» » Ламінгтон

Ламінгтон

Ламінгтон
Спробувавши австралійський десерт ламінгтон одного разу, ви назавжди залишитеся в числі його шанувальників. Вся принадність ласощі у вдалому поєднанні використовуються в рецептурі компонентів. Здавалося б, традиційно сухий бісквіт настільки вдало гармонує з шоколадною глазур'ю і стружкою з кокоса, що зупинитися на одному шматочку приготованого тістечка просто неможливо. Його дивовижним смаком хочеться насолоджуватися ще і ще, запиваючи скибочки гарячим чаєм.

Австралійське тістечко ламінгтон – рецепт


Інгредієнти:

  • свіжі добірні курячі яйця – 8 шт.;

  • цукор-пісок – 250 г;

  • пшенична просеянная борошно вищого сорту – 250 г;

  • масло вершкове селянське – 35 г;

  • темний шоколад – 300 г;

  • вершки жирністю 33% - 150 мл;

  • кокосова стружка.


  • Приготування

  • Вибираючи продукти для приготування австралійського десерту, звертаємо особливу увагу на свіжість яєць. Чим вони свіже, тим краще буде результат. Масло і вершки в ідеалі краще взяти домашні, але якщо таких немає, то і магазинні підійдуть. Головне, щоб вони були якісними і свіжими.

  • Ламінгтон

  • Вбиваємо яйця в глибоку жароміцну ємність і додаємо цукровий пісок.

  • Ламінгтон

  • Встановлюємо посудину на водяну баню так, щоб його дно не стикалося з киплячою водою в нижній посудині. Розмішуємо яєчну масу з цукром за допомогою віночка і прогріваємо її при безперервному помішуванні і легкому збиванні до температури 40 градусів. Тут, щоб не потрапити в халепу і не зіпсувати результат, краще скористатися спеціальним термометром.

  • Ламінгтон

    Ламінгтон

  • Далі підігріту основу бісквіта продовжуємо збивати за допомогою міксера. Вона повинна в результаті збільшиться в обсязі як мінімум втричі і перетворитися в повітряну і пишну піну. Зазвичай, якщо міксер якісний і потужний, цей етап займає від десяти до дванадцяти хвилин.

  • Ламінгтон

  • Тепер будемо втручатися у збиту яєчну масу борошно. Робити це потрібно акуратно в три етапи, просіваючи пшеничний продукт через ситечко прямо в миску і дбайливо масу перемішуючи рухами знизу вгору.

  • Ламінгтон

  • Отримане тісто має бути однорідним, але не втратити свою пишність і легкість.

  • Ламінгтон

  • Вершкове масло необхідно вводити в тісто в розтопленому, але не в гарячому вигляді. Зробити це потрібно буде після додавання другої порції борошна, перед третьою.

  • Ламінгтон

    Ламінгтон

  • Випікати бісквіт краще в прямокутної або квадратної форми, яку необхідно промазати маслом і вистелити додатково з боків і на дні пергаментними отрезами. Ідеально для зазначеного у рецептурі кількості компонентів підійде квадратна ємність розміром 20х20 сантиметрів або два прямокутних 20х10 сантиметрів. Тісто має заповнити її по висоті на п'ять сантиметрів, а зверху по бортику повинен залишитися як мінімум сантиметр запасу. Прогріваємо Духовку для випікання ласощі до 190 градусів. Конвекцію при цьому не використовуємо.

  • Ламінгтон

  • Готовий бісквіт звільняємо від пергаменту і охолоджуємо, а тим часом готуємо компоненти для декору десерту.

  • Ламінгтон

    Ламінгтон

  • Вершки підігріваємо до кипіння і виливаємо в каструльку з подрібненим невеликими шматочками темним шоколадом.

  • Ламінгтон

  • Ретельно перемішуємо компоненти до розпускання всіх шоколадних скибочок. При необхідності підігріваємо масу в мікрохвильовці – вона повинна бути досить рідкою перед подальшим її використанням.

  • Ламінгтон

  • Тепер розрізаємо остиглий бісквітний пласт на кубики розміром 5х5 сантиметрів, потім кожен спочатку в шоколадно-вершковою суміші, а потім в стружці з кокоса.

  • Ламінгтон

  • Розкладаємо готові вироби на дошці і даємо шоколаду застигнути.


  • Ламінгтон
    Додав: admin | 18-11-2016, 19:28
    Переглядів: 220