Крем для млинцевого торта - рецепти сметанною, вершковою, шоколадної і йогуртовій просочення
Крем для млинцевого торта перетворює звичне частування у вишукане ласощі, без особливих зусиль з боку господині. Існує багато видів таких прошарків: заварний, сметанний, згущеного молока, йогурту, бананів. Досвідчені господині діляться рецептами найбільш простих і смачних кремів, на виготовлення яких не потребує багато часу.
Для млинцевих тортів готують креми з сметани, вершків, масла, йогуртів, є і більш вишукані варіанти – з м'яким сиром і карамеллю. У кожного рецепту – свої особливості приготування, але щоб частування вийшло смачним, треба враховувати такі загальні поради:
Щоб приготувати крем для млинцевого торта, потрібно підшукати в домашньому кухонному арсеналі зручну миску або каструлю, об'ємом до літра, мірний стакан і столові ложки. Не обійтися без міксера або блендера, добре збити вручну навряд чи вийде, і легким цей процес не назвеш. Перед збиванням потрібно суміш добре розмішати.
Млинці печуть тонкі, щоб добре просочилися.
Крем для торта з млинців має бути густим і тягучим, інакше стане витікати.
Для торта висотою 7 см вистачить 20 млинців, якщо зробити його вище, буде незручно різати, і просякати виробу потрібно більше часу.
Самий простий і дуже смачний варіант– млинцевий торт зі сметанним кремом. Важливо правильно вибрати складові для частування, сметану потрібно брати тільки високої жирності, інакше вона просто не зіб'ється. Перед приготуванням продукт варто добре охолодити, тоді крем вийде густим. Краще всього помістити сметану на 10 хвилин у морозилку безпосередньо перед тим, як її збивати.
Інгредієнти :
сметана – 250 г;
цукрова пудра – 200 г;
ванільний цукор – 50 р.
Приготування
Сметану збити до пишноти.
Не припиняючи процесу, поступово всипати цукрову пудру.
Коли крем для млинцевого торта загусне, прибрати його в холодильник на 15 хвилин.
Ще один швидкий варіант - млинцевий торт з заварним кремом. Можна купити готовий брикет і розвести в гарячій воді, але набагато смачніше зробити просочення самому. Найскладніше в процесі – постійно помішувати суміш, поки не закипить, стежити, щоб не пригоріло, інакше доведеться розводити крем заново. Такий варіант відмінно підійде для тістечок, ватрушок, круасанів.
Інгредієнти :
жовтки – 4 шт.;
цукор – 200 г;
борошно – 50 р;
молоко – 50 мл;
ванільний цукор – 50 р.
Приготування
Молоко закип'ятити, зняти з вогню.
Збити цукор з жовтками.
Помішуючи, влити суміш у молоко.
На малому вогні довести до кипіння, трохи остудити.
Кращий крем для млинцевого торта, який можна використовувати і для коржів, виходить із сиру. За складом він схожий на мус, ваніль надає аромат, присутня ще легка кислинка. Багато господині додають свіжі фрукти і ягоди. Щоб крем не стікав і не згортався, до складу кладуть желатин, при цьому важливо дотримуватися рецепт.
Інгредієнти :
сир – 900 г;
молоко – 250 мл;
вершкове масло – 200 г;
цукор – 9 ст. л.;
желатин – 20 г;
ванільний цукор – 10 р.
Приготування
Смачний крем для млинцевого торта вийде з домашнього сиру, його треба добре перетерти, підливаючи молоко.
Збити суміш з цукром до однорідної маси.
Масло розм'якшити.
Желатин замочити в молоці на 10 хвилин, розігріти на водяній бані, щоб повністю розчинився.
Додати в сирну суміш желатин і масло, збити.
Сирний крем з желатином для млинцевого торта потрібно намазувати відразу, поки не почав сильно загусати.
Найпростіший крем для млинцевого торта – зі згущеного молока. В радянські часи дефіциту він був паличкою-виручалочкою для господинь, так і зараз допомагає за лічені хвилини спорудити для просочення коржів або начинку для випічки. До нього ідеально підходять волоські горіхи, попередньо їх варто подробити і 5-7 хвилин обсмажити на сухій сковороді.
Інгредієнти :
вершкове масло – 200 г;
згущене молоко – 1 банка;
горіхи – 2 ст. л.
Приготування
Масло розм'якшити.
Згущене молоко злегка нагріти, щоб стала більш рідкою.
Розтерти в ній масло, потім збити суміш блендером.
Додати горіхи, перемішати.
Млинцевий торт з кремом із згущеного молока можна прикрасити подрібненими горішками.
Якщо хочеться вразити гостей або домашніх чимось незвичайним, можна приготувати млинцевий торт з кремом з маскарпоне це такий вершковий сир, батьківщиною якого є Ломбардія. Готується він з жирних вершків, зберігає властивості свіжого молока, володіє чудовим, ніжним смаком і чудово збивається.
Інгредієнти :
вершкове масло – 180 г;
сир – 250 г;
цукрова пудра – 100 г;
ванілін – 10 р.
Приготування
Масло розм'якшити, порізати на шматочки.
Змішати з сиром, збивати до 7 хвилин на високих оборотах.
Додати цукрову пудру, збивати ще 5 хвилин, поки не підніметься в обсязі.
Більш складний, але цілком посильний рецепт – млинцевий торт з вершковим кремом . Вершки – продукт примхливий, перед збиванням їх потрібно добу тримати в холодильнику, а щоб процес пішов швидше, можна хвилин на 15 покласти в морозилку ще віночок і чашу міксера. У блендері або комбайні збивати не можна, інакше вийде масло.
Інгредієнти :
вершки – 500 мл;
цукрова пудра – 70 г;
ванільний цукор – 10 р.
Приготування
Вершки трохи збити на малій швидкості.
Додати, продовжуючи, цукрову пудру.
Збільшивши швидкість міксера, збивати, поки крем не почне тримати форму, утворюючи невеликі піки.
У крем вершковий для млинцевого торта можна в кінці додати трохи розтопленого білого шоколаду, тоді збити ще пару хвилин до повного розчинення продукту.
Чудовим частуванням для гостей буде млинцевий торт з шоколадним кремом багато господині готують його з какао, але для повноти смаку краще взяти розтоплений шоколад. У більшості випадків купують гіркий, чорний, але можна використовувати і молочний, і суміш різних плиток, а стінки посуду можна змастити шматочком лимона, тоді маса не прилипне і стане легко відділятися.
Інгредієнти :
молоко – 250 мл;
цукор – 300 г;
вершкове масло – 500 г;
шоколад – 170 г;
яйце – 2 шт.
Приготування
Молоко нагріти, всипати цукор, гріти, помішуючи, поки пісок не розчиниться, остудити.
Яйця збити, влити в суміш, розмішати.
Додати шматочки шоколаду, розчинити.
Варити, помішуючи, поки не загусне.
Масло розтопити, збити з кремом.
Трохи остудити перед намазуванням млинців.
Дуже смачний простий крем для млинцевого торта виходить з йогурту і сиру маскарпоне або будь-якого іншого вершкового. Таку суміш можна використовувати для будь-яких коржів або навіть вживати, як окремий десерт. Йогурт потрібен високої жирності, без добавок, класичний варіант. Деякі господині кладуть розтертий банан.
Інгредієнти :
сир – 250 г;
йогурт – 350 г;
цукор – 100 г;
ванілін – 10 р.
Приготування
Сир трохи збити.
Додати цукор, йогурт і ванілін, добре перемішати.
Можна злегка збити міксером, але на малій швидкості, і не більше 5 хвилин.
Самий швидкий і легкий крем для млинцевого торта - банановий, готується за лічені хвилини. Для цього рецепта потрібен міксер, вручну важко збити піну і ретельно розім'яти бананову кашку. Плоди краще брати великі, жовті, з невеликими темними цятками на шкірці, вони самі спілі, і дуже легко розтираються.
Інгредієнти :
вершки – 200 г;
банан – 3 шт.;
цукрова пудра – 3 ст. л.;
ванільний цукор – 10 р.
Приготування
Вершки збити з цукром, слідкуючи, щоб масло не відійшло від сироватки.
Банани очистити, порізати, подрібнити в блендері або розім'яти виделкою.
Додати в вершки, «підняти» міксером до піни.
Дуже популярним був у радянські роки ще й масляний крем його клали в багато торти і тістечка, а досвідчені господині навчилися робити його будинку. Виходить смачний густий крем для млинцевого торта, про який варто згадати. Головне – класти олія не нижче 82% жирності, щоб добре взбивалось, і цукрову пудру, а не цукор, з нею крем не буде хрустіти крупинками.
Інгредієнти :
масло – 300 г;
молоко – 05 л;
борошно – 4 ст. л.;
цукор – 1 ст.;
яйця – 3 шт.;
ванілін – 10 р.
Приготування
Збити яйця з цукровою пудрою.
Додати борошно, розмішати.
Закип'ятити молоко, влити тонкою цівкою отриману суміш.
Варити, збиваючи, поки маса не загусне.
Трохи остудити.
Масло розм'якшити, розтерти з ваніліном, додати в крем.
Збити до однорідної маси.
Багато господинь вважають, що самий смачний крем для млинцевого торта – карамельний, він ще відмінно підходить для коржів, тостів і окремих десертів. Цей варіант – для ласунів, оскільки виходить трохи нудною. Якщо потрібен густий крем, додають більше олії. Важливо правильно розчинити цукор, щоб не пригорів, можна додати пару ложок води.
Інгредієнти :
згущене молоко – 100 г;
цукор – 250 г;
вершкове масло – 200 г;
вершки – 150 р.
Приготування
Цукор нагріти, помішуючи, поки не почне розчинятися і придбає бурштиновий колір.
Нарізати масло, додавати по одному шматочку до цукру, щоб розчинялося поступово.
Долити вершки, розмішати до однорідної маси.
Остудити, перелити в банку, прибрати в холодильник.
Тримати 2 години, поки не загусне.
Який крем використовують для млинцевого торта?
Для млинцевих тортів готують креми з сметани, вершків, масла, йогуртів, є і більш вишукані варіанти – з м'яким сиром і карамеллю. У кожного рецепту – свої особливості приготування, але щоб частування вийшло смачним, треба враховувати такі загальні поради:
Сметанний крем для млинцевого торта
Самий простий і дуже смачний варіант– млинцевий торт зі сметанним кремом. Важливо правильно вибрати складові для частування, сметану потрібно брати тільки високої жирності, інакше вона просто не зіб'ється. Перед приготуванням продукт варто добре охолодити, тоді крем вийде густим. Краще всього помістити сметану на 10 хвилин у морозилку безпосередньо перед тим, як її збивати.
Інгредієнти :
Приготування
Класичний заварний крем для млинцевого торта
Ще один швидкий варіант - млинцевий торт з заварним кремом. Можна купити готовий брикет і розвести в гарячій воді, але набагато смачніше зробити просочення самому. Найскладніше в процесі – постійно помішувати суміш, поки не закипить, стежити, щоб не пригоріло, інакше доведеться розводити крем заново. Такий варіант відмінно підійде для тістечок, ватрушок, круасанів.
Інгредієнти :
Приготування
Сирний крем з желатином для млинцевого торта
Кращий крем для млинцевого торта, який можна використовувати і для коржів, виходить із сиру. За складом він схожий на мус, ваніль надає аромат, присутня ще легка кислинка. Багато господині додають свіжі фрукти і ягоди. Щоб крем не стікав і не згортався, до складу кладуть желатин, при цьому важливо дотримуватися рецепт.
Інгредієнти :
Приготування
Крем для млинцевого торта зі згущеним молоком
Найпростіший крем для млинцевого торта – зі згущеного молока. В радянські часи дефіциту він був паличкою-виручалочкою для господинь, так і зараз допомагає за лічені хвилини спорудити для просочення коржів або начинку для випічки. До нього ідеально підходять волоські горіхи, попередньо їх варто подробити і 5-7 хвилин обсмажити на сухій сковороді.
Інгредієнти :
Приготування
Млинцевий торт з крем-чізом - рецепт
Якщо хочеться вразити гостей або домашніх чимось незвичайним, можна приготувати млинцевий торт з кремом з маскарпоне це такий вершковий сир, батьківщиною якого є Ломбардія. Готується він з жирних вершків, зберігає властивості свіжого молока, володіє чудовим, ніжним смаком і чудово збивається.
Інгредієнти :
Приготування
Вершковий крем для млинцевого торта
Більш складний, але цілком посильний рецепт – млинцевий торт з вершковим кремом . Вершки – продукт примхливий, перед збиванням їх потрібно добу тримати в холодильнику, а щоб процес пішов швидше, можна хвилин на 15 покласти в морозилку ще віночок і чашу міксера. У блендері або комбайні збивати не можна, інакше вийде масло.
Інгредієнти :
Приготування
Шоколадний крем для млинцевого торта - рецепт
Чудовим частуванням для гостей буде млинцевий торт з шоколадним кремом багато господині готують його з какао, але для повноти смаку краще взяти розтоплений шоколад. У більшості випадків купують гіркий, чорний, але можна використовувати і молочний, і суміш різних плиток, а стінки посуду можна змастити шматочком лимона, тоді маса не прилипне і стане легко відділятися.
Інгредієнти :
Приготування
Млинцевий торт з йогуртовим кремом
Дуже смачний простий крем для млинцевого торта виходить з йогурту і сиру маскарпоне або будь-якого іншого вершкового. Таку суміш можна використовувати для будь-яких коржів або навіть вживати, як окремий десерт. Йогурт потрібен високої жирності, без добавок, класичний варіант. Деякі господині кладуть розтертий банан.
Інгредієнти :
Приготування
Млинцевий торт з банановим кремом
Самий швидкий і легкий крем для млинцевого торта - банановий, готується за лічені хвилини. Для цього рецепта потрібен міксер, вручну важко збити піну і ретельно розім'яти бананову кашку. Плоди краще брати великі, жовті, з невеликими темними цятками на шкірці, вони самі спілі, і дуже легко розтираються.
Інгредієнти :
Приготування
Млинцевий торт з масляним кремом
Дуже популярним був у радянські роки ще й масляний крем його клали в багато торти і тістечка, а досвідчені господині навчилися робити його будинку. Виходить смачний густий крем для млинцевого торта, про який варто згадати. Головне – класти олія не нижче 82% жирності, щоб добре взбивалось, і цукрову пудру, а не цукор, з нею крем не буде хрустіти крупинками.
Інгредієнти :
Приготування
Млинцевий торт з карамельним кремом
Багато господинь вважають, що самий смачний крем для млинцевого торта – карамельний, він ще відмінно підходить для коржів, тостів і окремих десертів. Цей варіант – для ласунів, оскільки виходить трохи нудною. Якщо потрібен густий крем, додають більше олії. Важливо правильно розчинити цукор, щоб не пригорів, можна додати пару ложок води.
Інгредієнти :
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Сметанний крем для торта або бісквіта - рецепти з желатином, згущеним молоком і сиром
Сметанний крем застосовується для просочення бісквітних тортів, наповнення тістечок і всіляких десертів. Його смак можна урізноманітнити за допомогою
Крем з вершкового сиру
Наповнити незвичайним смаком навіть самий незвичайний торт допоможе простий крем на основі легкого вершкового сиру. Спробуйте вразити гостей напрочуд
Вершковий крем для торта
Запланувавши приготування торта, дуже часто виникає питання його наповнення та оформлення. Універсальним вирішенням такого завдання може стати
Крем для вафельних коржів
Швидкі десерти з вафельних коржів блискавично здобули популярність зразу ж, при попаданні останніх на полиці супермаркетів. Кремом для вафельного
Млинцевий шоколадний торт
Любите млинці у всіляких варіаціях? Думаєте, що перепробували всі рецепти? Як би не так! Ми підібрали для вас деякі варіації на тему млинцевого