Вечорами до чаю, а іноді і на свята я готую смачне лимонне печиво, прикрашене зацукрованим розмарином. До плюсів цієї випічки я відношу простоту в приготуванні. До того ж таке печиво завжди виходить красивим і ароматним.
Які потрібні інгредієнти
Для приготування лимонного печива знадобляться такі продукти:
вершкове масло - 1 пачка;
цедра лимона - 1 ст. л .;
сік лимона - 2 ст. л .;
цукор - ¾ ст .;
сіль - ¼ ч. л .;
борошно - 2 ст.
Для прикраси також потрібні будуть:
60 маленьких гілочок чебрецю або розмарину;
1 яєчний жовток;
¾ склянки цукру;
ще трохи цукру для посипання;
3 ст. л. лимонного соку;
посипання напарель червоного, білого і зеленого кольору.
Приготування тіста: рецепт
Застеліть пергаментом два дека. Розм'якшене при кімнатній температурі масло покладіть в миску. Туди ж відправте цедру. Збийте масло міксером до пишноти і гладкості. Збивайте його близько 2 хвилин.
Додайте в миску цукор і збивайте масу ще 1 хвилину. Знизьте швидкість міксера до найменшої. Вмішайте в масу по черзі лимонний сік, сіль, борошно.
Готове тісто розділити на 2 рівні частини. Складіть його в поліетиленові пакети і помістіть в холодильник на 4 години. Тісто в кінцевому підсумку повинно добре затвердіти. При бажанні таке тісто допускається тримати в холодильнику до 3 днів. Також його можна заморозити на строк до 1 місяця. У цьому випадку перед випічкою печива тісто потрібно буде просто розморозити при кімнатній температурі.
Як випікати печиво
Духовку поставте розігріватися до 180 ° С. Тісто вийміть з холодильника і розкачайте в пласт товщиною 0,8 см. Візьміть формочку і виріжте з пласта печива. Залишки скачайте в кулю і також виріжте печива. Робіть так до тих пір, поки у вас не залишиться тіста.
Серединки печива можна вирізати, наприклад, пробкою від пляшки або невеликою металевою чарочкою. Вирізані кружечки також зліпите, розкачайте грудку і виріжте нове печиво. Готові печива складайте на листи.
Поставте їх випікатися на 20-25 хвилин. Коли печива стануть блідо-золотистими, вийміть дека з духовки. Дайте випічці охолонути близько 5 хвилин і перекладіть її на решітку. Дочекайтеся, поки печиво повністю охолоне. До того як починати прикрашати, печиво можна зберігати в герметичному контейнері при кімнатній температурі до 1 тижня.
Декор
Приготовлені гілочки розмарину змастіть яєчним білком і посипте цукром. Перенесіть гілочки на решітку і дочекайтеся, поки застигнуть білки, накривши зверху серветками. Тримати гілочки таким чином потрібно близько години.
Лимонний сік вилийте в невелику миску, додайте цукор і перемішайте. У приготовлену масу умочуйте верх печива по одному, повертайте їх вертикально і чекайте, поки стечуть надлишки сиропу.
Укладайте печива назад на решітку.
Прикрасьте печива зацукрованими гілочками і напарелью.
Автор Лазько Наталя