Вернуться назад Распечатать

Печиво «Марія» – рецепт

Печиво «Марія» – рецепт
Галетне або затяжне печиво містить значно менше цукру і жирів ніж його побратими, за рахунок цього «Марія» по праву вважається дієтичним ласощами. Крім самостійного вживання, галетне печиво прийнято використовувати в якості основи для інших десертів. Якщо склад магазинної продукції не вселяє вам довіри, то приготуйте печиво «Марія» самостійно, взявши на замітку рецепти далі.

Рецепт галетного печива «Марія»


Інгредієнти:

  • борошно 130 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • цукровий пісок - 150 г;

  • рослинна олія - 15 мл;

  • молоко - 15 мл;

  • сода - 1/4 ч. ложки.


  • Приготування
    Як і для самого звичайного печива, для затяжний «Марії» слід окремо змішати сухі і рідкі складові. Збийте яйце з рослинним маслом, молоком і цукром. Борошно пропустіть через сито і змішайте з содою і невеликий дрібкою солі. Додайте суху борошняну суміш до яєць, замісити дуже круте тісто, відразу ж викладіть його на посипаний борошном стіл і розкотіть в пласт товщиною в кілька міліметрів: чим тонше, тим більше хрусткою вийде печиво. З пласта виріжте печиво будь-якої форми і розміру, розкладіть їх на деку і поставте в доведений до 215 градусів духовку. Через 5 хвилин можна діставати!

    Рецепт затяжного печива «Марія» в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • борошно - 230 г;

  • розпушувач - 3 ч. ложки;

  • оцет - 3/4 ч. ложки;

  • вершкове масло - 65 г;

  • молоко - 210 мл;

  • мед - 65 мл


  • Приготування
    Поки духова шафа розігрівається до 215 градусів, прийміть за приготування тіста. Змішавши сухі складові, покладіть до них кубики крижаного масла і розітріть все в крихту. Розчиніть мед в молоці і влийте розчин у масляну крихту разом з оцтом. Замісіть еластичне і не липке тісто, розкачати його в корж товщиною в півсантиметра і наріжте. Перед розміщенням в духовку злегка змастіть печиво молоком і випікайте 8-12 хвилин.

    Печиво «Марія» - рецепт по ГОСТу


    Інгредієнти:

  • борошно - 120 г;

  • цукровий пісок - 20 г;

  • крохмаль - 15 г;

  • рослинне масло - 10 мл;
  • Печиво «Марія» – рецепт

  • молоко - 55 мл;

  • розпушувач - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Молоко змішайте з рослинним маслом і розчиніть у ньому цукровий пісок. Борошно змішайте з крохмалем і розпушувачем, а потім змішайте сухі інгредієнти з молоком. Замісити туге тісто і залиште відпочити хвилин на 10 щоб легше раскатывалось, а самі поставте духовку розігріватися до 140 градусів.
    Розкачайте тісто в пласт 2 міліметрової товщини, наріжте і додайте в духовій шафі на півгодини.