» » Яблука, запечені з медом в духовці

Яблука, запечені з медом в духовці

Яблука, запечені з медом в духовці
На перший погляд яблука, запечені в духовці з медом можуть здатися до примітивного простим рецептом, але варіаціями з цього матеріалу ми мають намір довести зворотне.

Запечені яблука з брусницею, медом і корицею


Поєднання яблук, сухофруктів і меду – класика, яку ми вирішили поєднати і в наступному рецепті. Отриманий десерт – справжня есенція осені, яка заповнить вашу кухню насиченим ароматом прянощів.
Інгредієнти:

  • яблука – 6 шт.;

  • сушена брусниця – 45 г;

  • рослинна олія – 10 г;

  • фініки – 5 шт.;

  • мед – 35 мл;

  • мелений кардамон, кориця – 1/2 ч. ложки;

  • цедра і сік одного апельсина;

  • волоські горіхи – 1/2 ст.


  • Приготування
    Обережно виріжте м'якоть з яблук, намагаючись не пошкодити дно кожного з плодів. Насіння і серцевину викиньте, а м'якоть наріжте дрібними кубиками і відставте в сторону. Дрібно наріжте фініки і з'єднайте їх з прянощами, сушеної брусницею і маслом. Додайте до ароматної суміші шматочки яблук і доповніть всі цитрусовим соком і цедрою. Розподіліть ароматну начинку серед яблук і присипте поверхню подрібненими горіхами. Залиште яблука запікати при 200 градусах 20 хвилин.

    Яблука, запечені в духовці з сиром і медом – рецепт


    Інгредієнти:

  • яблука – 4 шт.;

  • сир – 95 г;

  • мед – 35 мл;

  • волоські горіхи – 35 г;

  • дрібку меленої кориці.


  • Приготування
    Виріжте серцевину з яблук і видаліть частину м'якоті, щоб звільнити місце для сирної начинки. Збийте сир разом з медом і корицею. Розподіліть сирну начинку в порожнині яблук і присипте все горішками. Запікайте десерт при 190 градусах: 15 хвилин для більш хрустких фруктів і 25 для м'яких, майже пюреобразних.

    Рецепт запечених яблук з медом і горіхами


    Це блюдо – подарунок для кожного ласуни, так як в його рамках поєднуються не тільки мед і горіхи, але і суміш кокоса з шоколадом. Одного такого яблучка буде достатньо для завершення ситного осіннього вечері.
    Інгредієнти:

  • яблука – 4 шт.;

  • кокосова стружка – 35 г;

  • шоколадна крихта – 75 г;

  • волоські горіхи – 45 г;

  • мед – за смаком.


  • Приготування
    Дрібно порубаєте горіхи і змішайте з розтопленим шоколадом, медом і кокосовою стружкою. З яблук вирізати серцевину і частину м'якоті. В отриману порожнину викладіть кокосово-шоколадну начинку. Покладіть яблука запікатися близько 45 хвилин при 180 градусах, додатково наливши в деко близько чверті склянки води.

    Яблука, запечені з родзинками і медом


    Неповторний аромат запечених яблук може надати не тільки асорті з прянощів, але і невелику кількість алкоголю, наприклад, бурбона. Якщо ви хвилюєтеся за те, що на виході можуть вийти хмільні яблука, то ваші хвилювання марні, адже під дією високих температур весь алкоголь легко випаровується.
    Інгредієнти:

  • яблука – 6 шт.;

  • вівсяні пластівці – 75 г;

  • мед – 115 мл;

  • борошно – 10 г;

  • дрібку кориці;

  • вершкове масло – 75 г;

  • яблучний сидр – 230 мл;

  • бурбон – 55 мл


  • Приготування
    Поки температура в духовці доходить до 200 градусів, озбройтеся найбільшою ножем і виріжте з яблук серцевину з насінням, а також частину м'якоті. Підготуйте начинку, з'єднавши разом вівсяні пластівці, борошно і трохи кориці. Розтопіть вершкове масло і змішайте його разом з вівсяними пластівцями і медом. Наповніть вівсяною сумішшю порожнини в яблуках і виставите фрукти на деку. В сам же деко влийте суміш з яблучного сидру і бурбона. Залиште яблука запікатися на 40-45 хвилин, а після подавайте відразу ж по завершенні приготування.
    Додав: admin | 18-11-2016, 19:54
    Переглядів: 251