Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Марципан - рецепт

Марципан - рецепт

18-01-2015, 23:06
1 167
Марципан - рецепт
Марципан, рецепт приготування якого буде наведено нижче, є одним з найбільш зручних і смачних матеріалів для прикраси тортів, тістечок, цукерок та інших кондитерських виробів. А він хороший тим, що може бути приготований в домашніх умовах.

Марципан для торта



Найчастіше марципанової покриття використовується для прикраси святкових тортів, причому в більшості випадків з цього матеріалу виготовляють фігурки, які з'їдаються в найпершу чергу. Марципан для торта, рецепт якого буде представлений нижче, відрізняється підвищеною пружністю і може бути використаний для приготування незвичайних їстівних фігурок з участю дітей.

Інгредієнти:


  • мигдальний горіх - 1 ст.;

  • вода - 1/3 ст.;

  • цукор - 1 ст.



  • Приготування

    Рецепт приготування марципана спочатку може здатися складним і незрозумілим, однак, якщо суворо дотримуватися всіх вказівок і дотримуватися необхідні пропорції, він швидко перетворюється в просте і забавне захід.

    Насамперед необхідно очистити мигдальний горіх від шкірки, для цього потрібно залити всі ядра окропом на 2 хвилини, після чого злити воду і дати їм охолонути. Після окропу шкірка з горіха знімається швидко і просто.

    Очищені ядра мигдалю слід промити і просушити на сковороді, поставивши її на повільний вогонь. Важливо при цьому не підсмажити мигдаль, так як доведеться повторювати всі дії знову.

    Горіхи слід перемолоти в порошок за допомогою блендера і відкласти отриману масу в бік.

    Тепер необхідно зайнятися приготуванням цукрового сиропу. Цукор потрібно змішати з водою і поставити посуд варитися на повільному вогні. Сироп повинен бути досить щільним, щоб його краплі можна було скачати в кульку. Тут також важливо не переборщити з вогнем і не перетворити сироп в карамель, для цього його необхідно постійно помішувати.

    У готовий сироп слід додати мигдалеву борошно, після чого варити масу ще 3 хвилини, теж на повільному вогні. Після цього можна дати масі охолонути і скачати її в кульку. При бажанні кульку можна розкачати або надати йому будь-яку іншу форму. Такий марципан можна зберігати в холодильнику, загорнувши його в плівку.

    Марципан - рецепт в домашніх умовах



    Наступний рецепт дозволить приготувати марципан для ліплення.

    Інгредієнти:


  • мигдаль - 250 г;

  • цукровий пісок - 130 г;

  • білок яєчний - 1 шт.;

  • вода - 2 ст. ложки;

  • харчовий барвник - 4 краплі.


  • Приготування
    Марципан для ліплення, рецепт приготування якого схожий на попередній, відрізняється наявністю квітів, а отже, привертає увагу малюків і дає волю їх багатій уяві в процесі ліплення.
    Для початку необхідно зайнятися приготуванням мигдального порошку. Для цього зерна мигдалю слід залити окропом і варити його на повільному вогні хвилину, після чого злити воду і зняти шкірку з мигдалю. Очищені від шкірки зерна потрібно висушити на сковороді, поставивши її на повільний вогонь на 2-3 хвилини.
    Марципан - рецепт
    Сухі і чисті зерна потрібно відправити в блендер і подрібнити до консистенції борошна. Далі до отриманої маси додати цукор, білок і воду, ретельно перемішуючи інгредієнти після додавання кожного з них.
    Отриману масу необхідно розділити на 4-5 рівних частин. У кожну з частин слід додати харчовий барвник вибраного кольору і ще раз ретельно перемішати інгредієнти.
    У вас вийде різнобарвний марципан, за консистенцією нагадує пластилін. Саме з такого марципана найзручніше ліпити фігурки, а діти люблять його за яскраві кольори, податливість і їстівність.
    А готовий марципан можна використовувати для прикраси улюблених тортів, наприклад "Павлова" , або "Чорний принц" .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Гірчиця - рецепт
    Гірчиця - рецепт
    Натуральна домашня гірчиця дуже відрізняється від магазинної, вона більш ніжна, володіє солодкуватим смаком і чудово підійде в якості салатної
    Варення з бананів
    Варення з бананів
    Плануєте пригощати сім'ю класичним ягідним варенням в зимову пору? А що якщо здивувати близьких приготувавши незвичайне бананове варення? Випробуйте
    Узвар із яблук
    Узвар із яблук
    Яблучним узваром дуже приємно зігріватися під час майбутніх осінніх холодів. Такий напій можна пити самостійно, а можна підігріти з паличкою кориці,
    Молочні іриски
    Молочні іриски
    Приготування домашніх цукерок - це аж ніяк не прерогатива досвідченого кондитера. Ласощі у вигляді молочних ірисок з нашого рецепта під силу
    Маршмеллоу - рецепт
    Маршмеллоу - рецепт
    Маршмеллоу - ніжні зефірки, які прийшли до нас з Америки. Саме з цього зефіру готують мастику для покриття тортів, додають його в какао, смажать на
    Фруктовий мус
    Фруктовий мус
    Фруктовий мус являє собою ідеальний варіант літнього десерту. Сам мус готується дуже швидко, однак для його застигання буде потрібно час, тому, якщо