Десерт «Мурашник» - рецепти в домашніх умовах зі згущеним молоком, печива або кукурудзяних паличок
«Мурашник» – рецепт ласощів, знайомий ще з радянських часів. Сьогодні випічка дещо змінила, придбала цікаві варіації, але в цілому на вигляд і смак не сильно змінилася. Готують частування частіше старим способом, а для лінивих придумали ласощі без випікання.
Щоб спекти домашній «Мурашник» не потрібно бути віртуозним кондитером, головне слідувати доброму і перевіреним рецептом, оформити заготівлю гіркою і прикрасити за власним бажанням.
Тісто для «Мурашника» готується з 3 інгредієнтів, прокручується через м'ясорубку і випікається хвилин 10-15.
Інколи готують «Мурашник» з печива і, щоб наблизити смак ласощів до класичного вибирають галетные крекери або інше не солодке печиво.
Популярним став «Мурашник», рецепт якого заснований на кукурудзяних паличках. Таке ласощі навіть тривалої просочення не вимагає.
Готується класичний крем для «Мурашника» зі згущеним молоком вареної. У склад додають вершкове масло, іноді: сметану, вершки, йогурт.
«Мурашник» з медом – рецепт татарського чак-чака, тісто для нього готується не в духовці, а у фритюрі.
Доповнювати склад торта можна горіхами, маком, шоколадною крихтою або глазур'ю.
Класичне тісто для «Мурашника» готується з яйця, борошна і маргарину, без додавання цукру, солодощі згущеного молока вистачить, щоб задовольнити запити ласунів. Кількість борошна в рецепті не зазначено, її додають у процесі замішування, контролюючи густоту тіста, воно повинно бути твердим, дуже тугим.
Інгредієнти:
маргарин – 250 г;
яйце – 1 шт.;
розпушувач – 1 ч. л.;
борошно – скільки буде потрібно.
Приготування
Маргарин розтопити, охолодити.
Приєднати яйце і розпушувач.
Всипати борошно, замішуючи дуже туге тісто.
Пропустити через м'ясорубку, стружку розподілити на деку.
Випікати до золотистого кольору. Охолодити і розкришити.
Класичний рецепт «Мурашника» зі згущеним молоком готується простіше простого: остигле тісто потрібно розім'яти, залишаючи великі шматки. Згущене молоко краще зварити самому будинку, для цього банку викладають у каструлю з водою і кип'ятять 40-60 хвилин. Зварене молоко в домашніх умовах виходить смачніше і не дуже густим.
Інгредієнти:
прісне тісто для торта «Мурашник»;
варена згущене молоко – 1 б.;
вершкове масло – 100 г;
мак – 1 ст. л.
Приготування
Випікати до золотистого кольору прокручене тісто, повністю охолодити, розкришити у великій мисці.
Остиглу варене згущене молоко збити з м'яким маслом. Перелити крем в крихту.
Добре перемішати, викласти гіркою на блюдо, посипати маком.
Просочувати не менше 2 годин.
«Мурашник» на сметані вийде кілька ніжніше і м'якше. Тісто не вийде прокрутити через м'ясорубку, тому доцільніше буде розкачати його в тонкий пласт і порізати дрібним кубиком, робити це можна безпосередньо на деку, щоб не возитися з перекладанням дрібних заготовок. Крем підійде класичний, але в даному варіанті замість масла в згущене молоко додано сметана.
Інгредієнти:
сметана – 100 г + 50 г у крем;
масло – 150 г;
цукор – 100 г;
розпушувач;
згущене молоко варене – 1 б.
Приготування
З'єднати всі інгредієнти для тіста, замісити щільний, не липкий ком.
Викласти тісто на деко, розкачати, розрізати на дрібні шматочки.
Випікати 20 хвилин при 180.
З'єднати згущене молоко зі сметаною.
Остигле тісто зламати, з'єднати з кремом.
Викласти гіркою, залишити на ніч у холодильнику.
Торт «Мурашник» з медом – це знаменитий татарський чак-чак . Чудовий десерт, який тане в роті, сподобається всім любителям незвичайних рецептів. Приготування ласощів не простий і тривалий, але результат вартий витраченого часу і сил. Прикрашати торт можна маком, горіхами або кунжутом.
Інгредієнти:
дріжджі – 1 ч. л.;
яйця – 2 шт.;
жовток – 2 шт.;
борошно – 3 ст.;
сіль;
масло рослинне – 2 ст.;
мед – 400 г;
цукор – 100 г;
кунжут – 1 ст. л.
Приготування
Яйця і жовтки збити, вести дріжджі, сіль.
Підсипаючи борошно замішувати щільне тісто. Прибрати в холод на 40 хвилин.
Розділити ком, розкачати дуже тонко, розрізати на смужки шириною 2 см, потім кожну смужку на дрібну соломку.
В розпечене масло викладати тісто порціями, смажити до золотистого кольору.
Викладати на серветку, щоб прибрати жир.
У сотейнику нагріти мед, всипати цукор, помішуючи варити до появи піни.
Вся соломка заправляється гарячим сиропом, перемішується.
Мокрими руками сформувати «мурашник», викласти на блюдо гіркою, посипати кунжутом.
«Мурашник» з печива – рецепт , який реалізується абсолютно без випічки, просочення потрібно не багато часу, тому ласощі стає ідеальним десертом на швидку руку. Щоб смак був більш наближеним до класичного, вибирають несолодкі крекери або галетне печиво. Із зазначених інгредієнтів вийде приблизно 8 шт. невеликих тістечок.
Інгредієнти:
сухе печиво – 400 г;
подрібнені горіхи – 1/2 ст.;
варена згущене молоко – 1 б.;
масло – 100 г;
мак для посипання.
Приготування
Збити згущене молоко з маслом.
Розкришити печиво, з'єднати з горіхами.
Перемішати крихту з кремом.
Мокрими руками сформувати невеликі «гірки», посипати маком.
Просочувати тістечко «Мурашник» з печива 1 годину.
«Мурашник», рецепт якого описаний далі, готується ще простіше, ніж з сухого печива. На виготовлення десерту знадобиться всього три інгредієнти і 10 хвилин вільного часу на формування ласощі. Для реалізації цієї ідеї знадобиться глибока миска, харчова плівка для акуратної формування торта.
Інгредієнти:
кукурудзяні палички – 150 г;
масло м'яке – 100 г;
згущене молоко – 1/2 б.
Приготування
Збити масло зі згущеним молоком в глибокій мисці.
Порціями всипати палички, перемішуючи з кремом.
Глибоку форму застелити плівкою, викласти палички з кремом, трохи притрамбовать.
Охолоджувати в морозилці «Мурашник» з кукурудзяних паличок і згущеного молока не більше 2 годин.
Реалізувати рецепт «Мурашника» в домашніх умовах можна різними способами, цей відрізняється відсутністю яєць у складі. Тісто вийде не гірше традиційного, його потрібно буде трохи підморозити і прокрутити через м'ясорубку або натерти на крупну тертку. На просочення десерту знадобиться кілька годин, краще залишити в холодильнику на ніч.
Інгредієнти:
борошно – 3-4 ст.;
сметана – 100 мл;
масло м'яке – 200 г + 50 г у крем;
згущене молоко варене – 1 б.
Приготування
З'єднати м'яке масло зі сметаною.
Підсипаючи борошно замісити туге тісто, обернути плівкою, прибрати в морозилку на 30 хвилин.
Прокрутити тісто через м'ясорубку, розкласти на деку.
Випікати до золотистого кольору при 180 градусах. Охолодити і розкришити.
З'єднати згущене молоко з маслом, вилити в крихту, перемішати.
Вологими руками сформувати торт, прибрати в холодильник.
Торт «Мурашник» з горіхами – смачний десерт, рецепт якого можна готувати без випічки, так і класичним способом. Арахіс перед додаванням в заготовку потрібно підрум'янити на сухій сковороді до появи характерного аромату, очистити від лушпиння і подробити в крихту. На просочення такого десерту знадобиться кілька годин.
Інгредієнти:
борошно -4 ст.;
сметана – 3 ст. л.;
яйце – 1 шт.;
масло м'яке – 250 г + 100 г крем;
арахіс – 1 ст.;
згущене молоко варене – 1 б.
Приготування
Збити яйце з маслом, додати сметану.
Підсипаючи борошно замісити щільний кулю, обернути плівкою, прибрати в морозилку на 1 годину.
Арахіс підсмажити, очистити, подробити.
Тісто прокрутити через м'ясорубку, розподілити на деко, випікати 10-15 хвилин при 200 градусах. Охолодити, розкришити.
З'єднати крихту з арахісом.
Збити згущене молоко з маслом, вилити в крихту, перемішати.
Сформувати гірку, прибрати в холодильник на ніч.
«Мурашник» з печива «Рибки» - сучасний варіант ласощі, його приготування можна довірити навіть малюкам, настільки процес створення простий. Печиво потрібно вибирати не солоне, щоб не зіпсувати смак, крем краще всмоктується в крекери побільше, на просочення дрібних сухих «рибок» знадобиться більше часу.
Інгредієнти:
печиво – 300 г;
згущене молоко варене – 1 б;
масло – 100 г;
йогурт – 2-3 ст. л.
Приготування
Збити масло і згущене молоко, додати по 1 ст. л. йогурту, консистенція крему повинна бути як нежирна сметана.
У миску висипати печиво, вилити крем, перемішати.
Сформовать «мурашник» прибрати в холодильник на 3-4 години.
Рецепт «Мурашника» в домашніх умовах зі згущеним молоком легко реалізується за допомогою мультиварки. Із зазначених інгредієнтів вийде дуже маленький торт, якщо потрібен десерт більшого розміру, кількість продуктів збільшують удвічі і випікають два підходи. Обов'язково потрібно зняти клапан для вільного виходу пари.
Інгредієнти:
борошно – 15 склянки;
розпушувач;
сметана – 4 ст. л.;
масло заморожений – 100 г + 100 г крем;
варена згущене молоко – 1/2 б.
Приготування
Порубати масло з борошном і розпушувачем в крихту.
Ввести сметану, замісити кулю, обернути плівкою, прибрати в холод на 1 годину.
Прокрутити через м'ясорубку.
Чашу змастити олією, обсипати борошном, викласти корж.
На «Випікання» готувати 1 годину, перевернути і допікати ще 20 хвилин.
Корж охолодити і розкришити.
Збити згущене молоко з маслом, з'єднати з крихтою, сформувати торт.
Просочувати в холодильнику 4-6 годин.
Як приготувати «Мурашник»?
Щоб спекти домашній «Мурашник» не потрібно бути віртуозним кондитером, головне слідувати доброму і перевіреним рецептом, оформити заготівлю гіркою і прикрасити за власним бажанням.
Тісто для «Мурашника» - рецепт
Класичне тісто для «Мурашника» готується з яйця, борошна і маргарину, без додавання цукру, солодощі згущеного молока вистачить, щоб задовольнити запити ласунів. Кількість борошна в рецепті не зазначено, її додають у процесі замішування, контролюючи густоту тіста, воно повинно бути твердим, дуже тугим.
Інгредієнти:
Приготування
Торт «Мурашник» зі згущеним молоком - класичний рецепт
Класичний рецепт «Мурашника» зі згущеним молоком готується простіше простого: остигле тісто потрібно розім'яти, залишаючи великі шматки. Згущене молоко краще зварити самому будинку, для цього банку викладають у каструлю з водою і кип'ятять 40-60 хвилин. Зварене молоко в домашніх умовах виходить смачніше і не дуже густим.
Інгредієнти:
Приготування
«Мурашник» зі сметаною - рецепт
«Мурашник» на сметані вийде кілька ніжніше і м'якше. Тісто не вийде прокрутити через м'ясорубку, тому доцільніше буде розкачати його в тонкий пласт і порізати дрібним кубиком, робити це можна безпосередньо на деку, щоб не возитися з перекладанням дрібних заготовок. Крем підійде класичний, але в даному варіанті замість масла в згущене молоко додано сметана.
Інгредієнти:
Приготування
«Мурашник» з медом
Торт «Мурашник» з медом – це знаменитий татарський чак-чак . Чудовий десерт, який тане в роті, сподобається всім любителям незвичайних рецептів. Приготування ласощів не простий і тривалий, але результат вартий витраченого часу і сил. Прикрашати торт можна маком, горіхами або кунжутом.
Інгредієнти:
Приготування
«Мурашник» з печива - рецепт
«Мурашник» з печива – рецепт , який реалізується абсолютно без випічки, просочення потрібно не багато часу, тому ласощі стає ідеальним десертом на швидку руку. Щоб смак був більш наближеним до класичного, вибирають несолодкі крекери або галетне печиво. Із зазначених інгредієнтів вийде приблизно 8 шт. невеликих тістечок.
Інгредієнти:
Приготування
«Мурашник» з кукурудзяних паличок
«Мурашник», рецепт якого описаний далі, готується ще простіше, ніж з сухого печива. На виготовлення десерту знадобиться всього три інгредієнти і 10 хвилин вільного часу на формування ласощі. Для реалізації цієї ідеї знадобиться глибока миска, харчова плівка для акуратної формування торта.
Інгредієнти:
Приготування
«Мурашник» без яєць
Реалізувати рецепт «Мурашника» в домашніх умовах можна різними способами, цей відрізняється відсутністю яєць у складі. Тісто вийде не гірше традиційного, його потрібно буде трохи підморозити і прокрутити через м'ясорубку або натерти на крупну тертку. На просочення десерту знадобиться кілька годин, краще залишити в холодильнику на ніч.
Інгредієнти:
Приготування
«Мурашник» з арахісом
Торт «Мурашник» з горіхами – смачний десерт, рецепт якого можна готувати без випічки, так і класичним способом. Арахіс перед додаванням в заготовку потрібно підрум'янити на сухій сковороді до появи характерного аромату, очистити від лушпиння і подробити в крихту. На просочення такого десерту знадобиться кілька годин.
Інгредієнти:
Приготування
Торт «Мурашник» з печива «Рибки»
«Мурашник» з печива «Рибки» - сучасний варіант ласощі, його приготування можна довірити навіть малюкам, настільки процес створення простий. Печиво потрібно вибирати не солоне, щоб не зіпсувати смак, крем краще всмоктується в крекери побільше, на просочення дрібних сухих «рибок» знадобиться більше часу.
Інгредієнти:
Приготування
«Мурашник» в мультиварці
Рецепт «Мурашника» в домашніх умовах зі згущеним молоком легко реалізується за допомогою мультиварки. Із зазначених інгредієнтів вийде дуже маленький торт, якщо потрібен десерт більшого розміру, кількість продуктів збільшують удвічі і випікають два підходи. Обов'язково потрібно зняти клапан для вільного виходу пари.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт торта «Мурашника» зі згущеним молоком
Відомий багатьом з дитинства торт «Мурашник» можна створити, не включаючи духовку! Використовуючи описані рецепти, ви зможете порадувати рідних
Торт «Мурашник» з печива без випічки – рецепт
Такий торт напевно багато готували ще в дитинстві. Порадуйте тепер своїх малюків цим незрівнянним ласощами, яке, до речі вони можу допомогти вам
Класичний торт «Мурашник»
Рецепт «Мурашника» настільки давнє, що його по праву можна вважати класичним. Далі докладно опишемо той самий старий варіант його створення і
Тістечко мурашник
«Мурашник»- це чудове домашнє ласощі, смак якого багатьом знайомий з дитинства. Готувати його можна однією порцією у вигляді тортика, а можна зробити
Як приготувати торт мурашник?
З безлічі рецептів різних тортів та інших десертів можна виділити торт «Мурашник» - він користується особливою популярністю, дуже подобається дітям і
Торт «Мурашник» з печива
Торт «Мурашник» - це чудовий десерт на будь яке свято. І сьогодні ми розповімо, як його зробити і печива. Читаємо наші поради і створюємо дивовижне