«Мурашник» традиційний гість багатьох свят. Простота в приготуванні, дешевизна, приємний смак і ситність, яку дарує цей торт, зробило ласощі фаворитом недосвідчених господинь, та й не тільки їх. У цій статті ми вирішили розглянути те, як приготувати «Мурашник» з печива.
Класичний торт «Мурашник» з печива
В основі рецепту цього торта лежить саморобний пісочне печиво, з приготуванням якого зможе впоратися навіть початківець кулінар, але для економії сил і часу ви можете готувати торт на основі покупного печива.
Інгредієнти: варене згущене молоко - 1 банка; маргарин, або вершкове масло - 400 г; борошно - 3 ст.; сода - 1/2 ч. ложки; сіль - щіпка; цукор - 1/2 ст.; сметана - 200 р. Приготування Основу торта становить домашнє пісочне печиво , так що почнемо приготування з нього. Борошно просіваємо в глибоку миску разом з содою, слідом відправляємо м'яке вершкове масло (половину від усієї кількості), цукор і трохи солі. Замішуємо м'яке і гладке тісто, формуємо його в кулю, загорнути плівкою. Даємо тісту постояти в холодильнику 30-40 хвилин. Як тільки основа для печива «відпочила», ділимо її на порції і пропускаємо кожну через м'ясорубку. Такий прийом не принципове, ви можете просто поділити печиво на порції, розкачати тісто шаром. Викладаємо тісто на деко, покрите папером для випічки, і готуємо при 180 градусах до золотистого кольору.
Приготування крему для торта - процес елементарний: м'яке вершкове масло збиваємо з банкою вареного згущеного молока до однорідності.
Готове печиво розламуємо у велику крихту і змішуємо крихту з кремом. Викладаємо масу в глибоку тарілку і утрамбовується. Перевертаємо на тарілку плоске блюдо і отримуємо акуратну гірку «Мурашника» з печива і згущеного молока.
Рецепт «Мурашника» з печива з горіхами та маком
Інгредієнти: печиво - 250 г; мак - за смаком; горіхи - 1 жменя; вершкове масло - 75 г; варена згущене молоко - 1 банка; шоколад. Приготування Печиво кришимо за допомогою качалки: складаємо спів в целофановий пакет і проходимся по ньому пляшкою чи качалкою кілька разів, так, як ніби розкачуємо тісто. Велику крихту кладемо в глибоку миску і заливаємо кремом зі згущеного молока, збитою з м'яким вершковим маслом. Додаємо в масу для торта мак і викладаємо його на плоске блюдо.
Шоколад ламаємо і розтоплюємо на водяній бані. Поливаємо шоколадом «Мурашник» і посипаємо його подрібненим волоським горіхом.
Рецепт торта «Мурашник» з печива
Інгредієнти: пісочне печиво (домашнє, або покупне) - 500 г; згущене молоко (варене) - 1 банка; мак - 1/2 ст.; молоко - 50 мл; кедрові горіхи - 50 г; вершкове масло - 1 ст. ложка; мед - 1 /4 ст.; родзинки - 1 жменя; лимон - 1 шт. Приготування Готове печиво кришимо за допомогою качалки, ступки, або просто пари рук.
Для макової маси мак слід залити окропом і залишити на 1 годину, після чого злити воду і пропустити набряклі зерна через
м'ясорубку. Макову масу змішуємо з молоком і медом, варимо 7-10 хвилин на невеликому вогні, безперервно помішуючи і чекаючи загустіння. Родзинки розпарювала і додаємо до суміші з маку і меду, туди ж відправляємо лимонну цедру і горіхи.
Поки макова маса охолоджується, займемося кремом: збиваємо згущене молоко з маслом, додаємо трохи лимонного соку, і змішуємо з крихтою печива. В отриману суміш додаємо макову масу і ретельно перемішуємо. Викладаємо торт гіркою на плоске блюдо і даємо просочитися в холодильнику мінімум 15 години.
Готовий торт можна прикрасити на свій розсуд: шоколадом, цукерками, цукатами, або горіхами.