і чорносливом
Інгредієнти: граппа - 2/3 ст.; цукор - 3 1/2 ст. ложки; чорнослив - 1/2 ст.; сушені вишні - 1/3 ст.; яблуко - 1 шт.; абрикоси - 1/3 ст.; сир - 1 ст.; арахісове масло - 1/2 ст.; вершкове масло - 100 г; сіль - щіпка; яйця - 2 шт.; борошно - 3 ст. ложка; пісочне сметанне тісто (див. попередній рецепт). Приготування У каструлі розігріваємо граппу і розводимо в ній цукор. В отриманій суміші варимо змішані фрукти і нарізані яблука близько хвилини, а потім залишаємо їх ввібрати сироп протягом доби.
Готове тісто розгортаємо і випікаємо в формі 18-20 хвилин при 180°С. Повністю охолодити.
Сир протираємо через сито і змішати з арахісовим і вершковим маслом. Додаємо у фарш яйця, трохи борошна і щіпку солі. Любителі солодких десертів також можуть підсолодити сирну начинку 3 столовими ложками цукру. Змішуємо начинку з сушеними фруктами і викладаємо поверх коржа.
Випікаємо сирний пиріг з яблуками і чорносливом ще 30-40 хвилин. Перед подачею охолодити його протягом 15 хвилин.
Пиріг зі свіжим чорносливом і кроликом
Інгредієнти: лимони - 2 шт.; чорнослив - 10 шт.; кролик - 2 кг; оливкова олія - 1/4 ст.; чебрець - 2 ст. ложки; мелений чорний перець - 1/4 ч. ложки; вершкове масло - 30 г; панчетта - 3 скибочки; ріпчаста цибуля - 2 шт.; курячий бульйон - 250 г; петрушка; борошно - 1 ст. ложка; листкове тісто - 1 упаковка. Приготування Чорнослив заливаємо соком 2 лимонів і посипаємо цедрою одного з них. Ставимо чорнослив на повну потужність в мікрохвильову піч на 2 хвилини.
Тушку кролика розбираємо, поливаємо оливковою олією, додаємо чебрець, сіль, перець і залишилася цедру.
На сковороді з вершковим маслом обсмажуємо панчетту і кролика, окремо пасеруємо цибулю. Заливаємо все бульйоном і тушкуємо, поки рідина не випарується на половину. Додаємо борошно, петрушку, нарізаний чорнослив і кладемо всю начинку на основу з листкового тіста, накриваємо пиріг розкатаним тестом зверху, змащуємо маслом і випікаємо 25-30 хвилин при 200 градусах. Приємного апетиту!