» » Булочки з кунжутом – смачний рецепт

Булочки з кунжутом – смачний рецепт

Булочки з кунжутом – смачний рецепт
Смачні ароматні булочки – прекрасне доповнення до чаю. Їх, звичайно, можна купити готовими, але також зовсім не важко зробити їх самостійно. Рецепт смачних булочок з кунжутом чекає вас нижче. Їх можна також використовувати для бутербродів замість звичайного хліба.

Рецепт солодких булочок з кунжутом


Інгредієнти:

  • коров'яче молоко – 125 мл;

  • пшеничне борошно – 250 г;

  • сіль – щіпка;

  • кунжут білий – 50 г;

  • маргарин або масло – 50 г;

  • цукор – 90 г;

  • швидкодіючі сухі дріжджі – 5 г;

  • яйця – 2 шт.


  • Приготування
    Маргарин попередньо розтоплюємо. Додаємо сухі дріжджі, сіль і цукор в просіяне борошно. Добре розмішуємо. Вливаємо тепле молоко, вбиваємо яйце, розмішуємо і вливаємо вже охолоджений маргарин. Перемішуємо руками тісто близько 10 хвилин. Воно вийде злегка буде липнути до рук, але це абсолютно нормально, борошно при цьому всипати більше не потрібно. Накриваємо тісто чистенькою серветкою і залишаємо в теплі години на 2. Коли воно підійде, обминаємо його і ліпимо булочки. Викладаємо їх на застелений пергаментом деко. Залишаємо заготовки хвилин на 20 щоб вони підійшли. Змащуємо верх жовтком, розтертим з 1 столовою ложкою води. Зверху притрушиваем кунжутом. Випікаємо булочки з кунжутом в духовці 20 хвилин при 170 градусах.

    Булочки з кунжутом з листкового тіста – смачний рецепт


    Інгредієнти:

  • готове листкове тісто – 1 кг;

  • насіння кунжуту – 100 р.


  • Приготування
    Готовому листковому даємо тісту розморозитися природним шляхом. Викладаємо пласти на робочу поверхню і склянкою вирізаємо кружечки. Розкачувати тісто не потрібно. Деко змащуємо маслом і поміщаємо заготовки. Змащуємо кожну з них збитим жовтком і рясно притрушиваем кунжутом. При 200 градусах булочки з кунжутом з листкового тесту будуть випікатися чверть години.

    Булочки з дріжджового тіста з кунжутом


    Інгредієнти:

  • борошно вищого сорту пшеничне просеянная – 400 г;

  • коров'яче молоко – 150 мл;

  • цукор – 75 г;

  • сухі швидкодіючі дріжджі – 10 г;

  • натуральне вершкове масло – 50 г;

  • насіння кунжуту – 50 г;

  • сіль – 1/2 ч. ложки;

  • сирий жовток – 1 шт.


  • Приготування
    Сухі дріжджі, цукор і сіль всипаємо в попередньо просіяне борошно. Додаємо тепле молоко, розтоплене масло і прибираємо підходити в тепло. Обминаємо тісто, потім вже ділимо на шматочки, з яких формуємо булочки. Обмазуємо кожну з них жовтком і притрушиваем зернами кунжуту. Випікаємо оригінальні булочки з кунжутом при 180 градусах 20 хвилин.
    Додав: admin | 18-11-2016, 19:36
    Переглядів: 186