» » Кукурудзяний сироп своїми руками

Кукурудзяний сироп своїми руками

Кукурудзяний сироп своїми руками
У промисловості такий сироп виготовляють шляхом багатоетапного гідролізу кукурудзяного крохмалю в результаті якого сам крохмаль розпадається до глюкози. Отриману суміш присмачують стабілізаторами, щоб продукт не кристалізувався в період зберігання. В домашніх умовах повторити всі кроки виробництва не вийде, тому підсумковий продукт буде менш стабільним, але зробити кукурудзяний сироп своїми руками все ж можливо. В результаті ви отримаєте помітно більш натуральний продукт, що володіє тими ж властивостями, що і покупної.

Як зробити кукурудзяний сироп в домашніх умовах?


Кукурудзяний сироп готується практично також як і звичайний цукровий сироп винятком є кукурудза, відвар якої і використовується в якості основи. У домашніх умовах ви можете зварити як світлий цукровий сироп, так і темний, більше схожий на патоку. У першому випадку в рецепті використовують склянку звичайного білого цукру, а в другому - аналогічний обсяг коричневого.
Багато також цікавляться рецептом того, як приготувати кукурудзяний сироп з крохмалю, але справа в тому, що на простий кухні набагато легше використовувати багатий крохмалем кукурудзяний відвар, ніж гидролизировать вже готовий сухий крохмаль з допомогою спеціального ферменту (альфа-амілази). Саме тому ми рекомендуємо зупинитися на наступному рецепті, тим більше що спрощена техніка ні як не позначиться на результаті.

Кукурудзяний сироп – рецепт


Інгредієнти:

  • коричневий цукор – 1 ст.;

  • кукурудза – 3-4 качана;

  • вода – 12 л;

  • цукор білий – 960 г;

  • екстракт ванілі – 1 ст. ложка;

  • сіль – 2 ч. ложки.


  • Приготування

  • Перед тим, як зробити кукурудзяний сироп, кукурудзяні качани розрізати на 3-4 частини, попередньо очистивши їх від зовнішніх листків і приймочок.

  • Залийте качани водою і залиште на середньому вогні приблизно на півгодини або до тих пір, поки кількість води не зменшиться удвічі.

  • Отриманий відвар процідіть і змішайте з двома видами цукру, сіллю і ванільним екстрактом. Останній покликаний надавати сиропу аромат, тому не є обов'язковим інгредієнтом.

  • Уваривайте сироп до температури 235 градусів (стадія «м'якого кульки»), після чого зніміть сироп з вогню і охолодіть перед використанням.

  • Зберігати такий сироп слід в герметичному контейнері, в холодильнику. Якщо кристали цукру все ж утворюються, то достатньо буде просто знову злегка розігріти сироп з додаванням пари ложок гарячої води.


  • Інвертний кукурудзяний сироп – рецепт


    Якщо ви не знаєте чим замінити класичний кукурудзяний сироп, то спробуйте приготувати інвертний сироп. Незважаючи на складну назву, готувати такий продукт елементарно просто. По суті, це простий цукровий сироп, приготовлений шляхом нагрівання цукру з водою в присутності кислоти. Приставка «інвертний» в даному випадку означає, що в процесі нагрівання сахароза розпалася на глюкозу і фруктозу.
    Інгредієнти:

  • цукор – 290 г;

  • кукурудзяний відвар – 70 мл;

  • вода – 50 мл;

  • лимонна кислота – 1/3 ч. ложки.


  • Приготування

  • Змішавши цукор з водою і відваром з кукурудзи, дочекайтеся розчинення кристалів і додайте лимонну кислоту.

  • Після перемішування залиште сироп варитися близько півгодини або до температури 108 градусів.

  • Тепер капніть трохи сиропу на холодне блюдце, а потім розітріть краплю між пальцями і розслабте їх. Якщо сироп потягнувся товстою ниткою – готово. Такий продукт можна зберігати в скляній тарі при кімнатній температурі близько 3 тижнів.
    Додав: admin | 18-11-2016, 19:39
    Переглядів: 161