Рогалики з листкового тіста
Якщо ви любите побалувати сім'ю і спекти що-небудь до чаю, ця стаття для вас. Ми розповімо, як готувати смачні рогалики з листкового тіста. При цьому зробити рогалики можна дуже швидко і з готового листкового тіста, а якщо дозволяє час і є бажання, то можна приготувати його самостійно. Хтось любить листкове тісто для рогаликів на дріжджах, хтось більше любить бездріжджове. Загалом, вибір за вами, ми лише подамо вам кілька ідей для приємного чаювання.
З цього рецептом виходять дуже смачні повітряні рогалики або як їх називають у Франції «круасани».
Інгредієнти:
борошно - 05 кг;
молоко - 300 мл;
вершкове масло - 250 г;
сухі дріжджі - 2 ч. ложки;
цукор - 50 г;
сіль - щіпка;
жовток - 1 шт.
Приготування
Молоко трохи підігріваємо, важливо, щоб воно було тепле, а не гаряче. Розвести в ньому дріжджі і додаємо цукор. Трохи молока потрібно залишити для змащування рогаликів. Коли дріжджі почнуть підходити, додаємо просіяне борошно, сіль і 50 г вершкового масла. Замішуємо м'яке тісто. Залишаємо його хвилин на 20 а потім прибираємо в холодильник ще на 10 хвилин.
Тепер нам потрібно з решти 200 г вершкового масла отримати рівний пласт. Зробити це можна по-різному. Як варіант, можна просто покласти на дощечку харчову плівку і намазати на неї масло, можна розкачати між двома шарами плівки. А можна нарізати тонкими пластинками і викласти на плівку. Загалом, як вам буде зручніше. Дістаємо тісто їх холодильника, посипаємо борошном робочу поверхню і розкачуємо на ній тісто шаром форми прямокутника. На середину викладаємо вершкове масло, а краями тіста накриваємо зверху. Розкачуємо отриманий чотирикутник і знову складаємо його, загортаючи спочатку один край, а потім - іншого. Виходить 3 шари тіста. Загортаємо його в плівку або пакет і прибираємо на півгодини в холодильник. Дістаємо і повторюємо все спочатку: розгортаємо в чотирикутник і знову звертаємо, щоб стало 3 пласта. Знову прибираємо в холодильник. І через 30 хвилин процедуру розкачування-згортання повторюємо ще раз. Після цього розкачуємо тісто і нарізаємо його на трикутники. Якщо хочете отримати маленькі рогалики, трегольнички робіть невеликими. Якщо ж плануєте зробити справжній круасан, то і трикутники відповідно повинні бути більше. В якості начинки можете використовувати будь-який джем, варення, фрукти, згущене молоко. Загалом, те, що любите. Кожен трикутник змащуємо начинкою до 1/3 частини, починаючи з більшою боку, і звертаємо рогалик. Укладаємо на деко, не близько один до одного і залишаємо приблизно на годину, щоб тісто підійшло. Після цього змащуємо їх зверху сумішшю жовтка з 1 столовою ложкою молока і відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів на 15-20 хвилин. Приготовлені за таким рецептом листкові смачні рогалики навіть без начинки.
Якщо попередній рецепт рогаликів з листкового дріжджового тіста здався вам занадто складним, а побалувати себе і рідних все одно хочеться, скористайтеся наступним рецептом.
Інгредієнти:
борошно - 2 склянки;
маргарин - 200 г;
вода - 05 склянки;
цукор - 1 ч. ложка;
сіль - щіпка.
Приготування
На стіл просіваємо борошно, додаємо шматочки маргарину і рубаємо їх ножем, повинна вийти крихта. Цукор і сіль кладемо в холодну воду і розмішуємо. У борошно, рублену з маргарином, вливаємо воду і швидко замішуємо тісто. Тепер накриваємо його серветкою і ставимо в холодильник хоча б години на 3 а якщо дозволяє час, то можна залишити його на холоді і на всю ніч. Тісто дістаємо, тонко розкачуємо і складаємо в 3-4 шари. Таку процедуру бажано повторити 2-3 рази. Після чого знову розкачуємо тісто в пласт і ріжемо його на трикутники. На край кожного шматочка викладаємо начинку і звертаємо рулетиком. Духовку попередньо нагріваємо до 200 градусів. Підготовлені рогалики викладаємо на деко і випікаємо 20 хвилин.
Ну а якщо гості вже зовсім на підході, то можна зробити рогалики з готового листкового тіста. У продажу є як дріжджове, так і бездріжджове. Дуже зручно покласти в морозилці пару таких пакетиків. Тісто потрібно розморозити, а потім просто розкачати, поділити на трикутники, покласти будь-яку начинку і відправити в духовку. Все дуже швидко, і частування виходить смачним.
Рогалики з листкового дріжджового тіста
З цього рецептом виходять дуже смачні повітряні рогалики або як їх називають у Франції «круасани».
Інгредієнти:
Приготування
Молоко трохи підігріваємо, важливо, щоб воно було тепле, а не гаряче. Розвести в ньому дріжджі і додаємо цукор. Трохи молока потрібно залишити для змащування рогаликів. Коли дріжджі почнуть підходити, додаємо просіяне борошно, сіль і 50 г вершкового масла. Замішуємо м'яке тісто. Залишаємо його хвилин на 20 а потім прибираємо в холодильник ще на 10 хвилин.
Тепер нам потрібно з решти 200 г вершкового масла отримати рівний пласт. Зробити це можна по-різному. Як варіант, можна просто покласти на дощечку харчову плівку і намазати на неї масло, можна розкачати між двома шарами плівки. А можна нарізати тонкими пластинками і викласти на плівку. Загалом, як вам буде зручніше. Дістаємо тісто їх холодильника, посипаємо борошном робочу поверхню і розкачуємо на ній тісто шаром форми прямокутника. На середину викладаємо вершкове масло, а краями тіста накриваємо зверху. Розкачуємо отриманий чотирикутник і знову складаємо його, загортаючи спочатку один край, а потім - іншого. Виходить 3 шари тіста. Загортаємо його в плівку або пакет і прибираємо на півгодини в холодильник. Дістаємо і повторюємо все спочатку: розгортаємо в чотирикутник і знову звертаємо, щоб стало 3 пласта. Знову прибираємо в холодильник. І через 30 хвилин процедуру розкачування-згортання повторюємо ще раз. Після цього розкачуємо тісто і нарізаємо його на трикутники. Якщо хочете отримати маленькі рогалики, трегольнички робіть невеликими. Якщо ж плануєте зробити справжній круасан, то і трикутники відповідно повинні бути більше. В якості начинки можете використовувати будь-який джем, варення, фрукти, згущене молоко. Загалом, те, що любите. Кожен трикутник змащуємо начинкою до 1/3 частини, починаючи з більшою боку, і звертаємо рогалик. Укладаємо на деко, не близько один до одного і залишаємо приблизно на годину, щоб тісто підійшло. Після цього змащуємо їх зверху сумішшю жовтка з 1 столовою ложкою молока і відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів на 15-20 хвилин. Приготовлені за таким рецептом листкові смачні рогалики навіть без начинки.
Рогалики з листкового бездріжджового тіста
Якщо попередній рецепт рогаликів з листкового дріжджового тіста здався вам занадто складним, а побалувати себе і рідних все одно хочеться, скористайтеся наступним рецептом.
Інгредієнти:
Приготування
На стіл просіваємо борошно, додаємо шматочки маргарину і рубаємо їх ножем, повинна вийти крихта. Цукор і сіль кладемо в холодну воду і розмішуємо. У борошно, рублену з маргарином, вливаємо воду і швидко замішуємо тісто. Тепер накриваємо його серветкою і ставимо в холодильник хоча б години на 3 а якщо дозволяє час, то можна залишити його на холоді і на всю ніч. Тісто дістаємо, тонко розкачуємо і складаємо в 3-4 шари. Таку процедуру бажано повторити 2-3 рази. Після чого знову розкачуємо тісто в пласт і ріжемо його на трикутники. На край кожного шматочка викладаємо начинку і звертаємо рулетиком. Духовку попередньо нагріваємо до 200 градусів. Підготовлені рогалики викладаємо на деко і випікаємо 20 хвилин.
Ну а якщо гості вже зовсім на підході, то можна зробити рогалики з готового листкового тіста. У продажу є як дріжджове, так і бездріжджове. Дуже зручно покласти в морозилці пару таких пакетиків. Тісто потрібно розморозити, а потім просто розкачати, поділити на трикутники, покласти будь-яку начинку і відправити в духовку. Все дуже швидко, і частування виходить смачним.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рогалики з начинкою
Коли хочеться спекти щось ніжне, солодке, з горіховим смаком, варто згадати про рецепти рогаликів з начинкою. Готувати їх одне задоволення! Адже часу
Рогалики зі згущеним молоком
Рогалики зі згущеним молоком - дуже смачне, ніжне ласощі. Його можна подати до святкового столу, до сніданку, можна навіть взяти на роботу для
Рогалики з мармеладом
Рогалики - це смачна випічка з різними начинками - сиром, повидлом, варенням. А ми сьогодні з вами поговоримо, як зробити дивовижні рогалики з
Рогалики з дріжджового тіста
Ароматні рогалики - універсальне додаток до чаю і кави, а також ситний перекус, який зручно брати з собою. Начинка для рогалика може бути солодкою,
Рогалики з пісочного тіста
Рогалики з пісочного тіста користуються досить великою популярністю. Готується таке ласощі досить просто і не зажадає від вас якихось особливих
Рецепт рогаликів на маргарині
Рогалики - це дивовижне ласощі, яке знайоме нам з дитинства. Їх можна приготувати з різного тіста: на молоці, кефірі. Але сьогодні мова піде про