Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Круасани - рецепти тіста і начинок з шоколаду, згущеного молока, сиру і джему

Круасани - рецепти тіста і начинок з шоколаду, згущеного молока, сиру і джему

16-04-2018, 18:28
3 026
Круасани - рецепти тіста і начинок з шоколаду, згущеного молока, сиру і джему
Круасани – рецепт французької випічки, який підкорив увесь світ, і багато кулінари застосовують в домашніх умовах як класичні способи приготування, так і свої придумують, вносять цікаві інгредієнти до складу начинки і тіста. Створити листкову булочку не складно, а випікається вона всього за півгодини – ідеальне рішення для смачного сніданку.

Як зробити круасани?


Як правило готується випічка з листкового тіста, його можна зробити самому і витратити не одну годину, а можна і купити готове, підійде будь-який варіант: з дріжджами і без них. Начинка для круасанів вибирається індивідуально, рецепт дозволяє застосовувати як солодке наповнення, так і ситне: шинку, сир, паштети.

  • У класичній версії листкові булочки не наповнюють, заготівлі змащують вершковим маслом, згортають рулети і випікають. Можливий варіант як доповнення застосувати коричневий цукор і корицю.

  • Наповнювати круасани з готового листкового тіста можна варенням, джемом або повидлом, важливо щоб начинка була густою і в процесі випікання не витекла. Для густоти можна додати трохи крохмалю.

  • Смачними виходять круасани, рецепт яких передбачає застосування свіжих фруктів. Ідеально підійдуть яблука, груші, персики, абрикоси та інші плоди зі щільною м'якоттю.

  • Простий варіант начинки – варена згущене молоко чи шоколад.

  • Несолодке наповнення традиційно готується з сиру: підійдуть тверді сорти з приємним вершковим присмаком. Добре з тестом поєднується моцарелла.

  • Сирна начинка – бюджетний варіант наповнити круасани, простий рецепт допоможе нагодувати дітей корисним стравою.



  • Тісто для круасанів

    Круасани - рецепти тіста і начинок з шоколаду, згущеного молока, сиру і джему

    Кулінари можуть спекти круасани в домашніх умовах і зробити тісто власноруч. Новачкам доведеться повозитися з технікою, але на ділі в процесі виготовлення листкової основи немає нічого складного, хоча процес не швидкий. Продукти потрібні найдоступніші, важливо масло вершкове використовувати якісне, свіже і жирне не менше 82%.
    Інгредієнти:

  • борошно – 6 ст.;

  • масло – 500 г;

  • сіль;

  • холодна вода – 1 ст.;

  • цукор в начинку – 3-4 ст. л.


  • Приготування

  • З'єднати борошно з сіллю, поступово підливати крижану воду, замішуючи щільне тісто.

  • Розкачати пласт товщиною 1 см. Зверху натерти заморожене масло, скласти пласт навпіл, прибрати в холод на 30 хвилин.

  • Розкачати знову пласт, притрусити олійною стружкою, скласти, прибрати на півгодини на холод.

  • Повторювати лід і заморожування, поки масло не закінчиться.

  • Фінальне охолодження триватиме 2 години.

  • Тісто дістати, розкачати круглим шаром товщиною 5 мм, змастити м'яким маслом, посипати цукром, розрізати на 8 трикутників.

  • Згорнути кожну заготовку рулетом, загнути краї у вигляді півмісяця. Випікати 25 хвилин при 200 градусах.


  • Круасани з листкового тіста з шоколадом


    Круасани - рецепти тіста і начинок з шоколаду, згущеного молока, сиру і джему

    Швидко і просто готуються круасани з листкового дріжджового тіста , купленого в готовому вигляді. З півкілограма заготовки вийде приблизно 10 булочок, наповнити їх можна темним або молочним шоколадом, при бажанні до складу начинки можна додати по шматочку тягучого зефіру маршмеллоу, він у процесі випікання розплавиться разом з шоколадом.
    Інгредієнти:

  • дріжджове тісто – 500 г;

  • шоколад – 100 г;

  • маршмеллоу – 50 г;

  • жовток – 1 шт.;

  • молоко – 1 ст. л.


  • Приготування

  • Розморожене тісто розкачати, розрізати на трикутники.

  • На широкий край викласти по часточці шоколаду і маршмеллоу.

  • Згорнути рулетами.

  • Жовток розмішати з молоком, змастити кожен рулет.

  • Випікати круасани з шоколадом 20 хвилин при 200 градусах.



  • Круасани зі згущеним молоком

    Круасани - рецепти тіста і начинок з шоколаду, згущеного молока, сиру і джему

    Круасани зі згущеним молоком – рецепт найпростішого частування, яке створюється в лічені хвилини, враховуючи наявність готового тіста. Згущене молоко повинно бути дуже густим, краще, якщо це будуть вершки, по консистенції схожою з ирисками. Доречним доповненням у складі начинки будуть подрібнені горіхи або арахіс.
    Інгредієнти:

  • листкове тісто – 500 г;

  • варена згущене молоко – 1/2 б.;

  • подрібнені горіхи – 1/3 ст.;

  • молоко – 1 ст. л.;

  • жовток – 1 шт.


  • Приготування

  • Змішати згущене молоко з горіхами.

  • Тісто трохи розкачати, розрізати на трикутники.

  • Розподілити по 1 ложці начинки, згорнути рулетом, загніть кути.

  • Змастити сумішшю молока і жовтка.

  • Випікати круасани з вареним згущеним молоком 25 хвилин при 200 градусах.



  • Круасани з сиром з листкового тіста

    Круасани - рецепти тіста і начинок з шоколаду, згущеного молока, сиру і джему

    Несолодкі круасани – рецепт , що дозволяє швидко і ситно нагодувати домашніх смачним сніданком. При наявності готового дріжджового тіста частування готується дуже швидко, випікається за півгодини і також блискавично з'їдається. Для начинки підійде будь-який твердий сир з легким солонуватим присмаком, можливий варіант застосування моцарели або сулугуні.


    Інгредієнти:

  • тісто дріжджове – 500 г;

  • сир – 150 г;

  • масло м'яке – 50 г;

  • жовток – 1 шт.;

  • кунжут для посипання.


  • Приготування

  • Тісто розкачати, змастити м'яким маслом.

  • Розділити на трикутники, викласти по пластині сиру.

  • Згорнути рулетом, змастити жовтком, посипати кунжутом.

  • Випікати круасани з сиром 25 хвилин при 200 градусах.



  • Круасани з джемом

    Круасани - рецепти тіста і начинок з шоколаду, згущеного молока, сиру і джему

    Круасани з варенням допоможуть урізноманітнити нудний чаювання. В якості наповнення застосовують однорідний джем, повидло, можливий варіант начинки з дрібними шматочками плодів. Якщо використовується ягідне варення з невеликим вмістом пектину, до складу треба додати крохмалю або яблучного повидла.
    Інгредієнти:

  • тісто – 500 г;

  • джем – 100 г;

  • крохмаль – 1 ст. л.;

  • жовток.


  • Приготування

  • Змішати джем з крохмалем.

  • Розморожене тісто розкачати, розрізати на трикутники.

  • Розподілити по ложці начинки, згорнути рулетами.

  • Змастити жовтком, випікати 25 хвилин при 180 градусах.



  • Круасани з заварним кремом

    Круасани - рецепти тіста і начинок з шоколаду, згущеного молока, сиру і джему

    Домашні круасани можна наповнити простим заварним кремом, приготовленим з яєць і молока, такий варіант ласощі сподобається все ласунам, які вітають експерименти в їжі. Склад самого крему можна залишити класичним або доповнити цитрусовим присмаком, дробленными горіхами або звичайним ваніліном.
    Інгредієнти:

  • тісто дріжджове – 500 г;

  • молоко – 200 мл;

  • цукор – 100 г;

  • жовток – 1 шт.;

  • ванілін;

  • борошно – 1 ст. л.;

  • масло – 50 р.


  • Приготування

  • З'єднати жовток з цукром, ваніллю і борошном.

  • Влити молоко, варити крем до згущення. Кинути масло, охолодити.

  • Тісто розкачати, розрізати на трикутники.

  • Викласти начинку, згорнути рулетами.

  • Випікати 30 хвилин при 180 градусах.


  • Мигдальний круасан

    Круасани - рецепти тіста і начинок з шоколаду, згущеного молока, сиру і джему

    Круасан з мигдальним кремом – незвичайне ласощі з яскравим горіховим смаком, розсипчастою оболонкою і ніжною начинкою. Для приготування наповнення знадобиться марципан, він і додасть той самий чудовий смак і аромат випічці, в процесі випікання він розплавиться і стане як густий крем.
    Інгредієнти:

  • тісто – 700 г;

  • марципан – 200 г;

  • мигдаль – 50 г;

  • жовток – 1 шт.


  • Приготування

  • Марципан натерти, з'єднати з мигдальною стружкою.

  • Сформовать із цупкої пасти 16 маленьких «ковбасок».

  • Тісто розкачати, розрізати на 16 трикутників.

  • На кожну заготовку викласти марципанову начинку, згорнути рулетами.

  • Змастити жовтком, випікати 30 хвилин при 190 градусах.



  • Круасани з «Нутеллою»

    Круасани - рецепти тіста і начинок з шоколаду, згущеного молока, сиру і джему

    Самими швидкими та простими можна вважати круасани з листкового тіста з шоколадною пастою, рецепт цього ласощі неймовірно легкий, з приготуванням впорається навіть підліток. Частування виходить настільки смачним, що навряд чи охолоне, його з'їдять гарячим. Застосовувати можна будь-яку «Нутеллу»: класичну, з білим кремом або горіхову пасту.
    Інгредієнти:

  • тісто – 500 г;

  • шоколадна паста – 1/2 б.;

  • молоко – 2 ст. л.


  • Приготування

  • Розкачати тісто, розрізати на трикутники.

  • На кожній заготівлі розподілити по 1 ч. л. пасти.

  • Згорнути рулети, смахать молоком, випікати 25 хвилин при 190 градусах.



  • Круасани з сиром

    Круасани - рецепти тіста і начинок з шоколаду, згущеного молока, сиру і джему

    Круасани з сиром з листкового тіста – хороший спосіб нагодувати дітей корисними продуктами, тісто краще взяти бездріжджове. У начинку додають ягоди, горіхи, родзинки, важливо при оформленні рулетів ретельно скріпити краю, сир в процесі випікання буде плавитися і можливо випливати, якщо він пригорить - смак ласощів буде безнадійно зіпсований.
    Інгредієнти:

  • тісто – 500 г;

  • сир – 200 г;

  • цукор – 50 г;

  • ванільний цукор – 1 ч. л.;

  • жовток – 1 шт.;

  • молоко – 1 ст. л.


  • Приготування

  • Сир з'єднати з цукром і ваніллю.

  • Розкачати тісто, розділити на трикутники, викласти начинку.

  • Згорнути рулети, змастити молочно-жовткової месью.

  • Випікати 30 хвилин при 190 градусах.


  • Рекомендуємо добрі рецепти
    Булочки з повидлом в духовці і в мультиварці з дріжджового або листкового тіста
    Булочки з повидлом в духовці і в мультиварці з дріжджового або листкового тіста
    Булочки з повидлом – відмінне ласощі, з рецептами з різного тіста впорається кожен кухар. Застосувавши вдалі техніки формування випічки можна творити
    Булочки з варенням з дріжджового листкового і кефіру тесту - рецепти в духовці і в мультиварці
    Булочки з варенням з дріжджового листкового і кефіру тесту - рецепти в духовці і в мультиварці
    Булочки з варенням, приготовлені в домашніх умовах, виходять смачніші, пишніше і ароматні тих, що пропонують на торгових прилавках. Застосовувати
    Печиво з варенням з тертого пісочного, листкового бездріжджового і вівсяного тіста
    Печиво з варенням з тертого пісочного, листкового бездріжджового і вівсяного тіста
    Печиво з варенням – ідеальний варіант для різноманітності солодкого столу з чаєм. Смачним і оригінальним зроблять ласощі цікаві рецепти тіста і
    Круасани з листкового тіста - рецепти з шоколадом, згущеним молоком, варенням та іншими начинками
    Круасани з листкового тіста - рецепти з шоколадом, згущеним молоком, варенням та іншими начинками
    Круасани з листкового тіста – ідеальне рішення швидкого частування до чаю. Всього за півгодини можна створити солодке ласощі з джемом, шоколадом,
    Круасани з листкового тіста
    Круасани з листкового тіста
    Круасани - дуже смачна французька випічка. Її їдять на сніданок з кавою або какао. Рецепт круасанів не складний, особливо коли у вас вже є готове
    Круасани з листкового тіста
    Круасани з листкового тіста
    Круасани - дуже смачна французька випічка. Її їдять на сніданок з кавою або какао. Рецепт круасанів не складний, особливо коли у вас вже є готове