Дріжджове тісто хоч і відрізняється своєю пишністю, ніжністю і легкістю, але вимагає чималих витрат часу на расстойку і певних пекарських навичок. Прискорити і полегшити процес приготування випічки допоможе заміна дріжджів содою або пекарським порошком (розпушувачем). Нижче ми розглянемо рецепти пончиків без дріжджів, використовуючи саме таку основу.
Класичні пампушки без дріжджів – рецепт
Класичний пончик являє собою рум'яний бублик або кульку, обсмажений у великій кількості гарячого масла до появи характерної золотистої скоринки на поверхні.
Інгредієнти: Для пампушок:
борошно – 245 г; цукор – 55 г; розпушувач – 1 ст. ложка; вершкове масло – 65 г; молоко – 165 мл; олія для фритюру. Для обсипання:
цукор – 75 г; кориця мелена – 1 1/2 ч. ложки. Приготування Замішування тіста починається з з'єднання всіх сухих складових, крім цукру, разом. Цукор окремо розчиняють в теплому молоці з маслом, а потім вливають рідку суміш сухої. Замісивши м'яке і пружне тісто, відокремте від нього кульку розміром з м'ячик для настільного тенісу, скачайте його, надаючи більш акуратну форму, а потім занурте в гаряче масло. Коли пончик стане золотистим, його перекладають на серветки, а потім обсипають сумішшю кориці з цукром при бажанні. Такі пончики без яєць і дріжджів виходять ні чим не гірше оригіналу, крім того, тесту можна легко надавати будь-яку бажану форму. Пончики на молоці без дріжджів
Інгредієнти: рослинна олія для смаження; молоко – 235 мл; яйце – 1 шт.; борошно – 245 г; цукор – 45 г; розпушувач – 4 1/2 ч. ложки; вершкове масло – 65 р. Приготування Почніть із суміші рідких інгредієнтів, збивши яйце з цукром, маслом і молоком. Окремо змішайте сухі компоненти і пропустіть суміш через сито. З'єднавши обидві суміші, добре вимісіть тісто, розкачати його до товщини в кілька сантиметрів і наріжте кільцями з допомогою спеціальних вирубок або стаканів/чарок різного діаметра. Опустіть кільця тесту в розігріте масло і обсмажуйте до зарум'янювання. Пампушки без дріжджів можна обсипати цукровою пудрою, декорувати шоколадом або простий глазур'ю. Тісто для пампушок на кефірі - рецепт без дріжджів
Якщо не хочете додавати страви калорій з-за обсмажування у фритюрі, то замініть спосіб приготування. Ми пропонуємо запекти пончики в духовці, скориставшись спеціальною формою. Якщо форми для пончиків немає, то можна скористатися формочками для капкейків.
Інгредієнти: борошно – 235 г; цукор – 145 г; розпушувач – 2 ч. ложки; кориця, мускатний горіх – по 1/2 ч. ложки; кефір – 165 мл; яйця – 2 шт.; вершкове масло – 35 р. Приготування Перед тим, як перейти безпосередньо до рецептом наших простих пончиків без дріжджів, рекомендуємо розігріти духовку до 215 градусів і підготувати форми, змастивши їх невеликою кількістю масла. Поєднавши розпушувач і борошно з прянощами, додайте до суміші цукор, розтоплене масло і яйця. Влийте кефір кімнатної температури і замісіть густе тісто. Перекладіть тісто в кондитерський мішок і отсадите його у формочки, заповнюючи останні приблизно на 2/3. Випікайте пончики близько 7-9 хвилин або поки тісто не підрум'яниться. Після, дайте тісту охолонути спершу у формочках, хвилин 15 а потім і на решітці. Остиглі пончики можна декорувати як зазвичай: глазур'ю, шоколадом, цукрових обвалуванням, какао або цукровою пудрою.