Галетне або затяжне печиво містить значно менше цукру і жирів ніж його побратими, за рахунок цього «Марія» по праву вважається дієтичним ласощами. Крім самостійного вживання, галетне печиво прийнято використовувати в якості основи для інших десертів. Якщо склад магазинної продукції не вселяє вам довіри, то приготуйте печиво «Марія» самостійно, взявши на замітку рецепти далі.
Рецепт галетного печива «Марія»
Інгредієнти: борошно 130 г; яйце - 1 шт.; цукровий пісок - 150 г; рослинна олія - 15 мл; молоко - 15 мл; сода - 1/4 ч. ложки. Приготування Як і для самого звичайного печива, для затяжний «Марії» слід окремо змішати сухі і рідкі складові. Збийте яйце з рослинним маслом, молоком і цукром. Борошно пропустіть через сито і змішайте з содою і невеликий дрібкою солі. Додайте суху борошняну суміш до яєць, замісити дуже круте тісто, відразу ж викладіть його на посипаний борошном стіл і розкотіть в пласт товщиною в кілька міліметрів: чим тонше, тим більше хрусткою вийде печиво. З пласта виріжте печиво будь-якої форми і розміру, розкладіть їх на деку і поставте в доведений до 215 градусів духовку. Через 5 хвилин можна діставати!
Рецепт затяжного печива «Марія» в домашніх умовах
Інгредієнти: борошно - 230 г; розпушувач - 3 ч. ложки; оцет - 3/4 ч. ложки; вершкове масло - 65 г; молоко - 210 мл; мед - 65 мл Приготування Поки духова шафа розігрівається до 215 градусів, прийміть за приготування тіста. Змішавши сухі складові, покладіть до них кубики крижаного масла і розітріть все в крихту. Розчиніть мед в молоці і влийте розчин у масляну крихту разом з оцтом. Замісіть еластичне і не липке тісто, розкачати його в корж товщиною в півсантиметра і наріжте. Перед розміщенням в духовку злегка змастіть печиво молоком і випікайте 8-12 хвилин.
Печиво «Марія» - рецепт по ГОСТу
Інгредієнти: борошно - 120 г; цукровий пісок - 20 г; крохмаль - 15 г; рослинне масло - 10 мл; молоко - 55 мл; розпушувач - 1/2 ч. ложки. Приготування Молоко змішайте з рослинним маслом і розчиніть у ньому цукровий пісок. Борошно змішайте з крохмалем і розпушувачем, а потім змішайте сухі інгредієнти з молоком. Замісити туге тісто і залиште відпочити хвилин на 10 щоб легше раскатывалось, а самі поставте духовку розігріватися до 140 градусів.
Розкачайте тісто в пласт 2 міліметрової товщини, наріжте і додайте в духовій шафі на півгодини.