» » Запечені яблука з медом

Запечені яблука з медом

Запечені яблука з медом
Рекомендуємо побалувати себе приголомшливо смачним і апетитним десертом з яблук, запечених з медом. Таке ласощі вразить вас гармонійним смаковим букетом, а приготувати його абсолютно нескладно, особливо якщо під рукою будуть наші рецепти.

Запечені в духовці яблука – рецепт з медом і корицею


Інгредієнти:

  • яблука побільше – 2 шт.;

  • мед квітковий – 50 г;

  • вода кип'ячена – 40 мл;

  • кориця – 2 щіпки;

  • цукровий пісок – 20 р.


  • Приготування
    Для запікання можна брати яблука будь-якого сорту розміром побільше. Їх необхідно сполоснути, обсушити і вирізати з боку плодоніжки серцевину, захоплюючи частину внутрішньої м'якоті. Слідкуємо в цей час за тим, щоб не пошкодити цілісність яблучка знизу. Зверху очищаємо яблучка від шкірки за допомогою овочечистки, зрізавши її двома витками. У мисочці змішуємо цукровий пісок і мелену корицю і умочуємо яблучка відкритої м'якоттю. Маємо вироби в невеликій ємності для запікання і закладаємо в поглиблення яблучок мед. Наливаємо на дно трохи кип'яченої води і ставимо ласощі для приготування в розігріту до 205 градусів духовку хвилин на двадцять п'ять-тридцять.

    Яблука, запечені з сиром, горіхами і медом в мультиварці


    Інгредієнти:

  • яблука побільше – 5 шт.;

  • сир середньої жирності – 195 г;

  • мед – 120 г;

  • цукор – 55 г;

  • кориця – 10 г;

  • горіхи волоські – 20 г;

  • варення малинове – 30 г;

  • коньяк – 30 мл


  • Приготування
    Щоб запекти яблука з сиром, необхідно взяти плоди зі щільною м'якоттю. Ідеально підійдуть фрукти зимових сортів. Їх необхідно сполоснути, зрізати «кришечку» і вирізати серцевину разом з частиною м'якоті, щоб вийшов яблучний «стаканчик».
    Для начинки змішуємо сир з цукровим піском, малиновим варенням і корицею, а також додаємо до маси товчені волоські горіхи.
    Поливаємо дно яблучок медом, нафаршировываем плоди начинкою і розташовуємо в мультикастрюле, в яку наллємо попередньо трохи водички і додамо коньяк. Для приготування необхідно налаштувати прилад на режим «Випічка» і витримати яблука, прикривши «кришечками» протягом півгодини або сорока хвилин (якщо яблука дуже великі).

    Як запекти яблука з медом та імбиром в мікрохвильовці?


    Інгредієнти:

  • яблука побільше – 2 шт.;

  • мед квітковий – 65 г;

  • імбир мелений – 2 щіпки;

  • мелена кориця – 2 щіпки.


  • Приготування
    Яблучка перед приготуванням в мікрохвильовці готуємо також як перед запіканням в мультиварці, выскоблив серединку з насінням і частиною м'якоті. Обов'язково зберігаємо при цьому цілісність плода знизу. Квітковий мед змішуємо в мисці попередньо з меленою корицею і імбирним порошком, після чого заповнюємо отриманої пряною сумішшю порожнечі в яблучках. Можна при бажанні додати в медову масу подрібнені горіхи, нарізані сухофрукти або родзинки. Маємо заготовки в посудині, придатною для використання в мікрохвильовій печі, налийте в неї трохи водички. Для приготування фруктів налаштовуємо прилад на максимальну потужність і встановлюємо таймер на сім хвилин. Час запікання може змінюватись в залежності від розміру яблук і можливостей вашого пристрою.

    Запечені в духовці яблука – рецепт з медом і журавлиною


    Інгредієнти:

  • яблука побільше – 3 шт.;

  • журавлина – 2/3 склянки;

  • мед квітковий – 50 г;

  • вода кип'ячена – 135 мл;

  • цукор коричневий – 75 р.


  • Приготування
    Приголомшливо смачним і неймовірно корисним виходить десерт із запечених яблук з журавлиною. Для реалізації ідеї готуємо яблучні «стаканчики», выскоблив серцевину, і заповнюємо їх промитої і обсушенной журавлиною.
    Воду змішуємо в ковшике з коричневим цукром і медом і прогріваємо при безперервному помішуванні до розпускання всіх кристалів. Заливаємо отриманої солодкої сумішшю журавлину в яблуках і маємо заготовки в невеликій ємності для запікання. Для приготування розміщуємо нафаршировані фрукти в прогрітій до 195 градусів духовці і залишаємо на п'ятдесят хвилин, час від часу поливаючи солодким сиропом з дна. Дуже смачно подати такі яблучка з кулькою ванільного морозива.
    Додав: admin | 18-11-2016, 19:54
    Переглядів: 263