Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Яблука, запечені в листковому тесті в духовці

Яблука, запечені в листковому тесті в духовці

18-11-2016, 19:44
934
Яблука, запечені в листковому тесті в духовці
Сьогоднішні рецепти солодкої випічки для тих, хто небайдужий до багатошаровому тіста і виробів з участю яблук. Хрусткі, ароматні вироби порадують вас своїм приголомшливим смаком і зроблять чаювання незабутнім.

Пиріжки з листкового бездріжджового тіста з яблуками, родзинками і корицею в духовці


Інгредієнти:

  • тісто листкове бездріжджове – 510 г;

  • яблука стиглі – 780 г;

  • цукор коричневий – 110 г;

  • масло вершкове – 45 г;

  • родзинки без кісточок – 95 г;

  • кориця мелена – 10 р.


  • Приготування
    Щоб спекти смачні листкові пиріжки з яблуками, необхідно мати в запасі упаковочку листкового тіста, яке потрібно дістати з морозильної камери хвилин за тридцять до передбачуваного приготування.
    Поки листи тесту відтають, беремося за яблучну начинку. Плоди споліскуємо, позбавляє від шкірки і внутрішньої серцевини, а м'якоть шаткуємо невеликими кубиками. Викладаємо яблучну масу в розтоплене на сковороді і прогріте вершкове масло. Даємо фруктовим скибочкам підрум'янитися, після чого додаємо родзинки і прогріваємо фруктову піджарку до розпарювання останнього. Тепер трохи охолоджуємо яблучну начинку, додаємо в неї цукор коричневий, корицю і перемішуємо ретельно.
    Розкачуємо трохи пласти тіста і розрізаємо їх на прямокутники або квадрати бажаного розміру. З одного боку маємо начинку і звертаємо виріб навпіл, оформляючи трикутний або прямокутний пиріжок. Якщо заготовки квадратні, то зручніше за все зробити конвертики, піднявши всі чотири кута догори і скріпивши сторони між собою.
    Залишилося тільки підрум'янити вироби в прогрітій до 215 градусів духовці протягом п'ятнадцяти хвилин і дочекатися їх охолодження і можна насолоджуватися прекрасним смаком яблучної листкової випічки.

    Яблука, запечені в духовці в листковому дріжджовому тесті – рецепт з горіхами, медом і корицею


    Інгредієнти:

  • яблука середнього розміру – 6 шт.;

  • тісто листкове бездріжджове – 760 г;

  • волоські горіхи – 90 г;

  • мигдальний горіх – 30 шт.;

  • рідкий мед – 80 г;

  • мелена кориця – 3 щіпки;

  • цукровий пісок або цукор коричневий – за смаком;

  • сік лимона – 55 мл;

  • яєчні жовтки – 1-2 шт.


  • Приготування
    З яблук і листкового тіста можна зробити не тільки пиріжки. Проявивши трохи фантазії і витративши трохи більше часу, поєднання даних компонентів можна перетворити в приголомшливий оригінальний і смачний десерт, який затьмарить всі інші ласощі і стане одним з ваших улюблених. Достатньо лише нафарширувати яблучка горіхами і медом, а потім запекти всю красу в листковому тесті в духовці.
    Щоб реалізувати ідею, спочатку очищаємо яблучні плоди від шкурок, після чого зрізаємо верх як кришечку, а далі за допомогою ложки вичищаємо яблучну серцевину з насіннєвою коробкою, зачіпаючи невелику кількість м'якоті.
    Отримаємо в результаті свого роду стаканчики з яблучок, які відразу ж збризкуємо зовні і всередині лимонним соком і розтираємо його по всій поверхні. Це запобіжить потемніння фрукта і тим самим збереже ефектний зовнішній вигляд виробів. Тепер подрібнюємо в блендері мигдаль і волоські горіхи, додаємо до горіхової маси мед і мелену корицю, підмішуємо також нарубану яблучну м'якоть, яку ми вичистили з яблучка і наповнюємо отриманою сумішшю яблучні «стаканчики».
    Листкове тісто розкачуємо трохи і розрізаємо на довгі смуги. Нафаршировані яблучні заготовки накриваємо «кришечками», обсипаємо зверху цукровим піском (білим або коричневим), після чого обмотуємо смугами листкового тіста, укладаючи їх виток за витком трохи внахлест. Притискаємо тісто трохи до яблучку, щоб витки склеїлися між собою і розташовуємо на промасленому трохи деку.
    Тепер декоруємо за бажанням яблучка в тесті вирізаними візерунками, промазуємо зверху яйцем і ставимо для подальшого приготування і підрум'янення в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на двадцять п'ять.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Запечені яблука з медом
    Запечені яблука з медом
    Коли немає бажання возитися з приготуванням складного десерту, такий рецепт неодмінно виручить. Спробуйте запекти яблука з нашим простим
    Рецепти з листкового бездріжджового тіста
    Рецепти з листкового бездріжджового тіста
    Напевно, у кожної запасливой хазяєчки в морозилці є упаковочка листкового тіста. Якщо ваші ідеї по його використанню вичерпалися - скористайтеся
    Штрудель з вишнями з листкового тіста
    Штрудель з вишнями з листкового тіста
    Прекрасну варіацію штруделя можна повторити за описаним далі рецептами. Дотримуючись докладним рекомендаціями цієї статті, ви зможете власноруч
    Пиріжки з листкового тіста з яблуками
    Пиріжки з листкового тіста з яблуками
    Щоб побалувати себе і рідню домашньою випічкою не потрібно бути віртуозним кулінаром. В будь-якому магазині представлений великий асортимент різного
    Слойки з яблуками з листкового тіста
    Слойки з яблуками з листкового тіста
    Домашні слойки завжди виручають, якщо несподівано прийшли гості або просто захотілося приготувати швидко щось новеньке на сніданок. Існує безліч