Домашні пончики куди смачніше і безпечніше покупного ласощі, оскільки власноруч зроблене тісто ви обсмажуєте у свіжому маслі, роблячи блюдо свіже і корисніше. Крім того, в рамках домашньої кухні політ вашої фантазії обмежується лише вмістом холодильника, а не мізерним асортиментом більшості кондитерських, а тому даний матеріал ми вирішили присвятити тому, як приготувати пончики самому.
Як приготувати сирні пончики?
Ми звикли до того, що будь-які молочні продукти складі роблять випічку соковитіше і важче, але сирні пончики є винятком із правил. Тісто з додаванням сиру виходить неймовірно легким і м'яким, а крім того, ще і довго зберігає свою свіжість.
Інгредієнти: сир - 290 г; цукровий пісок - 45 г; цедра апельсина - 1 ст. ложка; сік апельсина - 35 мл; цедра лимона - 1/2 ст. ложки; яйце - 1 шт.+жовток; пшеничне борошно - 60 г; кукурудзяне борошно - 15 г; розпушувач - 1 1/2 ч. ложки. Приготування Якщо сир занадто зернистий, то попередньо протріть його через сито або перетворіть у більш однорідну масу з допомогою блендера. До сиру додайте цедру і сік цитрусових, а також яйце і ще один яєчний жовток. З'єднайте обидва види борошна з розпушувачем. Додайте сухі складові до сирної суміші на основі і замісіть тісто. Залиште тісто в прохолоді на годину, а потім розділіть на порції, скачайте і обсмажте в розігрітому маслі до зарум'янювання.
Ароматні цитрусові пончики можна подавати просто так, присипавши цукром або в компанії дипа з розтопленого шоколаду, головне, щоб ласощі було гарячим.
Як приготувати пончики без дріжджів на кефірі?
Пишними і пористими пончики можуть вийдуть не тільки завдяки додаванню дріжджів, але і маючи в своєму складі розпушувач і соду в якості «підйомної сили». Реагуючи з молочною кислотою з кефіру, луг з соди і розпушувача виділяє вуглекислий газ, який і надає ласощів улюблену всіма текстуру.
Інгредієнти: борошно - 395 м; цукровий пісок - 145 г; розпушувач - 2 ч. ложки; сода - 1/2 ч. ложки; щіпка мускатного горіха ; кефір - 185 мл; вершкове масло - 65 г; яйця - 2 шт.+жовток; рослинне масло - для смаження. Приготування Почніть з з'єднання сухих складових разом: муки, цукрового піску, розпушувача, мускату і соди. Змішайте сухі інгредієнти як можна більш ретельно, адже саме від цього залежить те, наскільки рівномірно піднімуться пампушки під час обсмажування.
Окремо розтопіть масло і охолодіть його, після чого старанно збийте з парою яєць і жовтком, додайте кефір. Влийте рідини до сухих інгредієнтів і замісіть всі разом. Розкачайте тісто до товщини в півтора сантиметра і наріжте на порції будь-якої форми. Обсмажуйте пончики в розігрітій олії до появи характерної золотистої забарвлення.
Як приготувати американські пончики в домашніх умовах?
Традиційний американський пончик має дірочку в центрі і товстий шар цукрової глазурі, не рідко довершенный розсипом яскравого цукрового конфетті. Щось подібне ми збираємося приготувати і в цьому рецепті.
Інгредієнти: Для пампушок:
інстантні дріжджі - 1 1/2 ч. ложки; борошно - 255 г; цукровий пісок - 35 г; вершкове масло - 55 г; яйце - 1 шт.; молоко - 125 мл Для глазурі:
цукрова пудра - 120 г; вершкове масло - 5 г; какао-порошок - 5 г; вода - 25 мл; цукрова присипка. Приготування Розпустивши дріжджі в теплому підсолодженому молоці, влийте до розчину розтоплене і охолоджене масло, вбийте яйце і збийте все віночком. Всипте борошно, сформуйте тісто і залиште його підійти до подвоєння в розмірах. Тісто розкачайте і наріжте на колечка. Обсмажте колечка в розігрітій олії до рум'янцю, охолодіть і покрийте глазур'ю з суміші молока, масла, цукрової пудри і какао. Посипте пончики цукрових присипкою, поки глазур не застигла.