Торт «Дамський каприз» - рецепт
Якщо ви вирішили порадувати себе і своїх близьких смачним домашнім десертом, то не може бути нічого краще, ніж спекти торт. А одним із самих смачних тортів є «Дамський каприз», і хоча процес його приготування досить тривалий і трудомісткий, кінцевий результат того вартий.
Взагалі вищевказаний торт готується з коржів, промазанних заварним кремом, але якщо ви любите більш насичений смак та небайдужі до шоколаду, ми розповімо, як приготувати торт «Дамський каприз» з шоколадною глазур'ю.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 350 г;
яйця - 2 шт.;
цукор - 160 г;
мед - 2 ст. ложки;
вершкове масло - 25 г;
сода - 1 1/2 ч. ложки;
какао - 3 ст. ложки.
Для глазурі:
чорний шоколад - 100 г;
рослинне масло - 2 ст. ложки.
Приготування
Відразу хочемо відзначити, що заварний крем для торта «Дамський каприз» можна приготувати самостійно, а можна купити вже готовий пакет і зварити його згідно інструкції. Якщо ви все ж вирішили заощадити час, то почнемо з випічки коржів.
Каструлю з водою, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. В цей час в окремому посуді менших розмірів змішайте цукор, соду, яйця, мед і вершкове масло, поставте на водяну баню і прогрівайте, поки всі інгредієнти повністю не розчиняться і маса не почне пінитися. Після цього зніміть посуд з водяної бані, насипте туди какао і добре все перемішайте. Продовжуючи заважати, потроху додайте в суміш просіяне борошно, замішуючи тісто. Коли закінчите, розріжте його на 8 частин і кожну розкачайте у відповідності з розмірами форми, в якій будете випікати коржі.
Розігрійте духовку до 180 градусів і печіть кожен корж приблизно 5-7 хвилин. Потім змастіть їх усі, крім останнього, кремом, приготовленим по інструкції на пачці. Бока також намажте кремом.
Шоколад поломайте на шматочки і розтопити разом з маслом на паровій бані, після чого вилийте глазур на середину верхнього коржа і рівномірно розподіліть лопаткою. Можете пробувати, що вийшло.
Інгредієнти:
Для коржів:
борошно - 2 ст.;
яйця - 2 шт.;
цукор - 1 ст.;
мед - 2 ст. ложки;
розтоплене вершкове масло - 2 ст. ложки;
сода - 15 ч. ложки.
Для крему і глазурі:
сметана - 500 г;
згущене молоко - 1/2 банки;
цукор - 1 ст.;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
шоколад на смак.
Приготування
Мед, соду масло і добре перемішайте. В окремій мисці розітріть яйця з цукром, потім з'єднайте всі і поставте на водяну баню приблизно на 5 хвилин, не забувайте періодично помішувати. Після цього зніміть суміш з вогню, насипте в неї борошно, знову перемішайте і поставте на водяну баню на 5 хвилин, знову не забувайте помішувати. В результаті у вас повинно вийти в'язке тісто.
Перекладіть тісто на борошно, сформуйте ковбаску і поділіть її на 10-12 частин. З кожної ковбаски скачайте кульку і накрийте його серветкою або пакетом, щоб не охолов дуже швидко. Розкачати кожну кульку в коржик, і випікайте їх до рум'яного кольору на розігрітій сковороді, посипавши її дно борошном.
Готові коржі перекладіть на плоске блюдо, і займіться приготуванням крему. Для крему просто змішайте цукор зі сметаною, і змастіть отриманою масою кожен коржик, не чіпайте тільки верхній корж. Залишки крему з'єднайте зі згущеним молоком і подрібненим шоколадом, і прогрівайте на маленькому вогні, весь час помішуючи, поки всі інгредієнти не розчиняться. Потім додайте в суміш масло і дайте глазурі трохи охолонути. Після цього змастіть глазур'ю верхівку торта і його боки, і поставте готове блюдо в холодильник мінімум на ніч, щоб воно, як слід, промокло.
Також рекомендуємо приготувати більш класичні рецепти тортів "Прага" і "Наполеон" .
Шоколадний торт «Дамський каприз»
Взагалі вищевказаний торт готується з коржів, промазанних заварним кремом, але якщо ви любите більш насичений смак та небайдужі до шоколаду, ми розповімо, як приготувати торт «Дамський каприз» з шоколадною глазур'ю.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для глазурі:
Приготування
Відразу хочемо відзначити, що заварний крем для торта «Дамський каприз» можна приготувати самостійно, а можна купити вже готовий пакет і зварити його згідно інструкції. Якщо ви все ж вирішили заощадити час, то почнемо з випічки коржів.
Каструлю з водою, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. В цей час в окремому посуді менших розмірів змішайте цукор, соду, яйця, мед і вершкове масло, поставте на водяну баню і прогрівайте, поки всі інгредієнти повністю не розчиняться і маса не почне пінитися. Після цього зніміть посуд з водяної бані, насипте туди какао і добре все перемішайте. Продовжуючи заважати, потроху додайте в суміш просіяне борошно, замішуючи тісто. Коли закінчите, розріжте його на 8 частин і кожну розкачайте у відповідності з розмірами форми, в якій будете випікати коржі.
Розігрійте духовку до 180 градусів і печіть кожен корж приблизно 5-7 хвилин. Потім змастіть їх усі, крім останнього, кремом, приготовленим по інструкції на пачці. Бока також намажте кремом.
Шоколад поломайте на шматочки і розтопити разом з маслом на паровій бані, після чого вилийте глазур на середину верхнього коржа і рівномірно розподіліть лопаткою. Можете пробувати, що вийшло.
«Дамський каприз» - медовий торт
Інгредієнти:
Для коржів:
Для крему і глазурі:
Приготування
Мед, соду масло і добре перемішайте. В окремій мисці розітріть яйця з цукром, потім з'єднайте всі і поставте на водяну баню приблизно на 5 хвилин, не забувайте періодично помішувати. Після цього зніміть суміш з вогню, насипте в неї борошно, знову перемішайте і поставте на водяну баню на 5 хвилин, знову не забувайте помішувати. В результаті у вас повинно вийти в'язке тісто.
Перекладіть тісто на борошно, сформуйте ковбаску і поділіть її на 10-12 частин. З кожної ковбаски скачайте кульку і накрийте його серветкою або пакетом, щоб не охолов дуже швидко. Розкачати кожну кульку в коржик, і випікайте їх до рум'яного кольору на розігрітій сковороді, посипавши її дно борошном.
Готові коржі перекладіть на плоске блюдо, і займіться приготуванням крему. Для крему просто змішайте цукор зі сметаною, і змастіть отриманою масою кожен коржик, не чіпайте тільки верхній корж. Залишки крему з'єднайте зі згущеним молоком і подрібненим шоколадом, і прогрівайте на маленькому вогні, весь час помішуючи, поки всі інгредієнти не розчиняться. Потім додайте в суміш масло і дайте глазурі трохи охолонути. Після цього змастіть глазур'ю верхівку торта і його боки, і поставте готове блюдо в холодильник мінімум на ніч, щоб воно, як слід, промокло.
Також рекомендуємо приготувати більш класичні рецепти тортів "Прага" і "Наполеон" .
Рекомендуємо добрі рецепти
Шоколадний торт рецепт
Шоколад - один з найулюбленіших ласощів і дітей, і дорослих, як, втім, і торт. Ці десерти збирають на чаювання всю сім'ю, то чому б їх не об'єднати і
Торт «Пташине молоко» з манкою
Торт «Пташине молоко» - дуже ніжний, солодкий десерт. Його готують на великі урочистості, оскільки процес приготування не занадто простий, але смак
Торт "Снікерс" - рецепт
Якщо ви любитель шоколадок під назвою "Снікерс", то рецепт торта з однойменною назвою вам сподобається. У ньому немає всіх шкідливих добавок, які є в
Як спекти «Сметанник»?
Сметанник - торт, популярний в усі часи. Саме тому готують його досить часто. Хочете і ви зробити цей десерт і пригостити ним усю родину? Тоді ця
Торт на сковороді - рецепт
До вашого відома торти готують не тільки в духовці. У даній статті ви зможете знайти рецепт торта на сковороді. Це дуже смачне ласощі не так вже
Торт «Наполеон» зі згущеним молоком
Торт «Наполеон» можна готувати за різними рецептами. Ми вирішили розповісти вам про рецепти цього десерту зі згущеним молоком. Таке ласощі нікого не