Торт «Мурашник» з печива
«Мурашник» традиційний гість багатьох свят. Простота в приготуванні, дешевизна, приємний смак і ситність, яку дарує цей торт, зробило ласощі фаворитом недосвідчених господинь, та й не тільки їх. У цій статті ми вирішили розглянути те, як приготувати «Мурашник» з печива.
В основі рецепту цього торта лежить саморобний пісочне печиво, з приготуванням якого зможе впоратися навіть початківець кулінар, але для економії сил і часу ви можете готувати торт на основі покупного печива.
Інгредієнти:
варене згущене молоко - 1 банка;
маргарин, або вершкове масло - 400 г;
борошно - 3 ст.;
сода - 1/2 ч. ложки;
сіль - щіпка;
цукор - 1/2 ст.;
сметана - 200 р.
Приготування
Основу торта становить домашнє пісочне печиво , так що почнемо приготування з нього. Борошно просіваємо в глибоку миску разом з содою, слідом відправляємо м'яке вершкове масло (половину від усієї кількості), цукор і трохи солі. Замішуємо м'яке і гладке тісто, формуємо його в кулю, загорнути плівкою. Даємо тісту постояти в холодильнику 30-40 хвилин. Як тільки основа для печива «відпочила», ділимо її на порції і пропускаємо кожну через м'ясорубку. Такий прийом не принципове, ви можете просто поділити печиво на порції, розкачати тісто шаром. Викладаємо тісто на деко, покрите папером для випічки, і готуємо при 180 градусах до золотистого кольору.
Приготування крему для торта - процес елементарний: м'яке вершкове масло збиваємо з банкою вареного згущеного молока до однорідності.
Готове печиво розламуємо у велику крихту і змішуємо крихту з кремом. Викладаємо масу в глибоку тарілку і утрамбовується. Перевертаємо на тарілку плоске блюдо і отримуємо акуратну гірку «Мурашника» з печива і згущеного молока.
Інгредієнти:
печиво - 250 г;
мак - за смаком;
горіхи - 1 жменя;
вершкове масло - 75 г;
варена згущене молоко - 1 банка;
шоколад.
Приготування
Печиво кришимо за допомогою качалки: складаємо спів в целофановий пакет і проходимся по ньому пляшкою чи качалкою кілька разів, так, як ніби розкачуємо тісто. Велику крихту кладемо в глибоку миску і заливаємо кремом зі згущеного молока, збитою з м'яким вершковим маслом. Додаємо в масу для торта мак і викладаємо його на плоске блюдо.
Шоколад ламаємо і розтоплюємо на водяній бані. Поливаємо шоколадом «Мурашник» і посипаємо його подрібненим волоським горіхом.
Інгредієнти:
пісочне печиво (домашнє, або покупне) - 500 г;
згущене молоко (варене) - 1 банка;
мак - 1/2 ст.;
молоко - 50 мл;
кедрові горіхи - 50 г;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
мед - 1 /4 ст.;
родзинки - 1 жменя;
лимон - 1 шт.
Приготування
Готове печиво кришимо за допомогою качалки, ступки, або просто пари рук.
Для макової маси мак слід залити окропом і залишити на 1 годину, після чого злити воду і пропустити набряклі зерна через м'ясорубку. Макову масу змішуємо з молоком і медом, варимо 7-10 хвилин на невеликому вогні, безперервно помішуючи і чекаючи загустіння. Родзинки розпарювала і додаємо до суміші з маку і меду, туди ж відправляємо лимонну цедру і горіхи.
Поки макова маса охолоджується, займемося кремом: збиваємо згущене молоко з маслом, додаємо трохи лимонного соку, і змішуємо з крихтою печива. В отриману суміш додаємо макову масу і ретельно перемішуємо. Викладаємо торт гіркою на плоске блюдо і даємо просочитися в холодильнику мінімум 15 години.
Готовий торт можна прикрасити на свій розсуд: шоколадом, цукерками, цукатами, або горіхами.
Класичний торт «Мурашник» з печива
В основі рецепту цього торта лежить саморобний пісочне печиво, з приготуванням якого зможе впоратися навіть початківець кулінар, але для економії сил і часу ви можете готувати торт на основі покупного печива.
Інгредієнти:
Приготування
Основу торта становить домашнє пісочне печиво , так що почнемо приготування з нього. Борошно просіваємо в глибоку миску разом з содою, слідом відправляємо м'яке вершкове масло (половину від усієї кількості), цукор і трохи солі. Замішуємо м'яке і гладке тісто, формуємо його в кулю, загорнути плівкою. Даємо тісту постояти в холодильнику 30-40 хвилин. Як тільки основа для печива «відпочила», ділимо її на порції і пропускаємо кожну через м'ясорубку. Такий прийом не принципове, ви можете просто поділити печиво на порції, розкачати тісто шаром. Викладаємо тісто на деко, покрите папером для випічки, і готуємо при 180 градусах до золотистого кольору.
Приготування крему для торта - процес елементарний: м'яке вершкове масло збиваємо з банкою вареного згущеного молока до однорідності.
Готове печиво розламуємо у велику крихту і змішуємо крихту з кремом. Викладаємо масу в глибоку тарілку і утрамбовується. Перевертаємо на тарілку плоске блюдо і отримуємо акуратну гірку «Мурашника» з печива і згущеного молока.
Рецепт «Мурашника» з печива з горіхами та маком
Інгредієнти:
Приготування
Печиво кришимо за допомогою качалки: складаємо спів в целофановий пакет і проходимся по ньому пляшкою чи качалкою кілька разів, так, як ніби розкачуємо тісто. Велику крихту кладемо в глибоку миску і заливаємо кремом зі згущеного молока, збитою з м'яким вершковим маслом. Додаємо в масу для торта мак і викладаємо його на плоске блюдо.
Шоколад ламаємо і розтоплюємо на водяній бані. Поливаємо шоколадом «Мурашник» і посипаємо його подрібненим волоським горіхом.
Рецепт торта «Мурашник» з печива
Інгредієнти:
Приготування
Готове печиво кришимо за допомогою качалки, ступки, або просто пари рук.
Для макової маси мак слід залити окропом і залишити на 1 годину, після чого злити воду і пропустити набряклі зерна через м'ясорубку. Макову масу змішуємо з молоком і медом, варимо 7-10 хвилин на невеликому вогні, безперервно помішуючи і чекаючи загустіння. Родзинки розпарювала і додаємо до суміші з маку і меду, туди ж відправляємо лимонну цедру і горіхи.
Поки макова маса охолоджується, займемося кремом: збиваємо згущене молоко з маслом, додаємо трохи лимонного соку, і змішуємо з крихтою печива. В отриману суміш додаємо макову масу і ретельно перемішуємо. Викладаємо торт гіркою на плоске блюдо і даємо просочитися в холодильнику мінімум 15 години.
Готовий торт можна прикрасити на свій розсуд: шоколадом, цукерками, цукатами, або горіхами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Десерт з печива
Не знаєте такого новенького і смачненького зробити до чаю? Пропонуємо просте і оригінальне рішення - десерт з печива. Давайте розберемо кілька
Як приготувати торт мурашник?
З безлічі рецептів різних тортів та інших десертів можна виділити торт «Мурашник» - він користується особливою популярністю, дуже подобається дітям і
Торт з печива без випічки
Якщо вам хочеться побалувати себе і своїх близьких смачненьким, але зовсім немає часу готувати складний десерт, пропонуємо просте рішення - торт з
Тістечко з печива
Якщо вам печива з варенням, медом або згущеним молоком вже трохи набридли, тоді пропонуємо зробити оригінальні тістечка з печива за простими
Пиріг з печива
Пиріг з печива - це чудовий десерт на швидку руку, коли є бажання почаювати з улюбленим ласощами. Приготувати його природно не складе особливої
Рулет з печива
Рецепти без випічки - чудовий вихід для молодої господині, коли зовсім немає часу на готування. І сьогодні ми розповімо, як приготувати чудовий