Ламінгтон
Спробувавши австралійський десерт ламінгтон одного разу, ви назавжди залишитеся в числі його шанувальників. Вся принадність ласощі у вдалому поєднанні використовуються в рецептурі компонентів. Здавалося б, традиційно сухий бісквіт настільки вдало гармонує з шоколадною глазур'ю і стружкою з кокоса, що зупинитися на одному шматочку приготованого тістечка просто неможливо. Його дивовижним смаком хочеться насолоджуватися ще і ще, запиваючи скибочки гарячим чаєм.
Інгредієнти:
свіжі добірні курячі яйця – 8 шт.;
цукор-пісок – 250 г;
пшенична просеянная борошно вищого сорту – 250 г;
масло вершкове селянське – 35 г;
темний шоколад – 300 г;
вершки жирністю 33% - 150 мл;
кокосова стружка.
Приготування
Вибираючи продукти для приготування австралійського десерту, звертаємо особливу увагу на свіжість яєць. Чим вони свіже, тим краще буде результат. Масло і вершки в ідеалі краще взяти домашні, але якщо таких немає, то і магазинні підійдуть. Головне, щоб вони були якісними і свіжими.
Вбиваємо яйця в глибоку жароміцну ємність і додаємо цукровий пісок.
Встановлюємо посудину на водяну баню так, щоб його дно не стикалося з киплячою водою в нижній посудині. Розмішуємо яєчну масу з цукром за допомогою віночка і прогріваємо її при безперервному помішуванні і легкому збиванні до температури 40 градусів. Тут, щоб не потрапити в халепу і не зіпсувати результат, краще скористатися спеціальним термометром.
Далі підігріту основу бісквіта продовжуємо збивати за допомогою міксера. Вона повинна в результаті збільшиться в обсязі як мінімум втричі і перетворитися в повітряну і пишну піну. Зазвичай, якщо міксер якісний і потужний, цей етап займає від десяти до дванадцяти хвилин.
Тепер будемо втручатися у збиту яєчну масу борошно. Робити це потрібно акуратно в три етапи, просіваючи пшеничний продукт через ситечко прямо в миску і дбайливо масу перемішуючи рухами знизу вгору.
Отримане тісто має бути однорідним, але не втратити свою пишність і легкість.
Вершкове масло необхідно вводити в тісто в розтопленому, але не в гарячому вигляді. Зробити це потрібно буде після додавання другої порції борошна, перед третьою.
Випікати бісквіт краще в прямокутної або квадратної форми, яку необхідно промазати маслом і вистелити додатково з боків і на дні пергаментними отрезами. Ідеально для зазначеного у рецептурі кількості компонентів підійде квадратна ємність розміром 20х20 сантиметрів або два прямокутних 20х10 сантиметрів. Тісто має заповнити її по висоті на п'ять сантиметрів, а зверху по бортику повинен залишитися як мінімум сантиметр запасу. Прогріваємо Духовку для випікання ласощі до 190 градусів. Конвекцію при цьому не використовуємо.
Готовий бісквіт звільняємо від пергаменту і охолоджуємо, а тим часом готуємо компоненти для декору десерту.
Вершки підігріваємо до кипіння і виливаємо в каструльку з подрібненим невеликими шматочками темним шоколадом.
Ретельно перемішуємо компоненти до розпускання всіх шоколадних скибочок. При необхідності підігріваємо масу в мікрохвильовці – вона повинна бути досить рідкою перед подальшим її використанням.
Тепер розрізаємо остиглий бісквітний пласт на кубики розміром 5х5 сантиметрів, потім кожен спочатку в шоколадно-вершковою суміші, а потім в стружці з кокоса.
Розкладаємо готові вироби на дошці і даємо шоколаду застигнути.
Австралійське тістечко ламінгтон – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Бісквітний рулет з повидлом - рецепт
Найпростіший спосіб порадувати рідних домашнім ласощами - спекти смачний бісквітний рулет. Такий десерт чудово приймає будь наповнення, але ми
Як спекти бісквіт?
Не всім під силу впоратися з випічкою ідеального класичного бісквіта. Тому далі описані рецепти, з якими впорається кожна господиня. Розповімо, як
Бісквіт «Червоний оксамит» - рецепт
Неймовірно популярний і чудово смачний десерт «Червоний оксамит», напевно, відомий кожному. Далі пропонуємо створити цей мальовничий бісквіт за
Шоколадні мафіни з рідкою начинкою - рецепт
Вишуканий і в той же час чудово смачний десерт можна зробити на домашній кухні, вивчивши запропоновані далі рецепти. Мафіни з рідким центром, при їх
Торт «Три шоколади»
Торт «Три шоколади» - справжнє задоволення для любителів солодкого. Ніжна кремова текстура, три шоколадних смаку і чудовий аромат не залишать
Тістечко "Буше"
Секрет повітряного тістечка "Буше" криється в особливому вигляді бісквіта, який використовується для випічки десерту. Легкий бісквіт "Буше" можна