» » Сметанний крем з желатином для торта і бісквіта - рецепти з вершками, бананом і сиром

Сметанний крем з желатином для торта і бісквіта - рецепти з вершками, бананом і сиром

Сметанний крем з желатином для торта і бісквіта - рецепти з вершками, бананом і сиром
Сметанний крем з желатином цінується господинями за густу нетекучую текстуру та універсальність, що дозволяє використовувати його для просочення будь-яких коржів або декору десертів. Торти або тістечка з такою добавкою завжди мають приголомшливий ніжний і гармонійний смак.

Як зробити сметанний крем з желатином?


Крем зі сметани і желатину порівняно просто готується, особливо, якщо в розпорядженні є потужний міксер і якісне сировину.

  • Сметана повинна бути жирністю не менше 20%, якщо рідкий продукт, що ситуацію виправить попереднє його відважує в марлевому або тканинному відрозі. Таким манером вдасться позбутися від надлишків сироватки, і сметана стане густіше.

  • Потрібну кількість желатину замочують у воді, а потім прогрівають на водяній бані або в мікрохвильовій печі до розчинення гранул.

  • Охолоджену сметану збивають міксером на високих обертах до загустіння, поступово підсипаючи в процесі цукровий пісок.

  • У крем додають охолоджену желейну воду.

  • Перед використанням сметанний крем з желатином розташовують у холодильнику на 1-3 години.


  • Сметанний крем з желатином для бісквітного торта

    Сметанний крем з желатином для торта і бісквіта - рецепти з вершками, бананом і сиром

    Приготовлений сметанний крем з желатином для торта повинен мати помірну густоту і ступінь солодощі, яка гармонійно доповнить використовувані коржі. Традиційним доповненням подібної просочення є ванілін або ванільний цукор, який додають разом з іншими інгредієнтами при збиванні основи.
    Інгредієнти:

  • сметана – 600 г;

  • цукор – 1 склянка;

  • ванілін – 1 щіпка;

  • желатин – 3 ч. ложки;

  • вода – 60 мл


  • Приготування

  • Желатин замочують у воді, залишають на 15 хвилин.

  • Розпускають желейні гранули, нагріваючи суміш при помішуванні, остуджують.

  • Сметану збивають 5 хвилин міксером, всипають цукор і збивають ще 5 хвилин.

  • Вмішують в сметанную основу желатин.

  • Залишають желейний крем зі сметани на годину в холодильнику.


  • Сирно-сметанний крем з желатином


    Сметанний крем з желатином для торта і бісквіта - рецепти з вершками, бананом і сиром

    Сирно-сметанний крем для торта з желатином чудово проявляє себе при декорі виробів, просяканні коржів і доповнення їх фруктами, ягодами. Сир бажано використовувати м'який, без крупинок. Зернистий продукт вимагає попереднього перетирання через дрібне металеве сито або обробці його блендером до однорідності.
    Інгредієнти:

  • сир – 400 г;

  • сметана – 200 г;

  • цукор – 1 склянка;

  • вода – 100 мл;

  • желатин – 2 ст. ложки;

  • ванілін.


  • Приготування

  • Желатин замочують у воді на 15-20 хвилин, розпускають гранули на водяній бані.

  • Залишають желейну суміш до охолодження.

  • Сметану змішують з сиром і цукром, додавши ваніль.

  • Збивають масу міксером 10 хвилин.

  • Тонкою цівкою вливають в сирно-сметанную основу желейну воду, розмішуючи.

  • Для більш густою текстурою поміщають сметанний крем з сиром і желатином на годину в холод.


  • Сметанний крем з желатином і бананом

    Сметанний крем з желатином для торта і бісквіта - рецепти з вершками, бананом і сиром

    Рецепт сметанного крему з желатином можна урізноманітнити, додавши до складу банани. Отримана субстанція стане не тільки прекрасним доповненням до пишним і повітряним бісквітним коржам при створенні торта, але і потішить смакові рецепти ласунів при самостійній подачі. Якщо банани не солодкі, порцію пудри можна збільшити.
    Інгредієнти:

  • банани – 2 шт.;

  • сметана – 500 г;

  • цукрова пудра – 100 г;

  • вода – 100 мл;

  • желатин – 20 г;

  • ванілін.


  • Приготування

  • Замочують у воді, а потім розпускають на водяній бані желатин, дають охолонути.

  • Збивають до густоти сметану, поступово додавши всю пудру.

  • Додають розтерті банани, желейну воду і поміщають сметанний крем з бананом і желатином мінімум на годину в холодильник.


  • Крем з вершками, сметаною і желатином

    Сметанний крем з желатином для торта і бісквіта - рецепти з вершками, бананом і сиром

    Крем зі сметани, вершків та желатину підійде для створення тортів-суфле або інших десертів подібного роду. Желейні гранули в даному випадку замочуються і розпускається в молоці, яке може бути домашнім або магазинним. Легкість крему досягається за рахунок вершковою піни, яку можливо отримати тільки з вершків жирністю більше 30%.
    Інгредієнти:

  • вершки – 150 мл;

  • сметана – 400 г;

  • цукрова пудра – 150 г;

  • молоко – 80 мл;

  • желатин – 20 г;

  • ванілін.


  • Приготування

  • Замочують у молоці, а потім прогрівають і розпускають желатин.

  • Збивають окремо охолоджену сметану з ваніліном і цукровою пудрою і вершки до піків.

  • В основу сметанную вмішують на невисоких оборотах желейну воду, а потім акуратними рухами знизу вгору вершкову піну.

  • Перекладають густий сметанний крем з желатином на бісквіт або в форму і поміщають в холодильник для застигання.


  • Сметанно-йогуртовий крем з желатином

    Сметанний крем з желатином для торта і бісквіта - рецепти з вершками, бананом і сиром

    Менш калорійним буде сметанно-желейний крем для торта, якщо порцію сметани доповнити натуральним густим йогуртом. Ніжна текстура подібної просочення чудово гармонує з скибочками персиків, ананасів, м'якоттю бананів, апельсинів або мандаринів, іншими фруктами.


    Інгредієнти:

  • йогурт натуральний – 400 г;

  • сметана – 400 г;

  • цукор – 250 г;

  • вода – 1/3 склянки;

  • желатин – 20 г;

  • ванілін.


  • Приготування

  • Замочують желатинові гранули у воді, залишають на 20 хвилин.

  • Нагрівають желатин з водою на водяній бані, розмішуючи, до розчинення гранул.

  • Залишають желейну воду остигати.

  • Збивають сметану з цукром 10 хвилин, додавши ванілін.

  • Додають йогурт і желатинову основу, розмішують міксером на низьких обертах.

  • Поміщають сметанний крем з желатином на годину в холодильник.


  • Сметанний крем із згущеним молоком і желатином

    Сметанний крем з желатином для торта і бісквіта - рецепти з вершками, бананом і сиром

    Рецепт крему зі сметаною і желатином нерідко доповнюють згущеним молоком, яка стане підсолоджувачем основи і її додатковим смаковими наповнювачем. Більш легкої просочення буде, якщо желатин розчиняти у воді. Максимально насичений ж смак вдасться отримати, замінивши воду жирним домашнім молоком.
    Інгредієнти:

  • згущене молоко – 400 р;

  • сметана – 400 г;

  • молоко – 100 мл;

  • желатин – 1 ст. ложка.


  • Приготування

  • Розпускають желатин в молоці, замочивши гранули на 20 хвилин і підігрів суміш на водяній бані.

  • Збивають сметану ретельно до пишної піни.

  • Додають порціями згущене молоко, щоразу збиваючи масу.

  • На низьких обертах вмішують потроху в охолоджений крем желейну воду.

  • Поміщають просочення на пару годин в холодильник.


  • Шоколадний крем з желатином і сметаною

    Сметанний крем з желатином для торта і бісквіта - рецепти з вершками, бананом і сиром

    Сметанний крем для бісквіта з желатином легко наповнити шоколадним смаком, додавши до складу какао порошок. Ще більш насиченою просочення виходить, якщо вмішати в основу розпущений на водяній бані шоколад, темний чи молочний. Густоту і щільність крему легко відрегулювати, зменшивши або збільшивши на третину порцію желейних гранул.
    Інгредієнти:

  • какао порошок – 4 ст. ложки;

  • сметана – 500 г;

  • цукор – 1 склянка;

  • вода – 100 мл;

  • желатин – 20 г;

  • ванільний цукор – 1 ч. ложка.


  • Приготування

  • Замочують у воді желатин, прогрівають до розчинення гранул, остуджують.

  • Збивають сметану з додаванням звичайного і ванільного цукру 10 хвилин.

  • Додають в сметанную масу какао, збивають на малих обертах.

  • Вмішують невеликими порціями в крем желейну воду, поміщають просочення на 1-2 години на холод.


  • Сметанний крем з желатином для «Медовика»

    Сметанний крем з желатином для торта і бісквіта - рецепти з вершками, бананом і сиром

    Крем зі сметани з желатином для торта «Медовика» можна приготувати з додаванням молока, води або молочної сироватки, в якій розчинити желейні гранули. В останньому випадку просочення набуває приємну кислинку, яка як не можна краще гармонує з солодкими насиченими медовими коржами.
    Інгредієнти:

  • сметана – 500 г;

  • цукор – 1 склянка;

  • сироватка – 1 склянка;

  • желатин – 15 ст. ложки.


  • Приготування

  • У сироватці желатин замочують, а через 30 хвилин прогрівають трохи до розчинення гранул, помішуючи.

  • Збивають сметану з цукром на високих оборотах міксера 10 хвилин.

  • Після охолодження желейної сироватки її вмішують в сметанную основу.

  • Поміщають крем на 30-40 хвилин в холод, після чого використовують для промазування медових коржів.


  • Сметанний крем-десерт з желатином

    Сметанний крем з желатином для торта і бісквіта - рецепти з вершками, бананом і сиром

    Якщо хочеться поласувати смачним сметанним кремом, приготовленим у вигляді десерту, саме час виконати наступний рецепт. В основу в даному випадку додається бананове пюре і апельсиновий сік, а при подачі ласощі доповнюється скибочками свіжої м'якоті цитрусів. При бажанні можна використовувати інші фрукти або ягоди на вибір.
    Інгредієнти:

  • банани – 3 шт.;

  • апельсини – 2 шт.;

  • сметана – 350 г;

  • цукор – 05 склянки;

  • желатин – 20 г;

  • ванілін – 2 щіпки.


  • Приготування

  • Желатин заливають склянкою води, залишають для набухання, після чого прогрівають до розпускання гранул і остуджують.

  • Змішують сметану, цукор, банани, ваніль.

  • Додають сік одного апельсина і пробивають все ретельно змішати.

  • Масу розливають по креманкам, додають шматочки залишився апельсина.

  • Залишають сметанний крем з желатином і фруктами в холодильнику до застигання.
    Додав: admin | 16-04-2018, 18:34
    Переглядів: 7