Рекомендуємо побалувати себе приголомшливо смачним і апетитним десертом з яблук, запечених з медом. Таке ласощі вразить вас гармонійним смаковим букетом, а приготувати його абсолютно нескладно, особливо якщо під рукою будуть наші рецепти.
Запечені в духовці яблука – рецепт з медом і корицею
Інгредієнти: яблука побільше – 2 шт.; мед квітковий – 50 г; вода кип'ячена – 40 мл; кориця – 2 щіпки; цукровий пісок – 20 р. Приготування Для запікання можна брати яблука будь-якого сорту розміром побільше. Їх необхідно сполоснути, обсушити і вирізати з боку плодоніжки серцевину, захоплюючи частину внутрішньої м'якоті. Слідкуємо в цей час за тим, щоб не пошкодити цілісність яблучка знизу. Зверху очищаємо яблучка від шкірки за допомогою овочечистки, зрізавши її двома витками. У мисочці змішуємо цукровий пісок і мелену корицю і умочуємо яблучка відкритої м'якоттю. Маємо вироби в невеликій ємності для запікання і закладаємо в поглиблення яблучок мед. Наливаємо на дно трохи кип'яченої води і ставимо ласощі для приготування в розігріту до 205 градусів духовку хвилин на двадцять п'ять-тридцять.
Яблука, запечені з сиром, горіхами і медом в мультиварці
Інгредієнти: яблука побільше – 5 шт.; сир середньої жирності – 195 г; мед – 120 г; цукор – 55 г; кориця – 10 г; горіхи волоські – 20 г; варення малинове – 30 г; коньяк – 30 мл Приготування Щоб запекти яблука з сиром, необхідно взяти плоди зі щільною м'якоттю. Ідеально підійдуть фрукти зимових сортів. Їх необхідно сполоснути, зрізати «кришечку» і вирізати серцевину разом з частиною м'якоті, щоб вийшов яблучний «стаканчик».
Для начинки змішуємо сир з цукровим піском, малиновим варенням і корицею, а також додаємо до маси товчені волоські горіхи.
Поливаємо дно яблучок медом, нафаршировываем плоди начинкою і розташовуємо в мультикастрюле, в яку наллємо попередньо трохи водички і додамо коньяк. Для приготування необхідно налаштувати прилад на режим «Випічка» і витримати яблука, прикривши «кришечками» протягом півгодини або сорока хвилин (якщо яблука дуже великі).
Як запекти яблука з медом та імбиром в мікрохвильовці?
Інгредієнти: яблука побільше – 2 шт.; мед квітковий – 65 г; імбир мелений – 2 щіпки; мелена кориця – 2 щіпки. Приготування Яблучка перед приготуванням в мікрохвильовці готуємо також як перед запіканням в мультиварці, выскоблив серединку з насінням і частиною м'якоті. Обов'язково зберігаємо при цьому цілісність плода знизу. Квітковий мед змішуємо в мисці попередньо з меленою корицею і імбирним порошком, після чого заповнюємо отриманої пряною сумішшю порожнечі в яблучках. Можна при бажанні додати в медову масу подрібнені горіхи, нарізані сухофрукти або родзинки. Маємо заготовки в посудині, придатною для використання в мікрохвильовій печі, налийте в неї трохи водички. Для приготування фруктів налаштовуємо прилад на максимальну потужність і встановлюємо таймер на сім хвилин. Час запікання може змінюватись в залежності від розміру яблук і можливостей вашого пристрою.
Запечені в духовці яблука – рецепт з медом і журавлиною
Інгредієнти: яблука побільше – 3 шт.; журавлина – 2/3 склянки; мед квітковий – 50 г; вода кип'ячена – 135 мл; цукор коричневий – 75 р. Приготування Приголомшливо смачним і неймовірно корисним виходить десерт із запечених яблук з журавлиною. Для реалізації ідеї готуємо яблучні «стаканчики», выскоблив серцевину, і заповнюємо їх промитої і обсушенной журавлиною.
Воду змішуємо в ковшике з коричневим цукром і медом і прогріваємо при безперервному помішуванні до розпускання всіх кристалів. Заливаємо отриманої солодкої сумішшю журавлину в яблуках і маємо заготовки в невеликій ємності для запікання. Для приготування розміщуємо нафаршировані фрукти в прогрітій до 195 градусів духовці і залишаємо на п'ятдесят хвилин, час від часу поливаючи солодким сиропом з дна. Дуже смачно подати такі яблучка з кулькою ванільного морозива.