Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Цукерки з сочевиці

Цукерки з сочевиці

18-01-2015, 20:25
703
Цукерки з сочевиці
Стройнеющим і постройневшим теж іноді хочеться якихось ласощів, цукерок, наприклад. А в тих цукерках, які пропонують нам торгові мережі, обов'язково міститься цукор, причому в кількостях, явно не сприяють стрункості. Що ж робити?
Вихід є - готувати смачні і корисні цукерки самостійно. Наприклад, можна приготувати щодо пісні цукерки на основі сочевиці.
Сочевиця - одна з найдавніших зернобобових культур, перевага якої ще і в швидкості приготування. Різні сорти сочевиці, що розрізняються по квітам, зварюються до повної готовності протягом приблизно від 20 до 45 хвилин.
У чечевичних бобах міститься велика кількість легкозасвоюваних рослинного білка, фолієвої кислоти і грубих волокон. Також у сочевиці містяться різні вітаміни (в основному А і групи В), жирні кислоти Омега-6 і Омега-3 і корисні сполуки калію, фосфору, кальцію, заліза, міді, молібдену, марганцю, бору, кобальту, йоду, цинку. Регулярне включення в меню страви з сочевиці покращує обмін речовин, нормалізує роботу сечостатевої та імунної систем організму людини. Загалом, ви вже зрозуміли, що це суперкорисний продукт. Інші компоненти для приготування домашніх цукерок теж підберемо найбільш корисні.

Шоколадні цукерки з сочевиці і фініків з фундуком


Інгредієнти:

  • сочевиця - 300 мл;

  • фініки - близько 150 г;

  • ядра фундука або інших горіхів - близько 100-130 г;

  • якісний какао-порошок - 2-3 ст. ложки;

  • цукор (краще у вигляді пудри) - 1-15 ст. ложка;

  • ром - 1 ст. ложка;

  • кориця, шафран, кардамон (за бажанням) - по 1 щіпці;

  • крохмаль кукурудзяний.


  • Приготування
    Фініки замочимо в теплій кип'яченій воді хвилин на 30-40 потім воду зіллємо і акуратно видаляємо з плодів кісточки.
    Сочевицю переберемо, промиємо, заллємо холодною водою і відваримо до готовності (вказано на упаковці, по сорту). Готову сочевицю відкинемо на друшляк, можна промити її кип'яченою водою.
    Ядерця горіхів злегка прокалим на сухій сковорідці. З'єднуємо сочевицю з горіхами і фініками і пюрируем з допомогою блендера до стану маси з досить однорідною текстурою.
    Приготуємо вкусообразующій шоколадний наповнювач. Змішуємо какао-порошок з цукром (цукор потрібен, щоб не було грудочок). Додаємо ром і спеції .
    Змішуємо чечевично-финико-горіхову масу з шоколадним
    Цукерки з сочевиці
    наповнювачем. Густоту коригуємо крохмалем.
    З отриманої маси формуємо (руками) невеликі кульки на зразок тефтелек або фрикадельок (можна, звичайно ж, сформувати цукерки і довгастої форми). Обвалюємо в крохмалі або какао-порошку і викладаємо на блюдо. На деякий час поміщаємо страва з цукерками в холодильник.
    Якщо хочете цукерки трохи ситніше, можна ввести до складу трохи молочних натуральних густих вершків, а також трохи розчиненого у воді або будь-якому фруктовому соці желатину.
    Готові цукерки подаємо до чаю, кави, гарячого шоколаду і інших подібних напоїв.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Котлети з сочевиці
    Котлети з сочевиці
    Урізноманітнити пісний, вегетаріанський, або дієтичний стіл допоможуть котлети з круп і овочів. У даній статті ми поділимося з вами рецептами ситних
    Як варити сочевицю?
    Як варити сочевицю?
    Сочевиця - корисна бобова культура, в якій міститься велика кількість рослинного білка і клітковини. Її використовують у приготуванні каш, супів. І
    Каша з сочевиці в мультиварці
    Каша з сочевиці в мультиварці
    Каша з сочевиці - смачне і ситне страву, яке може бути як гарніром, так і основною стравою. Готувати її дуже просто, особливо використовуючи
    Цукерки «Трюфель»
    Цукерки «Трюфель»
    Цукерки «Трюфель» - дуже відоме ласощі, яке стоїть не тільки купувати в магазині, але і готувати самостійно. Адже це і смачніше, і корисніше, і
    Цукерки з сухофруктів
    Цукерки з сухофруктів
    Не можете жити без солодкого? Вас так і тягне з'їсти що-небудь смачненьке, але от біда - піклуєтеся про фігуру? Що ж робити? Спробуйте приготувати
    Сушені мандарини
    Сушені мандарини
    Сушені мандарини - корисне ласощі, яке можна вживати самостійно, у вигляді сухофруктів, або прикрашати ними желе, торти, а також додавати у випічку.