Яблука, запечені з медом і горіхами
Якщо ви вирішили урізноманітнити своє меню сезонними рецептами, то саме час приготувати що-небудь з яблук. Запечені яблука з медом та горіхами – ідеальний варіант для всіх тих, хто вирішив обмежити себе у традиційній яблучної випічки, але все одно віддає перевагу солодким ласощам.
Єдина складність, з якою вам доведеться зіткнутися під час приготування – підготовка яблук. Після очищення плодів від серцевини з насінням справа залишається за малим – змішати горіхи з медом і помістити в отриману «чашечку».
Інгредієнти:
яблука – 6 шт.;
мед – 65 мл;
вершкове масло – 25 г;
волоські горіхи – 195 р.
Приготування
З допомогою невеликого ножа виріжте з яблук частина серцевини, не прорізаючи плід до самого дна, тим самим формуючи «чашечку». Очищені ядра горіхів розламайте на більш дрібні шматочки, змішайте з медом і помістіть в порожнину кожного з яблук. Полийте все медом і покладіть по невеликому шматочку масла зверху. Під час випікання масло змішується з медом і перетвориться на карамель.
Яблука з медом та горіхами готують в духовці, розігрітій до 180 градусів. Час запікання варіюється від 30 до 45 хвилин і залежить від розміру і сорту самих плодів.
Щоб урізноманітнити смак і текстуру горіхової начинки ви можете використовувати різні горіхи або навіть готувати суміш з горіхів з сухофруктами.
Інгредієнти:
яблука – 4 шт.;
цукор – 45 г;
кориця – 1 ч. ложка;
мікс горіхів – 1/4 ст.;
родзинки – 1/4 ст.;
вершкове масло – 30 г;
окріп – 170 мл
Приготування
Поки духовка розігрівається до 190 градусів, займіться підготовкою яблук. Виріжте частина серцевини плода за допомогою невеликого ножа, а потім, орудуючи чайною ложкою видаліть частину, доходячи до дна отриманої чаші, але не прорізаючи його. Змішайте цукор разом з корицею, горіхами і родзинками, а потім наповніть яблучні «чаші» отриманою сумішшю. Поставте яблука у форму для випікання, влийте в неї окріп і відправте все в духовку. Яблука, фаршировані горіхами і медом готуються близько півгодини.
Інгредієнти:
цукор – 115 г;
волоські горіхи – 95 г;
жменю родзинок;
вершкове масло – 35 г;
мелена кориця, імбир – по 1/2 ч. ложки;
щіпка меленої гвоздики, мускатного горіха;
яблука – 4 шт.;
апельсиновий сік – 135 мл
Приготування
Видаліть серцевину з яблук і наповніть отримані порожнини сумішшю горіхів, родзинок і прянощів. Поверх кожного яблука покладіть по скибочці олії, а у форму налийте апельсиновий сік. Випікайте ласощі при 180 градусах 40 хвилин.
Печені яблука з медом та горіхами
Єдина складність, з якою вам доведеться зіткнутися під час приготування – підготовка яблук. Після очищення плодів від серцевини з насінням справа залишається за малим – змішати горіхи з медом і помістити в отриману «чашечку».
Інгредієнти:
Приготування
З допомогою невеликого ножа виріжте з яблук частина серцевини, не прорізаючи плід до самого дна, тим самим формуючи «чашечку». Очищені ядра горіхів розламайте на більш дрібні шматочки, змішайте з медом і помістіть в порожнину кожного з яблук. Полийте все медом і покладіть по невеликому шматочку масла зверху. Під час випікання масло змішується з медом і перетвориться на карамель.
Яблука з медом та горіхами готують в духовці, розігрітій до 180 градусів. Час запікання варіюється від 30 до 45 хвилин і залежить від розміру і сорту самих плодів.
Печене яблуко з медом і горіхами – рецепт
Щоб урізноманітнити смак і текстуру горіхової начинки ви можете використовувати різні горіхи або навіть готувати суміш з горіхів з сухофруктами.
Інгредієнти:
Приготування
Поки духовка розігрівається до 190 градусів, займіться підготовкою яблук. Виріжте частина серцевини плода за допомогою невеликого ножа, а потім, орудуючи чайною ложкою видаліть частину, доходячи до дна отриманої чаші, але не прорізаючи його. Змішайте цукор разом з корицею, горіхами і родзинками, а потім наповніть яблучні «чаші» отриманою сумішшю. Поставте яблука у форму для випікання, влийте в неї окріп і відправте все в духовку. Яблука, фаршировані горіхами і медом готуються близько півгодини.
Запечені яблука з волоським горіхом і медом
Інгредієнти:
Приготування
Видаліть серцевину з яблук і наповніть отримані порожнини сумішшю горіхів, родзинок і прянощів. Поверх кожного яблука покладіть по скибочці олії, а у форму налийте апельсиновий сік. Випікайте ласощі при 180 градусах 40 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Яблука, запечені з медом в духовці
В осінній сезон яблука стають головними інгредієнтами більшості ласощів на наших столах. Серед інших, доступними і простими у приготуванні є запечені
Яблука, запечені з медом і корицею
Це чудове частування неодмінно сподобається всім, навіть тим, хто не особливо любить подібного роду солодощі. Далі підкажемо цікаві рецепти печених
Запечені яблука в мультиварці
Одним із смачних ласощів прохолодного сезону по праву вважаються печені яблука. Якщо у вашому розпорядженні є мультиварка, то запікання цих фруктів
Як запекти яблука в духовці?
Якщо ідеї по приготуванню нового і незвичайного десерту вас покинули, скористайтеся нашими. Далі розповімо, як по-особливому запекти яблука. Такого
Печені яблука
Печені яблука - це дивовижний корисний десерт, який сподобається і дітям, і дорослим. А приготувати таке ласощі не складе особливих труднощів, і в
Фаршировані яблука в духовці
Фаршировані яблука, запечені в духовці - смачний і корисний десерт. Таке ласощі припаде до смаку і дорослим, і дітям. У нашій статті ми зібрали