Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Інвертний сироп – рецепт

Інвертний сироп – рецепт

18-11-2016, 19:40
1 083
Інвертний сироп – рецепт
Дуже часто в рецептах солодких десертів і домашньої випічки серед необхідних інгредієнтів зустрічається інвертний сироп. Його можна, безумовно, придбати вже в готовому вигляді. Але тим хазяєчкам, які готують такі вироби часто, доцільніше зробити цей інгредієнт самостійно вдома. Реалізувати це буде абсолютно нескладно, тим більше, що під рукою будуть правильні рецепти, які ми опишемо нижче.

Як зробити інвертний цукровий сироп у домашніх умовах – рецепт


Інгредієнти:

  • цукор-пісок – 300 г;

  • вода фільтрована – 130 мл;

  • лимонна кислота – 1 /3 ч. ложки без гірки.


  • Приготування
    Для приготування інвертного сиропу в домашніх умовах нам знадобиться сталева каструлька або сотейник з товстим дном, а також спеціальний термометр для вимірювання температури карамелі.
    У «правильну» посудину всипаємо цукор-пісок і вливаємо гарячу воду, після чого маємо її на конфорки плити, налаштувавши її на слабкий жар, і прогріваємо при безперервному помішуванні до розчинення всіх кристалів. Після закипання вмісту додаємо лимонну кислоту і перемішуємо. Продовжуємо варіння суміші до температури 107-108 градусів (вимірюється термометром). Для цього знадобиться в середньому від двадцяти до сорока хвилин. Сироп не повинен сильно кипіти – вогонь повинен бути мінімальним.
    Готовий сироп після остигання повинен утворювати товсту нитку (4-5 мм), якщо краплю взяти двома пальцями й швидко стискати і розтискати їх. Також в остившем вигляді продукт дуже схожий за текстурою з рідким світлим медом. Якщо такий вийшов і у вас, значить, технологія приготування була дотримана вірно і готова субстанція – інвертний сироп вищої якості.

    Як приготувати інвертний сироп будинку – рецепт з содою


    Інгредієнти:

  • цукор-пісок – 700 г;

  • вода фільтрована – 290 мл;

  • лимонна кислота – 5 г;

  • сода харчова – 5 р.


  • Приготування
    Кислий смак інвертного сиропу можна нейтралізувати додаванням в процесі приготування харчової соди. Цей етап необхідний, якщо кислотність продукту перевищує бажану концентрацію або вона небажана для приготування того чи іншого десерту. Як же приготувати такий сироп?
    Спочатку технологія приготування інвертного сиропу з содою практично ні чим не відрізняється від попереднього варіанту. Цукровий пісок змішується в необхідних пропорціях з гарячою водою. Посуд для цього вибирається неодмінно з товстим дном і не повинна бути з алюмінію. Після закипання цукру з водою і розчинення всіх солодких кристалів додається лимонна кислота. Після цього суміш необхідно перемішати, прикрити посудину з нею кришкою і, не перемішуючи, томити вміст на найменшому вогні до температури 107-108 градусів.
    По досягненні необхідного результату піднімаємо кришку і даємо сиропу охолонути до температури 70 градусів. В залежності від температури в приміщенні і діаметра посудини для цього може знадобитися від десяти до двадцяти хвилин.
    Тепер харчову соду набираємо в десертну ложку і доливаємо трохи кип'яченої гарячої води. Вводимо содовий розчин в ємність з сиропом і ретельно перемішуємо. В цей час буде спостерігатися інтенсивний піноутворення, яке поступово стихає, а піна зникає. У процесі остигання ще кілька разів необхідно перемішати продукт ложкою. В результаті повинен вийти прозорий інвертний сироп, який після остигання буде мати текстуру і колір молодого рідкого меду.
    Інвертний сироп цілком може замінити мед в рецептах, де передбачено його використання. Цим фактом особливо будуть раді ті, кому протипоказано вживання продукту. Крім того, інвертний сироп стане прекрасною заміною кленовому або кукурудзяного сиропу, а також патоці. Вироби на його основі довго зберігають свої смакові властивості і не сахарятся. Зберігати інвертний сироп необхідно в холодильнику.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Карамельний сироп
    Карамельний сироп
    Карамельний сироп можна купити в будь-якому супермаркеті, однак, крім барвників і ароматизаторів у його складі є ще маса інших, не корисних
    Кукурудзяний сироп своїми руками
    Кукурудзяний сироп своїми руками
    Кукурудзяний сироп – незамінний продукт на кухні будь-якого завзятого кондитерським майстерністю кулінара. Така добавка нерідко використовується при
    Маршмеллоу своїми руками
    Маршмеллоу своїми руками
    Чудові зефірки, які так люблять малята, краще приготувати самостійно. Це і корисніше, і варіантів доповнення різноманітними смаками багато. Далі
    Зефір маршмеллоу
    Зефір маршмеллоу
    У цій статті максимально детально описано базовий рецепт популярних тягучок маршмеллоу, які так люблять діти. Адже приготовані власноруч зефірки
    Як приготувати цукровий сироп?
    Як приготувати цукровий сироп?
    Для ідеального результату у створенні десерту або особливого напою часто не вистачає простої деталі - цукрового сиропу. Щоб не бігти за ним в
    Маршмеллоу - рецепт
    Маршмеллоу - рецепт
    Маршмеллоу - ніжні зефірки, які прийшли до нас з Америки. Саме з цього зефіру готують мастику для покриття тортів, додають його в какао, смажать на