Круасани - рецепти тіста і начинок з шоколаду, згущеного молока, сиру і джему
Круасани – рецепт французької випічки, який підкорив увесь світ, і багато кулінари застосовують в домашніх умовах як класичні способи приготування, так і свої придумують, вносять цікаві інгредієнти до складу начинки і тіста. Створити листкову булочку не складно, а випікається вона всього за півгодини – ідеальне рішення для смачного сніданку.
Як правило готується випічка з листкового тіста, його можна зробити самому і витратити не одну годину, а можна і купити готове, підійде будь-який варіант: з дріжджами і без них. Начинка для круасанів вибирається індивідуально, рецепт дозволяє застосовувати як солодке наповнення, так і ситне: шинку, сир, паштети.
У класичній версії листкові булочки не наповнюють, заготівлі змащують вершковим маслом, згортають рулети і випікають. Можливий варіант як доповнення застосувати коричневий цукор і корицю.
Наповнювати круасани з готового листкового тіста можна варенням, джемом або повидлом, важливо щоб начинка була густою і в процесі випікання не витекла. Для густоти можна додати трохи крохмалю.
Смачними виходять круасани, рецепт яких передбачає застосування свіжих фруктів. Ідеально підійдуть яблука, груші, персики, абрикоси та інші плоди зі щільною м'якоттю.
Простий варіант начинки – варена згущене молоко чи шоколад.
Несолодке наповнення традиційно готується з сиру: підійдуть тверді сорти з приємним вершковим присмаком. Добре з тестом поєднується моцарелла.
Сирна начинка – бюджетний варіант наповнити круасани, простий рецепт допоможе нагодувати дітей корисним стравою.
Кулінари можуть спекти круасани в домашніх умовах і зробити тісто власноруч. Новачкам доведеться повозитися з технікою, але на ділі в процесі виготовлення листкової основи немає нічого складного, хоча процес не швидкий. Продукти потрібні найдоступніші, важливо масло вершкове використовувати якісне, свіже і жирне не менше 82%.
Інгредієнти:
борошно – 6 ст.;
масло – 500 г;
сіль;
холодна вода – 1 ст.;
цукор в начинку – 3-4 ст. л.
Приготування
З'єднати борошно з сіллю, поступово підливати крижану воду, замішуючи щільне тісто.
Розкачати пласт товщиною 1 см. Зверху натерти заморожене масло, скласти пласт навпіл, прибрати в холод на 30 хвилин.
Розкачати знову пласт, притрусити олійною стружкою, скласти, прибрати на півгодини на холод.
Повторювати лід і заморожування, поки масло не закінчиться.
Фінальне охолодження триватиме 2 години.
Тісто дістати, розкачати круглим шаром товщиною 5 мм, змастити м'яким маслом, посипати цукром, розрізати на 8 трикутників.
Згорнути кожну заготовку рулетом, загнути краї у вигляді півмісяця. Випікати 25 хвилин при 200 градусах.
Швидко і просто готуються круасани з листкового дріжджового тіста , купленого в готовому вигляді. З півкілограма заготовки вийде приблизно 10 булочок, наповнити їх можна темним або молочним шоколадом, при бажанні до складу начинки можна додати по шматочку тягучого зефіру маршмеллоу, він у процесі випікання розплавиться разом з шоколадом.
Інгредієнти:
дріжджове тісто – 500 г;
шоколад – 100 г;
маршмеллоу – 50 г;
жовток – 1 шт.;
молоко – 1 ст. л.
Приготування
Розморожене тісто розкачати, розрізати на трикутники.
На широкий край викласти по часточці шоколаду і маршмеллоу.
Згорнути рулетами.
Жовток розмішати з молоком, змастити кожен рулет.
Випікати круасани з шоколадом 20 хвилин при 200 градусах.
Круасани зі згущеним молоком – рецепт найпростішого частування, яке створюється в лічені хвилини, враховуючи наявність готового тіста. Згущене молоко повинно бути дуже густим, краще, якщо це будуть вершки, по консистенції схожою з ирисками. Доречним доповненням у складі начинки будуть подрібнені горіхи або арахіс.
Інгредієнти:
листкове тісто – 500 г;
варена згущене молоко – 1/2 б.;
подрібнені горіхи – 1/3 ст.;
молоко – 1 ст. л.;
жовток – 1 шт.
Приготування
Змішати згущене молоко з горіхами.
Тісто трохи розкачати, розрізати на трикутники.
Розподілити по 1 ложці начинки, згорнути рулетом, загніть кути.
Змастити сумішшю молока і жовтка.
Випікати круасани з вареним згущеним молоком 25 хвилин при 200 градусах.
Несолодкі круасани – рецепт , що дозволяє швидко і ситно нагодувати домашніх смачним сніданком. При наявності готового дріжджового тіста частування готується дуже швидко, випікається за півгодини і також блискавично з'їдається. Для начинки підійде будь-який твердий сир з легким солонуватим присмаком, можливий варіант застосування моцарели або сулугуні.
Інгредієнти:
тісто дріжджове – 500 г;
сир – 150 г;
масло м'яке – 50 г;
жовток – 1 шт.;
кунжут для посипання.
Приготування
Тісто розкачати, змастити м'яким маслом.
Розділити на трикутники, викласти по пластині сиру.
Згорнути рулетом, змастити жовтком, посипати кунжутом.
Випікати круасани з сиром 25 хвилин при 200 градусах.
Круасани з варенням допоможуть урізноманітнити нудний чаювання. В якості наповнення застосовують однорідний джем, повидло, можливий варіант начинки з дрібними шматочками плодів. Якщо використовується ягідне варення з невеликим вмістом пектину, до складу треба додати крохмалю або яблучного повидла.
Інгредієнти:
тісто – 500 г;
джем – 100 г;
крохмаль – 1 ст. л.;
жовток.
Приготування
Змішати джем з крохмалем.
Розморожене тісто розкачати, розрізати на трикутники.
Розподілити по ложці начинки, згорнути рулетами.
Змастити жовтком, випікати 25 хвилин при 180 градусах.
Домашні круасани можна наповнити простим заварним кремом, приготовленим з яєць і молока, такий варіант ласощі сподобається все ласунам, які вітають експерименти в їжі. Склад самого крему можна залишити класичним або доповнити цитрусовим присмаком, дробленными горіхами або звичайним ваніліном.
Інгредієнти:
тісто дріжджове – 500 г;
молоко – 200 мл;
цукор – 100 г;
жовток – 1 шт.;
ванілін;
борошно – 1 ст. л.;
масло – 50 р.
Приготування
З'єднати жовток з цукром, ваніллю і борошном.
Влити молоко, варити крем до згущення. Кинути масло, охолодити.
Тісто розкачати, розрізати на трикутники.
Викласти начинку, згорнути рулетами.
Випікати 30 хвилин при 180 градусах.
Круасан з мигдальним кремом – незвичайне ласощі з яскравим горіховим смаком, розсипчастою оболонкою і ніжною начинкою. Для приготування наповнення знадобиться марципан, він і додасть той самий чудовий смак і аромат випічці, в процесі випікання він розплавиться і стане як густий крем.
Інгредієнти:
тісто – 700 г;
марципан – 200 г;
мигдаль – 50 г;
жовток – 1 шт.
Приготування
Марципан натерти, з'єднати з мигдальною стружкою.
Сформовать із цупкої пасти 16 маленьких «ковбасок».
Тісто розкачати, розрізати на 16 трикутників.
На кожну заготовку викласти марципанову начинку, згорнути рулетами.
Змастити жовтком, випікати 30 хвилин при 190 градусах.
Самими швидкими та простими можна вважати круасани з листкового тіста з шоколадною пастою, рецепт цього ласощі неймовірно легкий, з приготуванням впорається навіть підліток. Частування виходить настільки смачним, що навряд чи охолоне, його з'їдять гарячим. Застосовувати можна будь-яку «Нутеллу»: класичну, з білим кремом або горіхову пасту.
Інгредієнти:
тісто – 500 г;
шоколадна паста – 1/2 б.;
молоко – 2 ст. л.
Приготування
Розкачати тісто, розрізати на трикутники.
На кожній заготівлі розподілити по 1 ч. л. пасти.
Згорнути рулети, смахать молоком, випікати 25 хвилин при 190 градусах.
Круасани з сиром з листкового тіста – хороший спосіб нагодувати дітей корисними продуктами, тісто краще взяти бездріжджове. У начинку додають ягоди, горіхи, родзинки, важливо при оформленні рулетів ретельно скріпити краю, сир в процесі випікання буде плавитися і можливо випливати, якщо він пригорить - смак ласощів буде безнадійно зіпсований.
Інгредієнти:
тісто – 500 г;
сир – 200 г;
цукор – 50 г;
ванільний цукор – 1 ч. л.;
жовток – 1 шт.;
молоко – 1 ст. л.
Приготування
Сир з'єднати з цукром і ваніллю.
Розкачати тісто, розділити на трикутники, викласти начинку.
Згорнути рулети, змастити молочно-жовткової месью.
Випікати 30 хвилин при 190 градусах.
Як зробити круасани?
Як правило готується випічка з листкового тіста, його можна зробити самому і витратити не одну годину, а можна і купити готове, підійде будь-який варіант: з дріжджами і без них. Начинка для круасанів вибирається індивідуально, рецепт дозволяє застосовувати як солодке наповнення, так і ситне: шинку, сир, паштети.
Тісто для круасанів
Кулінари можуть спекти круасани в домашніх умовах і зробити тісто власноруч. Новачкам доведеться повозитися з технікою, але на ділі в процесі виготовлення листкової основи немає нічого складного, хоча процес не швидкий. Продукти потрібні найдоступніші, важливо масло вершкове використовувати якісне, свіже і жирне не менше 82%.
Інгредієнти:
Приготування
Круасани з листкового тіста з шоколадом
Швидко і просто готуються круасани з листкового дріжджового тіста , купленого в готовому вигляді. З півкілограма заготовки вийде приблизно 10 булочок, наповнити їх можна темним або молочним шоколадом, при бажанні до складу начинки можна додати по шматочку тягучого зефіру маршмеллоу, він у процесі випікання розплавиться разом з шоколадом.
Інгредієнти:
Приготування
Круасани зі згущеним молоком
Круасани зі згущеним молоком – рецепт найпростішого частування, яке створюється в лічені хвилини, враховуючи наявність готового тіста. Згущене молоко повинно бути дуже густим, краще, якщо це будуть вершки, по консистенції схожою з ирисками. Доречним доповненням у складі начинки будуть подрібнені горіхи або арахіс.
Інгредієнти:
Приготування
Круасани з сиром з листкового тіста
Несолодкі круасани – рецепт , що дозволяє швидко і ситно нагодувати домашніх смачним сніданком. При наявності готового дріжджового тіста частування готується дуже швидко, випікається за півгодини і також блискавично з'їдається. Для начинки підійде будь-який твердий сир з легким солонуватим присмаком, можливий варіант застосування моцарели або сулугуні.
Інгредієнти:
Приготування
Круасани з джемом
Круасани з варенням допоможуть урізноманітнити нудний чаювання. В якості наповнення застосовують однорідний джем, повидло, можливий варіант начинки з дрібними шматочками плодів. Якщо використовується ягідне варення з невеликим вмістом пектину, до складу треба додати крохмалю або яблучного повидла.
Інгредієнти:
Приготування
Круасани з заварним кремом
Домашні круасани можна наповнити простим заварним кремом, приготовленим з яєць і молока, такий варіант ласощі сподобається все ласунам, які вітають експерименти в їжі. Склад самого крему можна залишити класичним або доповнити цитрусовим присмаком, дробленными горіхами або звичайним ваніліном.
Інгредієнти:
Приготування
Мигдальний круасан
Круасан з мигдальним кремом – незвичайне ласощі з яскравим горіховим смаком, розсипчастою оболонкою і ніжною начинкою. Для приготування наповнення знадобиться марципан, він і додасть той самий чудовий смак і аромат випічці, в процесі випікання він розплавиться і стане як густий крем.
Інгредієнти:
Приготування
Круасани з «Нутеллою»
Самими швидкими та простими можна вважати круасани з листкового тіста з шоколадною пастою, рецепт цього ласощі неймовірно легкий, з приготуванням впорається навіть підліток. Частування виходить настільки смачним, що навряд чи охолоне, його з'їдять гарячим. Застосовувати можна будь-яку «Нутеллу»: класичну, з білим кремом або горіхову пасту.
Інгредієнти:
Приготування
Круасани з сиром
Круасани з сиром з листкового тіста – хороший спосіб нагодувати дітей корисними продуктами, тісто краще взяти бездріжджове. У начинку додають ягоди, горіхи, родзинки, важливо при оформленні рулетів ретельно скріпити краю, сир в процесі випікання буде плавитися і можливо випливати, якщо він пригорить - смак ласощів буде безнадійно зіпсований.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Булочки з повидлом в духовці і в мультиварці з дріжджового або листкового тіста
Булочки з повидлом – відмінне ласощі, з рецептами з різного тіста впорається кожен кухар. Застосувавши вдалі техніки формування випічки можна творити
Булочки з варенням з дріжджового листкового і кефіру тесту - рецепти в духовці і в мультиварці
Булочки з варенням, приготовлені в домашніх умовах, виходять смачніші, пишніше і ароматні тих, що пропонують на торгових прилавках. Застосовувати
Печиво з варенням з тертого пісочного, листкового бездріжджового і вівсяного тіста
Печиво з варенням – ідеальний варіант для різноманітності солодкого столу з чаєм. Смачним і оригінальним зроблять ласощі цікаві рецепти тіста і
Круасани з листкового тіста - рецепти з шоколадом, згущеним молоком, варенням та іншими начинками
Круасани з листкового тіста – ідеальне рішення швидкого частування до чаю. Всього за півгодини можна створити солодке ласощі з джемом, шоколадом,
Круасани з листкового тіста
Круасани - дуже смачна французька випічка. Її їдять на сніданок з кавою або какао. Рецепт круасанів не складний, особливо коли у вас вже є готове
Круасани з листкового тіста
Круасани - дуже смачна французька випічка. Її їдять на сніданок з кавою або какао. Рецепт круасанів не складний, особливо коли у вас вже є готове