» » Пампушки без дріжджів – рецепт

Пампушки без дріжджів – рецепт

Пампушки без дріжджів – рецепт
Дріжджове тісто хоч і відрізняється своєю пишністю, ніжністю і легкістю, але вимагає чималих витрат часу на расстойку і певних пекарських навичок. Прискорити і полегшити процес приготування випічки допоможе заміна дріжджів содою або пекарським порошком (розпушувачем). Нижче ми розглянемо рецепти пончиків без дріжджів, використовуючи саме таку основу.

Класичні пампушки без дріжджів – рецепт


Класичний пончик являє собою рум'яний бублик або кульку, обсмажений у великій кількості гарячого масла до появи характерної золотистої скоринки на поверхні.
Інгредієнти:
Для пампушок:

  • борошно – 245 г;

  • цукор – 55 г;

  • розпушувач – 1 ст. ложка;

  • вершкове масло – 65 г;

  • молоко – 165 мл;

  • олія для фритюру.


  • Для обсипання:

  • цукор – 75 г;

  • кориця мелена – 1 1/2 ч. ложки.


  • Приготування

  • Замішування тіста починається з з'єднання всіх сухих складових, крім цукру, разом.

  • Цукор окремо розчиняють в теплому молоці з маслом, а потім вливають рідку суміш сухої.

  • Замісивши м'яке і пружне тісто, відокремте від нього кульку розміром з м'ячик для настільного тенісу, скачайте його, надаючи більш акуратну форму, а потім занурте в гаряче масло.

  • Коли пончик стане золотистим, його перекладають на серветки, а потім обсипають сумішшю кориці з цукром при бажанні.

  • Такі пончики без яєць і дріжджів виходять ні чим не гірше оригіналу, крім того, тесту можна легко надавати будь-яку бажану форму.


  • Пончики на молоці без дріжджів


    Інгредієнти:

  • рослинна олія для смаження;

  • молоко – 235 мл;

  • яйце – 1 шт.;

  • борошно – 245 г;

  • цукор – 45 г;

  • розпушувач – 4 1/2 ч. ложки;

  • вершкове масло – 65 р.


  • Приготування

  • Почніть із суміші рідких інгредієнтів, збивши яйце з цукром, маслом і молоком.

  • Окремо змішайте сухі компоненти і пропустіть суміш через сито.

  • З'єднавши обидві суміші, добре вимісіть тісто, розкачати його до товщини в кілька сантиметрів і наріжте кільцями з допомогою спеціальних вирубок або стаканів/чарок різного діаметра.

  • Опустіть кільця тесту в розігріте масло і обсмажуйте до зарум'янювання. Пампушки без дріжджів можна обсипати цукровою пудрою, декорувати шоколадом або простий глазур'ю.


  • Тісто для пампушок на кефірі - рецепт без дріжджів


    Якщо не хочете додавати страви калорій з-за обсмажування у фритюрі, то замініть спосіб приготування. Ми пропонуємо запекти пончики в духовці, скориставшись спеціальною формою. Якщо форми для пончиків немає, то можна скористатися формочками для капкейків.
    Інгредієнти:

  • борошно – 235 г;

  • цукор – 145 г;

  • розпушувач – 2 ч. ложки;

  • кориця, мускатний горіх – по 1/2 ч. ложки;

  • кефір – 165 мл;

  • яйця – 2 шт.;

  • вершкове масло – 35 р.


  • Приготування

  • Перед тим, як перейти безпосередньо до рецептом наших простих пончиків без дріжджів, рекомендуємо розігріти духовку до 215 градусів і підготувати форми, змастивши їх невеликою кількістю масла.

  • Поєднавши розпушувач і борошно з прянощами, додайте до суміші цукор, розтоплене масло і яйця. Влийте кефір кімнатної температури і замісіть густе тісто.

  • Перекладіть тісто в кондитерський мішок і отсадите його у формочки, заповнюючи останні приблизно на 2/3.

  • Випікайте пончики близько 7-9 хвилин або поки тісто не підрум'яниться.

  • Після, дайте тісту охолонути спершу у формочках, хвилин 15 а потім і на решітці.

  • Остиглі пончики можна декорувати як зазвичай: глазур'ю, шоколадом, цукрових обвалуванням, какао або цукровою пудрою.
  • Додав: admin | 18-11-2016, 19:36
    Переглядів: 812