Печиво «Марія» – рецепт
Галетне або затяжне печиво містить значно менше цукру і жирів ніж його побратими, за рахунок цього «Марія» по праву вважається дієтичним ласощами. Крім самостійного вживання, галетне печиво прийнято використовувати в якості основи для інших десертів. Якщо склад магазинної продукції не вселяє вам довіри, то приготуйте печиво «Марія» самостійно, взявши на замітку рецепти далі.
Інгредієнти:
борошно 130 г;
яйце - 1 шт.;
цукровий пісок - 150 г;
рослинна олія - 15 мл;
молоко - 15 мл;
сода - 1/4 ч. ложки.
Приготування
Як і для самого звичайного печива, для затяжний «Марії» слід окремо змішати сухі і рідкі складові. Збийте яйце з рослинним маслом, молоком і цукром. Борошно пропустіть через сито і змішайте з содою і невеликий дрібкою солі. Додайте суху борошняну суміш до яєць, замісити дуже круте тісто, відразу ж викладіть його на посипаний борошном стіл і розкотіть в пласт товщиною в кілька міліметрів: чим тонше, тим більше хрусткою вийде печиво. З пласта виріжте печиво будь-якої форми і розміру, розкладіть їх на деку і поставте в доведений до 215 градусів духовку. Через 5 хвилин можна діставати!
Інгредієнти:
борошно - 230 г;
розпушувач - 3 ч. ложки;
оцет - 3/4 ч. ложки;
вершкове масло - 65 г;
молоко - 210 мл;
мед - 65 мл
Приготування
Поки духова шафа розігрівається до 215 градусів, прийміть за приготування тіста. Змішавши сухі складові, покладіть до них кубики крижаного масла і розітріть все в крихту. Розчиніть мед в молоці і влийте розчин у масляну крихту разом з оцтом. Замісіть еластичне і не липке тісто, розкачати його в корж товщиною в півсантиметра і наріжте. Перед розміщенням в духовку злегка змастіть печиво молоком і випікайте 8-12 хвилин.
Інгредієнти:
борошно - 120 г;
цукровий пісок - 20 г;
крохмаль - 15 г;
рослинне масло - 10 мл;
молоко - 55 мл;
розпушувач - 1/2 ч. ложки.
Приготування
Молоко змішайте з рослинним маслом і розчиніть у ньому цукровий пісок. Борошно змішайте з крохмалем і розпушувачем, а потім змішайте сухі інгредієнти з молоком. Замісити туге тісто і залиште відпочити хвилин на 10 щоб легше раскатывалось, а самі поставте духовку розігріватися до 140 градусів.
Розкачайте тісто в пласт 2 міліметрової товщини, наріжте і додайте в духовій шафі на півгодини.
Рецепт галетного печива «Марія»
Інгредієнти:
Приготування
Як і для самого звичайного печива, для затяжний «Марії» слід окремо змішати сухі і рідкі складові. Збийте яйце з рослинним маслом, молоком і цукром. Борошно пропустіть через сито і змішайте з содою і невеликий дрібкою солі. Додайте суху борошняну суміш до яєць, замісити дуже круте тісто, відразу ж викладіть його на посипаний борошном стіл і розкотіть в пласт товщиною в кілька міліметрів: чим тонше, тим більше хрусткою вийде печиво. З пласта виріжте печиво будь-якої форми і розміру, розкладіть їх на деку і поставте в доведений до 215 градусів духовку. Через 5 хвилин можна діставати!
Рецепт затяжного печива «Марія» в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Поки духова шафа розігрівається до 215 градусів, прийміть за приготування тіста. Змішавши сухі складові, покладіть до них кубики крижаного масла і розітріть все в крихту. Розчиніть мед в молоці і влийте розчин у масляну крихту разом з оцтом. Замісіть еластичне і не липке тісто, розкачати його в корж товщиною в півсантиметра і наріжте. Перед розміщенням в духовку злегка змастіть печиво молоком і випікайте 8-12 хвилин.
Печиво «Марія» - рецепт по ГОСТу
Інгредієнти:
Приготування
Молоко змішайте з рослинним маслом і розчиніть у ньому цукровий пісок. Борошно змішайте з крохмалем і розпушувачем, а потім змішайте сухі інгредієнти з молоком. Замісити туге тісто і залиште відпочити хвилин на 10 щоб легше раскатывалось, а самі поставте духовку розігріватися до 140 градусів.
Розкачайте тісто в пласт 2 міліметрової товщини, наріжте і додайте в духовій шафі на півгодини.
Рекомендуємо добрі рецепти
Печиво з варенням і крихтою
Печиво з начинкою з солоденького варення і рум'яної крихтою - це неймовірно смачний десерт, який запросто поверне в дитинство. Аромат цієї смакоти
Рецепт сирного печива в домашніх умовах
Випічка з сирного тіста славиться своєю неймовірною особливою м'якістю і ніжністю готового кондитерського виробу. А щоб зробити сирні печива, не
Галетне печиво
Галетне печиво в широкому асортименті представлено в магазині, але набагато корисніше його приготувати вдома, самостійно. До того ж рецептів його
Печиво «Поцілунки» з сиром
Печиво «Поцілунки» з сиром - відмінний варіант частування до чаювання. Особливо люблять таке печиво діти, але і дорослі не відстають! Сирне печиво
Печиво на кефірі
Рецептів приготування домашнього печива існує безліч. У цій статті ми зібрали рецепти печива на основі кефіру, готувати що - одне задоволення.
Затяжне печиво
Затяжне печиво отримало свою назву завдяки пружності та щільності тіста, яке при розкочуванні швидко повертає колишню форму. Таким чином, процес