Якщо ви вирішили порадувати себе і своїх близьких смачним домашнім десертом, то не може бути нічого краще, ніж спекти торт. А одним із самих смачних тортів є «Дамський каприз», і хоча процес його приготування досить тривалий і трудомісткий, кінцевий результат того вартий.
Шоколадний торт «Дамський каприз»
Взагалі вищевказаний торт готується з коржів, промазанних заварним кремом, але якщо ви любите більш насичений смак та небайдужі до шоколаду, ми розповімо, як приготувати торт «Дамський каприз» з шоколадною глазур'ю.
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 350 г; яйця - 2 шт.; цукор - 160 г; мед - 2 ст. ложки; вершкове масло - 25 г; сода - 1 1/2 ч. ложки; какао - 3 ст. ложки. Для глазурі:
чорний шоколад - 100 г; рослинне масло - 2 ст. ложки. Приготування Відразу хочемо відзначити, що заварний крем для торта «Дамський каприз» можна приготувати самостійно, а можна купити вже готовий пакет і зварити його згідно інструкції. Якщо ви все
ж вирішили заощадити час, то почнемо з випічки коржів.
Каструлю з водою, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. В цей час в окремому посуді менших розмірів змішайте цукор, соду, яйця, мед і вершкове масло, поставте на водяну баню і прогрівайте, поки всі інгредієнти повністю не розчиняться і маса не почне пінитися. Після цього зніміть посуд з водяної бані, насипте туди какао і добре все перемішайте. Продовжуючи заважати, потроху додайте в суміш просіяне борошно, замішуючи тісто. Коли закінчите, розріжте його на 8 частин і кожну розкачайте у відповідності з розмірами форми, в якій будете випікати коржі.
Розігрійте духовку до 180 градусів і печіть кожен корж приблизно 5-7 хвилин. Потім змастіть їх усі, крім останнього, кремом, приготовленим по інструкції на пачці. Бока також намажте кремом.
Шоколад поломайте на шматочки і розтопити разом з маслом на паровій бані, після чого вилийте глазур на середину верхнього коржа і рівномірно розподіліть лопаткою. Можете пробувати, що вийшло.
«Дамський каприз» - медовий торт
Інгредієнти: Для коржів:
борошно - 2 ст.; яйця - 2 шт.; цукор - 1 ст.; мед - 2 ст. ложки; розтоплене вершкове масло - 2 ст. ложки; сода - 15 ч. ложки. Для крему і глазурі:
сметана - 500 г; згущене молоко - 1/2 банки; цукор - 1 ст.; вершкове масло - 1 ст. ложка; шоколад на смак. Приготування Мед, соду масло і добре перемішайте. В окремій мисці розітріть яйця з цукром, потім з'єднайте всі і поставте на водяну баню приблизно на 5 хвилин, не забувайте періодично помішувати. Після цього зніміть суміш з вогню, насипте в неї борошно, знову перемішайте і поставте на водяну баню на 5 хвилин, знову не забувайте помішувати. В результаті у вас повинно вийти в'язке тісто.
Перекладіть тісто на борошно, сформуйте ковбаску і поділіть її на 10-12 частин. З кожної ковбаски скачайте кульку і накрийте його серветкою або пакетом, щоб не охолов дуже швидко. Розкачати кожну кульку в коржик, і випікайте їх до рум'яного кольору на розігрітій сковороді, посипавши її дно борошном.
Готові коржі перекладіть на плоске блюдо, і займіться приготуванням крему. Для крему просто змішайте цукор зі сметаною, і змастіть отриманою масою кожен коржик, не чіпайте тільки верхній корж. Залишки крему з'єднайте зі згущеним молоком і подрібненим шоколадом, і прогрівайте на маленькому вогні, весь час помішуючи, поки всі інгредієнти не розчиняться. Потім додайте в суміш масло і дайте глазурі трохи охолонути. Після цього змастіть глазур'ю верхівку торта і його боки, і поставте готове блюдо в холодильник мінімум на ніч, щоб воно, як слід, промокло.
Також рекомендуємо приготувати більш класичні рецепти тортів "Прага" і "Наполеон" .