» » Яблука, запечені з медом і горіхами

Яблука, запечені з медом і горіхами

Яблука, запечені з медом і горіхами
Якщо ви вирішили урізноманітнити своє меню сезонними рецептами, то саме час приготувати що-небудь з яблук. Запечені яблука з медом та горіхами – ідеальний варіант для всіх тих, хто вирішив обмежити себе у традиційній яблучної випічки, але все одно віддає перевагу солодким ласощам.

Печені яблука з медом та горіхами


Єдина складність, з якою вам доведеться зіткнутися під час приготування – підготовка яблук. Після очищення плодів від серцевини з насінням справа залишається за малим – змішати горіхи з медом і помістити в отриману «чашечку».
Інгредієнти:

  • яблука – 6 шт.;

  • мед – 65 мл;

  • вершкове масло – 25 г;

  • волоські горіхи – 195 р.


  • Приготування
    З допомогою невеликого ножа виріжте з яблук частина серцевини, не прорізаючи плід до самого дна, тим самим формуючи «чашечку». Очищені ядра горіхів розламайте на більш дрібні шматочки, змішайте з медом і помістіть в порожнину кожного з яблук. Полийте все медом і покладіть по невеликому шматочку масла зверху. Під час випікання масло змішується з медом і перетвориться на карамель.
    Яблука з медом та горіхами готують в духовці, розігрітій до 180 градусів. Час запікання варіюється від 30 до 45 хвилин і залежить від розміру і сорту самих плодів.

    Печене яблуко з медом і горіхами – рецепт


    Щоб урізноманітнити смак і текстуру горіхової начинки ви можете використовувати різні горіхи або навіть готувати суміш з горіхів з сухофруктами.
    Інгредієнти:

  • яблука – 4 шт.;

  • цукор – 45 г;

  • кориця – 1 ч. ложка;

  • мікс горіхів – 1/4 ст.;

  • родзинки – 1/4 ст.;

  • вершкове масло – 30 г;

  • окріп – 170 мл


  • Приготування
    Поки духовка розігрівається до 190 градусів, займіться підготовкою яблук. Виріжте частина серцевини плода за допомогою невеликого ножа, а потім, орудуючи чайною ложкою видаліть частину, доходячи до дна отриманої чаші, але не прорізаючи його. Змішайте цукор разом з корицею, горіхами і родзинками, а потім наповніть яблучні «чаші» отриманою сумішшю. Поставте яблука у форму для випікання, влийте в неї окріп і відправте все в духовку. Яблука, фаршировані горіхами і медом готуються близько півгодини.

    Запечені яблука з волоським горіхом і медом


    Інгредієнти:

  • цукор – 115 г;

  • волоські горіхи – 95 г;

  • жменю родзинок;

  • вершкове масло – 35 г;

  • мелена кориця, імбир – по 1/2 ч. ложки;

  • щіпка меленої гвоздики, мускатного горіха;

  • яблука – 4 шт.;

  • апельсиновий сік – 135 мл


  • Приготування
    Видаліть серцевину з яблук і наповніть отримані порожнини сумішшю горіхів, родзинок і прянощів. Поверх кожного яблука покладіть по скибочці олії, а у форму налийте апельсиновий сік. Випікайте ласощі при 180 градусах 40 хвилин.
    Додав: admin | 18-11-2016, 19:54
    Переглядів: 268