Як приготувати пончики?
Домашні пончики куди смачніше і безпечніше покупного ласощі, оскільки власноруч зроблене тісто ви обсмажуєте у свіжому маслі, роблячи блюдо свіже і корисніше. Крім того, в рамках домашньої кухні політ вашої фантазії обмежується лише вмістом холодильника, а не мізерним асортиментом більшості кондитерських, а тому даний матеріал ми вирішили присвятити тому, як приготувати пончики самому.
Ми звикли до того, що будь-які молочні продукти складі роблять випічку соковитіше і важче, але сирні пончики є винятком із правил. Тісто з додаванням сиру виходить неймовірно легким і м'яким, а крім того, ще і довго зберігає свою свіжість.
Інгредієнти:
сир - 290 г;
цукровий пісок - 45 г;
цедра апельсина - 1 ст. ложка;
сік апельсина - 35 мл;
цедра лимона - 1/2 ст. ложки;
яйце - 1 шт.+жовток;
пшеничне борошно - 60 г;
кукурудзяне борошно - 15 г;
розпушувач - 1 1/2 ч. ложки.
Приготування
Якщо сир занадто зернистий, то попередньо протріть його через сито або перетворіть у більш однорідну масу з допомогою блендера. До сиру додайте цедру і сік цитрусових, а також яйце і ще один яєчний жовток. З'єднайте обидва види борошна з розпушувачем. Додайте сухі складові до сирної суміші на основі і замісіть тісто. Залиште тісто в прохолоді на годину, а потім розділіть на порції, скачайте і обсмажте в розігрітому маслі до зарум'янювання.
Ароматні цитрусові пончики можна подавати просто так, присипавши цукром або в компанії дипа з розтопленого шоколаду, головне, щоб ласощі було гарячим.
Пишними і пористими пончики можуть вийдуть не тільки завдяки додаванню дріжджів, але і маючи в своєму складі розпушувач і соду в якості «підйомної сили». Реагуючи з молочною кислотою з кефіру, луг з соди і розпушувача виділяє вуглекислий газ, який і надає ласощів улюблену всіма текстуру.
Інгредієнти:
борошно - 395 м;
цукровий пісок - 145 г;
розпушувач - 2 ч. ложки;
сода - 1/2 ч. ложки;
щіпка мускатного горіха ;
кефір - 185 мл;
вершкове масло - 65 г;
яйця - 2 шт.+жовток;
рослинне масло - для смаження.
Приготування
Почніть з з'єднання сухих складових разом: муки, цукрового піску, розпушувача, мускату і соди. Змішайте сухі інгредієнти як можна більш ретельно, адже саме від цього залежить те, наскільки рівномірно піднімуться пампушки під час обсмажування.
Окремо розтопіть масло і охолодіть його, після чого старанно збийте з парою яєць і жовтком, додайте кефір. Влийте рідини до сухих інгредієнтів і замісіть всі разом. Розкачайте тісто до товщини в півтора сантиметра і наріжте на порції будь-якої форми. Обсмажуйте пончики в розігрітій олії до появи характерної золотистої забарвлення.
Традиційний американський пончик має дірочку в центрі і товстий шар цукрової глазурі, не рідко довершенный розсипом яскравого цукрового конфетті. Щось подібне ми збираємося приготувати і в цьому рецепті.
Інгредієнти:
Для пампушок:
інстантні дріжджі - 1 1/2 ч. ложки;
борошно - 255 г;
цукровий пісок - 35 г;
вершкове масло - 55 г;
яйце - 1 шт.;
молоко - 125 мл
Для глазурі:
цукрова пудра - 120 г;
вершкове масло - 5 г;
какао-порошок - 5 г;
вода - 25 мл;
цукрова присипка.
Приготування
Розпустивши дріжджі в теплому підсолодженому молоці, влийте до розчину розтоплене і охолоджене масло, вбийте яйце і збийте все віночком. Всипте борошно, сформуйте тісто і залиште його підійти до подвоєння в розмірах. Тісто розкачайте і наріжте на колечка. Обсмажте колечка в розігрітій олії до рум'янцю, охолодіть і покрийте глазур'ю з суміші молока, масла, цукрової пудри і какао. Посипте пончики цукрових присипкою, поки глазур не застигла.
Як приготувати сирні пончики?
Ми звикли до того, що будь-які молочні продукти складі роблять випічку соковитіше і важче, але сирні пончики є винятком із правил. Тісто з додаванням сиру виходить неймовірно легким і м'яким, а крім того, ще і довго зберігає свою свіжість.
Інгредієнти:
Приготування
Якщо сир занадто зернистий, то попередньо протріть його через сито або перетворіть у більш однорідну масу з допомогою блендера. До сиру додайте цедру і сік цитрусових, а також яйце і ще один яєчний жовток. З'єднайте обидва види борошна з розпушувачем. Додайте сухі складові до сирної суміші на основі і замісіть тісто. Залиште тісто в прохолоді на годину, а потім розділіть на порції, скачайте і обсмажте в розігрітому маслі до зарум'янювання.
Ароматні цитрусові пончики можна подавати просто так, присипавши цукром або в компанії дипа з розтопленого шоколаду, головне, щоб ласощі було гарячим.
Як приготувати пончики без дріжджів на кефірі?
Пишними і пористими пончики можуть вийдуть не тільки завдяки додаванню дріжджів, але і маючи в своєму складі розпушувач і соду в якості «підйомної сили». Реагуючи з молочною кислотою з кефіру, луг з соди і розпушувача виділяє вуглекислий газ, який і надає ласощів улюблену всіма текстуру.
Інгредієнти:
Приготування
Почніть з з'єднання сухих складових разом: муки, цукрового піску, розпушувача, мускату і соди. Змішайте сухі інгредієнти як можна більш ретельно, адже саме від цього залежить те, наскільки рівномірно піднімуться пампушки під час обсмажування.
Окремо розтопіть масло і охолодіть його, після чого старанно збийте з парою яєць і жовтком, додайте кефір. Влийте рідини до сухих інгредієнтів і замісіть всі разом. Розкачайте тісто до товщини в півтора сантиметра і наріжте на порції будь-якої форми. Обсмажуйте пончики в розігрітій олії до появи характерної золотистої забарвлення.
Як приготувати американські пончики в домашніх умовах?
Традиційний американський пончик має дірочку в центрі і товстий шар цукрової глазурі, не рідко довершенный розсипом яскравого цукрового конфетті. Щось подібне ми збираємося приготувати і в цьому рецепті.
Інгредієнти:
Для пампушок:
Для глазурі:
Приготування
Розпустивши дріжджі в теплому підсолодженому молоці, влийте до розчину розтоплене і охолоджене масло, вбийте яйце і збийте все віночком. Всипте борошно, сформуйте тісто і залиште його підійти до подвоєння в розмірах. Тісто розкачайте і наріжте на колечка. Обсмажте колечка в розігрітій олії до рум'янцю, охолодіть і покрийте глазур'ю з суміші молока, масла, цукрової пудри і какао. Посипте пончики цукрових присипкою, поки глазур не застигла.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пампушки на кефірі, смажені на сковороді
Будь-які рецепти випічки на швидку руку користуються великою популярністю у багатьох господинь. Адже це найкращий і безклопітну варіант, щоб
Пончики на кефірі за 15 хвилин
Пишні, з хрусткою скоринкою і повітряної серединкою пончики, нікого не залишать байдужим. Проте всі знають, як клопітно ними займатися. Пропонуємо
Пончики в мультиварці
Пончики - це дуже смачне, проте калорійне блюдо. Тому не кожна господиня буде часто балувати свою сім'ю таким ласощами. Проте їх усе ж треба
Дріжджові пончики - рецепт
Солодкі, ніжні, смачні, з начинкою і без - все це пончики. Навряд чи є на світі люди, які їх не люблять. Саме з цієї причини ми вирішили розповісти
Пончики зі згущеним молоком
Всім ласунам присвячується - улюблене і знайоме з дитинства ласощі пончики зі згущеним молоком. Смакота, чи не так? Зараз ми розповімо, як за
Американські пончики - рецепт
Американські донатси з глазур'ю стали практично національною символікою, прославивши це яскраве і ніжне ласощі на весь світ. Щоб поласувати