Спробувавши австралійський десерт ламінгтон одного разу, ви назавжди залишитеся в числі його шанувальників. Вся принадність ласощі у вдалому поєднанні використовуються в рецептурі компонентів. Здавалося б, традиційно сухий бісквіт настільки вдало гармонує з шоколадною глазур'ю і стружкою з кокоса, що зупинитися на одному шматочку приготованого тістечка просто неможливо. Його дивовижним смаком хочеться насолоджуватися ще і ще, запиваючи скибочки гарячим чаєм.
Австралійське тістечко ламінгтон – рецепт
Інгредієнти: свіжі добірні курячі яйця – 8 шт.; цукор-пісок – 250 г; пшенична просеянная борошно вищого сорту – 250 г; масло вершкове селянське – 35 г; темний шоколад – 300 г; вершки жирністю 33% - 150 мл; кокосова стружка. Приготування Вибираючи продукти для приготування австралійського десерту, звертаємо особливу увагу на свіжість яєць. Чим вони свіже, тим краще буде результат. Масло і вершки в ідеалі краще взяти домашні, але якщо таких немає, то і магазинні підійдуть. Головне, щоб вони були якісними і свіжими. Вбиваємо яйця в глибоку жароміцну ємність і додаємо цукровий пісок. Встановлюємо посудину на водяну баню так, щоб його дно не стикалося з киплячою водою в нижній посудині. Розмішуємо яєчну масу з цукром за допомогою віночка і прогріваємо її при безперервному помішуванні і легкому збиванні до температури 40 градусів. Тут, щоб не потрапити в халепу і не зіпсувати результат, краще скористатися спеціальним термометром. Далі підігріту основу бісквіта продовжуємо збивати за допомогою міксера. Вона повинна в результаті збільшиться в обсязі як мінімум втричі і перетворитися в повітряну і пишну піну. Зазвичай, якщо міксер якісний і потужний, цей етап займає від десяти до дванадцяти хвилин. Тепер будемо втручатися у збиту яєчну масу борошно. Робити це потрібно акуратно в три етапи, просіваючи пшеничний продукт через ситечко прямо в миску і дбайливо масу перемішуючи рухами знизу вгору. Отримане тісто має бути однорідним, але не втратити свою пишність і легкість. Вершкове масло необхідно вводити в тісто в розтопленому, але не в гарячому вигляді. Зробити це потрібно буде після додавання другої порції борошна, перед третьою. Випікати бісквіт краще в прямокутної або квадратної форми, яку необхідно промазати маслом і вистелити додатково з боків і на дні пергаментними отрезами. Ідеально для зазначеного у рецептурі кількості компонентів підійде квадратна ємність розміром 20х20 сантиметрів або два прямокутних 20х10 сантиметрів. Тісто має заповнити її по висоті на п'ять сантиметрів, а зверху по бортику повинен залишитися як мінімум сантиметр запасу. Прогріваємо Духовку для випікання ласощі до 190 градусів. Конвекцію при цьому не використовуємо. Готовий бісквіт звільняємо від пергаменту і охолоджуємо, а тим часом готуємо компоненти для декору десерту. Вершки підігріваємо до кипіння і виливаємо в каструльку з подрібненим невеликими шматочками темним шоколадом. Ретельно перемішуємо компоненти до розпускання всіх шоколадних скибочок. При необхідності підігріваємо масу в мікрохвильовці – вона повинна бути досить рідкою перед подальшим її використанням. Тепер розрізаємо остиглий бісквітний пласт на кубики розміром 5х5 сантиметрів, потім кожен спочатку в шоколадно-вершковою суміші, а потім в стружці з кокоса. Розкладаємо готові вироби на дошці і даємо шоколаду застигнути.