Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Лимонне хрустке пісочне печиво, прикрашене в різдвяному стилі

Лимонне хрустке пісочне печиво, прикрашене в різдвяному стилі

3-01-2021, 12:07
1 110
Вечорами до чаю, а іноді і на свята я готую смачне лимонне печиво, прикрашене зацукрованим розмарином. До плюсів цієї випічки я відношу простоту в приготуванні. До того ж таке печиво завжди виходить красивим і ароматним.
Лимонне хрустке пісочне печиво, прикрашене в різдвяному стилі

Які потрібні інгредієнти




Для приготування лимонного печива знадобляться такі продукти:

вершкове масло - 1 пачка;
цедра лимона - 1 ст. л .;
сік лимона - 2 ст. л .;
цукор - ¾ ст .;
сіль - ¼ ч. л .;
борошно - 2 ст.


Для прикраси також потрібні будуть:

60 маленьких гілочок чебрецю або розмарину;
1 яєчний жовток;
¾ склянки цукру;
ще трохи цукру для посипання;
3 ст. л. лимонного соку;
посипання напарель червоного, білого і зеленого кольору.


Приготування тіста: рецепт




Застеліть пергаментом два дека. Розм'якшене при кімнатній температурі масло покладіть в миску. Туди ж відправте цедру. Збийте масло міксером до пишноти і гладкості. Збивайте його близько 2 хвилин.


Додайте в миску цукор і збивайте масу ще 1 хвилину. Знизьте швидкість міксера до найменшої. Вмішайте в масу по черзі лимонний сік, сіль, борошно.

Готове тісто розділити на 2 рівні частини. Складіть його в поліетиленові пакети і помістіть в холодильник на 4 години. Тісто в кінцевому підсумку повинно добре затвердіти. При бажанні таке тісто допускається тримати в холодильнику до 3 днів. Також його можна заморозити на строк до 1 місяця. У цьому випадку перед випічкою печива тісто потрібно буде просто розморозити при кімнатній температурі.

Як випікати печиво



Духовку поставте розігріватися до 180 ° С. Тісто вийміть з холодильника і розкачайте в пласт товщиною 0,8 см. Візьміть формочку і виріжте з пласта печива. Залишки скачайте в кулю і також виріжте печива. Робіть так до тих пір, поки у вас не залишиться тіста.


Серединки печива можна вирізати, наприклад, пробкою від пляшки або невеликою металевою чарочкою. Вирізані кружечки також зліпите, розкачайте грудку і виріжте нове печиво. Готові печива складайте на листи.


Поставте їх випікатися на 20-25 хвилин. Коли печива стануть блідо-золотистими, вийміть дека з духовки. Дайте випічці охолонути близько 5 хвилин і перекладіть її на решітку. Дочекайтеся, поки печиво повністю охолоне. До того як починати прикрашати, печиво можна зберігати в герметичному контейнері при кімнатній температурі до 1 тижня.

Декор



Приготовлені гілочки розмарину змастіть яєчним білком і посипте цукром. Перенесіть гілочки на решітку і дочекайтеся, поки застигнуть білки, накривши зверху серветками. Тримати гілочки таким чином потрібно близько години.

Лимонний сік вилийте в невелику миску, додайте цукор і перемішайте. У приготовлену масу умочуйте верх печива по одному, повертайте їх вертикально і чекайте, поки стечуть надлишки сиропу.


Укладайте печива назад на решітку.


Прикрасьте печива зацукрованими гілочками і напарелью.

Автор Лазько Наталя
Рекомендуємо добрі рецепти
Печиво «Марія» – рецепт
Печиво «Марія» – рецепт
Печиво «Марія» дуже популярний і його можна в будь-який час купити в магазині. Але щоб отримати смачну і натуральну випічку, ми пропонуємо зробити
Тісто для печива в духовці
Тісто для печива в духовці
Прочитавши цю статтю, ви переконаєтеся, що приготувати домашнє печиво дуже просто, і часу на це витрачається не більше, ніж сходити в магазин.
Рулет з печива
Рулет з печива
Рецепти без випічки - чудовий вихід для молодої господині, коли зовсім немає часу на готування. І сьогодні ми розповімо, як приготувати чудовий
Лимонне печиво
Лимонне печиво
Любите солодощі? Особливо печиво? У цьому випадку ви будете раді дізнатися, що в цій статті ми розповімо вам про дуже смачне ласощі - лимонному
Печиво на кефірі
Печиво на кефірі
Рецептів приготування домашнього печива існує безліч. У цій статті ми зібрали рецепти печива на основі кефіру, готувати що - одне задоволення.
Печиво в вафельниці
Печиво в вафельниці
Печиво - це дивовижна випічка, яку обожнюють і дорослі і діти. І сьогодні ми пропонуємо вам згадати смак дитинства і зробити чудове печиво у