Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Молочний пудинг

Молочний пудинг

18-01-2015, 21:55
1 026
Молочний пудинг
Пудинг - легке, ніжне ласощі, яке подобається і дорослим і дітям. Як правило, в рецептах основою пудингу є молоко. Про те, як приготувати молочний пудинг ми і розповімо в цій статті.

Молочний пудинг


Інгредієнти:

  • молоко - 500 г;

  • яєчні жовтки - 1-2 шт.;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • картопляний крохмаль - 2 ст. ложки;

  • ванільний цукор;

  • желатин - 1 ч. ложка;

  • вода - 50 мл;

  • кокосова стружка;

  • какао.


  • Приготування
    Желатин замочуємо в кип'яченій воді (приблизно 50 мл) і залишаємо набухати. У каструлю наливаємо 400 мл молока і засипаємо цукор, додаємо ваніль і набряклий желатин. Нагріваємо каструлю на слабкому вогні до розчинення цукру і желатину, але не кип'ятимо.
    В залишку молока розчиняємо крохмаль і додаємо збитий яєчний жовток. Потім тонкою цівкою вливаємо молоко з крохмалем в суміш молока і желатину. На слабкому вогні проварюємо 2-3 хвилини, часто помішуючи.
    Готовий пудинг розкладаємо по формах, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на 2 години в холодильнику. Подаємо, посипавши кокосовою стружкою, шоколадом або горіхами, злегка присипаємо какао.

    Молочний пудинг в мультиварці


    Інгредієнти:

  • вершки - 700 мл;

  • яйце куряче - 4 шт.;

  • крупа манна - 100 г;

  • цукор - 170 г;

  • какао-порошок - 1 ст. ложка;

  • мед - 2 ст. ложки;

  • шоколад (темний) - 100 г;

  • розпушувач для тіста - 2 ч. ложки;

  • масло вершкове - 50 г;

  • сливи (свіжі або заморожені) - 10 шт.


  • Приготування
    Вершки переливаємо в каструлю і доводимо до кипіння на слабкому вогні. Додаємо вершкове масло, потроху всипаємо манну крупу, часто помішуючи. Доводимо вміст каструлі до кипіння і додаємо какао, мед, 2 ст. ложки цукру, шоколад, перемішуємо, доводимо до кипіння і вимикаємо вогонь і даємо трохи охолонути.
    Збиваємо міксером яйця, додаючи 8 ст. ложок цукру. Сливи ріжемо навпіл, виймаємо кісточки і викладаємо в миску, засипаємо 2 ст. ложками цукру. Чашу мультиварки змащуємо маслом і викладаємо сливи. У манное тісто додаємо яйця, розпушувач і цю суміш виливаємо на сливи. Включаємо режим «Випічка» і запікаємо пудинг, закривши кришкою 50 хвилин. Коли десерт готовий даємо йому трохи охолонути протягом 10 хвилин.

    Рисовий пудинг


    Для приготування цього пудингу можна використовувати, що залишився від сніданку рисову молочну кашу.
    Інгредієнти:

  • рис (круглозерний) - 100 г;

  • молоко - 600 мл;

  • цукор - 60 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • цедра лимона (з одного маленького лимончика);

  • кориця.


  • Приготування
    Молоко ставимо на вогонь, додаємо цукор, терту цедру і доводимо до кипіння. Потім засипаємо рис і варимо 10 хвилин, інтенсивно помішуючи. Розігріваємо духовку до 120 градусів і ставимо туди ємність з рисом, запікаємо 40 хвилин, 2 рази за час запікання перемішуємо. Дістаємо форму з духовки і перевіряємо, якщо рис готовий, то відставляємо сковороду в сторону, даємо трохи охолонути.
    Жовтки відділяємо від білків. Додаємо їх в рис і перемішуємо. В білок додаємо кілька крапель соку лимона і збиваємо до піну. Збиті білки вмішуємо в іншу остиглу масу. Ставимо все в духовку на 10-15 хвилин. Подаємо порційно, злегка присипавши корицею, з джемом або фруктовим соусом.

    Молочно-шоколадний пудинг


    Інгредієнти:

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • кукурудзяний крохмаль - 2 ст. ложки;

  • какао-порошок - 2 ст. ложки;

  • молоко - 15 склянки;

  • вершки густі - 15 склянки;

  • Молочний пудинг

  • молочний шоколад - 100 г;

  • екстракт ванілі - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    У каструльці змішуємо цукор, крохмаль, какао, трохи солі, вливаємо молоко і вершки. Доводимо до кипіння на слабкому вогні, постійно помішуючи 2-3 хвилини і знімаємо з вогню. Шоколад подрібнюємо на дрібні шматочки і додаємо його разом з ваніллю у зварену суміш, перемішуємо до отримання однорідної суміші. Розкладаємо по формах і ставимо в холодильник на 3 години, накривши зверху фольгою. Подаємо шоколадний пудинг з збитими вершками .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пудинг в мікрохвильовці
    Пудинг в мікрохвильовці
    Пудинг - це смачний англійський десерт, але на наших столах він зустрічається не часто. І ми вирішили виправити це упущення і приготувати чудове
    Пудинг в мультиварці
    Пудинг в мультиварці
    Пудинг - це повітряний і смачний десерт, який без перебільшення, сподобається вашим близьким і гостям. А приготувати його швидко і просто нам
    Шоколадний пудинг - рецепт
    Шоколадний пудинг - рецепт
    Якщо ви вирішили порадувати діточок шоколадним пудингом, але не знаєте як підійти до приготування цього десерту, то наші рецепти допоможуть вам. А ще
    Ванільний пудинг
    Ванільний пудинг
    Пудинг - це смачний англійський десерт, який обожнюють всі діти. Готують його з найпростіших інгредієнтів молока, цукру, яєць, борошна. І зараз ми
    Манний пудинг
    Манний пудинг
    Манний пудинг - це солодкий десерт, який можна готувати з різними ягодами, фруктами, згущеним молоком, шоколадом - все залежить від ваших уподобань.
    Фруктовий пудинг
    Фруктовий пудинг
    Пудинг - це популярний англійське блюдо, яке зазвичай подають на сніданок. Він буває овочевий, м'ясний, молочний, і звичайно ж, фруктовий. Ось про