Сметанний крем з желатином цінується господинями за густу нетекучую текстуру та універсальність, що дозволяє використовувати його для просочення будь-яких коржів або декору десертів. Торти або тістечка з такою добавкою завжди мають приголомшливий ніжний і гармонійний смак.
Як зробити сметанний крем з желатином?
Крем зі сметани і желатину порівняно просто готується, особливо, якщо в розпорядженні є потужний міксер і якісне сировину.
Сметана повинна бути жирністю не менше 20%, якщо рідкий продукт, що ситуацію виправить попереднє його відважує в марлевому або тканинному відрозі. Таким манером вдасться позбутися від надлишків сироватки, і сметана стане густіше. Потрібну кількість желатину замочують у воді, а потім прогрівають на водяній бані або в мікрохвильовій печі до розчинення гранул. Охолоджену сметану збивають міксером на високих обертах до загустіння, поступово підсипаючи в процесі цукровий пісок. У крем додають охолоджену желейну воду. Перед використанням сметанний крем з желатином розташовують у холодильнику на 1-3 години. Сметанний крем з желатином для бісквітного торта
Приготовлений сметанний крем з желатином для торта повинен мати помірну густоту і ступінь солодощі, яка гармонійно доповнить використовувані коржі. Традиційним доповненням подібної просочення є ванілін або ванільний цукор, який додають разом з іншими інгредієнтами при збиванні основи.
Інгредієнти: сметана – 600 г; цукор – 1 склянка; ванілін – 1 щіпка; желатин – 3 ч. ложки; вода – 60 мл Приготування Желатин замочують у воді, залишають на 15 хвилин. Розпускають желейні гранули, нагріваючи суміш при помішуванні, остуджують. Сметану збивають 5 хвилин міксером, всипають цукор і збивають ще 5 хвилин. Вмішують в сметанную основу желатин. Залишають желейний крем зі сметани на годину в холодильнику. Сирно-сметанний крем з желатином
Сирно-сметанний крем для торта з желатином чудово проявляє себе при декорі виробів, просяканні коржів і доповнення їх фруктами, ягодами. Сир бажано використовувати м'який, без крупинок. Зернистий продукт вимагає попереднього перетирання через дрібне металеве сито або обробці його блендером до однорідності.
Інгредієнти: сир – 400 г; сметана – 200 г; цукор – 1 склянка; вода – 100 мл; желатин – 2 ст. ложки; ванілін. Приготування Желатин замочують у воді на 15-20 хвилин, розпускають гранули на водяній бані. Залишають желейну суміш до охолодження. Сметану змішують з сиром і цукром, додавши ваніль. Збивають масу міксером 10 хвилин. Тонкою цівкою вливають в сирно-сметанную основу желейну воду, розмішуючи. Для більш густою текстурою поміщають сметанний крем з сиром і желатином на годину в холод. Сметанний крем з желатином і бананом
Рецепт сметанного крему з желатином можна урізноманітнити, додавши до складу банани. Отримана субстанція стане не тільки прекрасним доповненням до пишним і повітряним бісквітним коржам при створенні торта, але і потішить смакові рецепти ласунів при самостійній подачі. Якщо банани не солодкі, порцію пудри можна збільшити.
Інгредієнти: банани – 2 шт.; сметана – 500 г; цукрова пудра – 100 г; вода – 100 мл; желатин – 20 г; ванілін. Приготування Замочують у воді, а потім розпускають на водяній бані желатин, дають охолонути. Збивають до густоти сметану, поступово додавши всю пудру. Додають розтерті банани, желейну воду і поміщають сметанний крем з бананом і желатином мінімум на годину в холодильник. Крем з вершками, сметаною і желатином
Крем зі сметани, вершків та желатину підійде для створення тортів-суфле або інших десертів подібного роду. Желейні гранули в даному випадку замочуються і розпускається в молоці, яке може бути домашнім або магазинним. Легкість крему досягається за рахунок вершковою піни, яку можливо отримати тільки з вершків жирністю більше 30%.
Інгредієнти: вершки – 150 мл; сметана – 400 г; цукрова пудра – 150 г; молоко – 80 мл; желатин – 20 г; ванілін. Приготування Замочують у молоці, а потім прогрівають і розпускають желатин. Збивають окремо охолоджену сметану з ваніліном і цукровою пудрою і вершки до піків. В основу сметанную вмішують на невисоких оборотах желейну воду, а потім акуратними рухами знизу вгору вершкову піну. Перекладають густий сметанний крем з желатином на бісквіт або в форму і поміщають в холодильник для застигання. Сметанно-йогуртовий крем з желатином
Менш калорійним буде сметанно-желейний крем для торта, якщо порцію сметани доповнити натуральним густим йогуртом. Ніжна текстура подібної просочення чудово гармонує з скибочками персиків, ананасів, м'якоттю бананів, апельсинів або мандаринів, іншими фруктами.
Інгредієнти: йогурт натуральний – 400 г; сметана – 400 г; цукор – 250 г; вода – 1/3 склянки; желатин – 20 г; ванілін. Приготування Замочують желатинові гранули у воді, залишають на 20 хвилин. Нагрівають желатин з водою на водяній бані, розмішуючи, до розчинення гранул. Залишають желейну воду остигати. Збивають сметану з цукром 10 хвилин, додавши ванілін. Додають йогурт і желатинову основу, розмішують міксером на низьких обертах. Поміщають сметанний крем з желатином на годину в холодильник. Сметанний крем із згущеним молоком і желатином
Рецепт крему зі сметаною і желатином нерідко доповнюють згущеним молоком, яка стане підсолоджувачем основи і її додатковим смаковими наповнювачем. Більш легкої просочення буде, якщо желатин розчиняти у воді. Максимально насичений ж смак вдасться отримати, замінивши воду жирним домашнім молоком.
Інгредієнти: згущене молоко – 400 р; сметана – 400 г; молоко – 100 мл; желатин – 1 ст. ложка. Приготування Розпускають желатин в молоці, замочивши гранули на 20 хвилин і підігрів суміш на водяній бані. Збивають сметану ретельно до пишної піни. Додають порціями згущене молоко, щоразу збиваючи масу. На низьких обертах вмішують потроху в охолоджений крем желейну воду. Поміщають просочення на пару годин в холодильник. Шоколадний крем з желатином і сметаною
Сметанний крем для бісквіта з желатином легко наповнити шоколадним смаком, додавши до складу какао порошок. Ще більш насиченою просочення виходить, якщо вмішати в основу розпущений на водяній бані шоколад, темний чи молочний. Густоту і щільність крему легко відрегулювати, зменшивши або збільшивши на третину порцію желейних гранул.
Інгредієнти: какао порошок – 4 ст. ложки; сметана – 500 г; цукор – 1 склянка; вода – 100 мл; желатин – 20 г; ванільний цукор – 1 ч. ложка. Приготування Замочують у воді желатин, прогрівають до розчинення гранул, остуджують. Збивають сметану з додаванням звичайного і ванільного цукру 10 хвилин. Додають в сметанную масу какао, збивають на малих обертах. Вмішують невеликими порціями в крем желейну воду, поміщають просочення на 1-2 години на холод. Сметанний крем з желатином для «Медовика»
Крем зі сметани з желатином для торта «Медовика» можна приготувати з додаванням молока, води або молочної сироватки, в якій розчинити желейні гранули. В останньому випадку просочення набуває приємну кислинку, яка як не можна краще гармонує з солодкими насиченими медовими коржами.
Інгредієнти: сметана – 500 г; цукор – 1 склянка; сироватка – 1 склянка; желатин – 15 ст. ложки. Приготування У сироватці желатин замочують, а через 30 хвилин прогрівають трохи до розчинення гранул, помішуючи. Збивають сметану з цукром на високих оборотах міксера 10 хвилин. Після охолодження желейної сироватки її вмішують в сметанную основу. Поміщають крем на 30-40 хвилин в холод, після чого використовують для промазування медових коржів. Сметанний крем-десерт з желатином
Якщо хочеться поласувати смачним сметанним кремом, приготовленим у вигляді десерту, саме час виконати наступний рецепт. В основу в даному випадку додається бананове пюре і апельсиновий сік, а при подачі ласощі доповнюється скибочками свіжої м'якоті цитрусів. При бажанні можна використовувати інші фрукти або ягоди на вибір.
Інгредієнти: банани – 3 шт.; апельсини – 2 шт.; сметана – 350 г; цукор – 05 склянки; желатин – 20 г; ванілін – 2 щіпки. Приготування Желатин заливають склянкою води, залишають для набухання, після чого прогрівають до розпускання гранул і остуджують. Змішують сметану, цукор, банани, ваніль. Додають сік одного апельсина і пробивають все ретельно змішати. Масу розливають по креманкам, додають шматочки залишився апельсина. Залишають сметанний крем з желатином і фруктами в холодильнику до застигання.