Чудове печиво «Французький поцілунок» - прямо тане в роті
Тістечко «Французький поцілунок» - це дуже ніжний, смачний, і головне, легкий десерт , який до того ж простий у приготуванні. А ось чашечка свіжозвареної ранкового ароматної кави в поєднанні з цим тістечком, тане в роті, неодмінно налаштує вас на правильний лад на початку робочого дня.
Існує класичний рецепт приготування цього чарівного і чудово смачного тістечка, яке просто тане в роті. Його можна купити в будь-якому французькому кафе, а можна постаратися і приготувати самим у себе вдома, здивувавши всіх своїх домочадців своїми неабиякими кулінарними здібностями.
Інгредієнти:
Для тіста:
пшеничне борошно - 180 г;
вершкове масло - 100 г;
яєчний жовток - 1 шт.;
інжир свіжий - 100 р.
Для крему:
вершки 33 % - 50 мл;
свіжий чебрець - 5 г;
мед - 50 мл;
яєчний жовток - 2 шт.;
пшенична борошно - 10 р.
Приготування
Отже, для початку готуємо з вами тісто. Це зробити простіше простого: просіваємо спочатку гіркою борошно. Потім зверху на неї натираємо на крупній тертці заморожене вершкове масло і все добре перемішуємо до тих пір, поки не утворюється однорідна м'яка маса. Гарненько вимішуємо тісто, так щоб не залишилося борошна. Формуємо з нього кульку, загортаємо в харчову плівку або поліетиленовий пакет і прибираємо на півгодини в холодильник, а краще всього в морозилку.
Потім, добре охолоджене тісто обминаємо і поділяємо на невеликі порційні шматочки. Залишаємо кілька маленький кульок на разделочном столі, а всі інші знову прибираємо в холодильник, дістаючи по мірі необхідності. Кожен шматочок злегка розкачуємо і формуємо гуртки з улоговинкою в середині, тобто невеликі бублики, тільки без дірки, а просто з невеликим поглибленням. Змащуємо наші булочки яєчним жовтком, розведеним з водою, і ставимо їх на 8 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку.
Цим часом, наливаємо в ковшичек вершки, ставимо на слабкий вогонь і нагріваємо їх до температури 60 градусів. Потім кладемо свіжий чебрець і залишаємо вершки на деякий час постояти і охолонути. Далі акуратно витягаємо чебрець і знову ставимо вершки на вогонь. Окремо поки збиваємо 2 яєчних жовтки і поступово вливаємо їх в гарячу вершкову масу, постійно заважаючи. Потім додаємо трохи просіяного борошна і обережно вливаємо заздалегідь розтоплений теплий мед. Ретельно перемішуємо всю масу і варимо крем на повільному вогні до тих пір, поки він не стане густим.
Заключним етапом приготування вважається прикраса. Інжир промиваємо, обсушуємо рушником і нарізаємо на половинки. Потім занурюємо кожен шматочок в крем і вкладаємо в улоговинки тістечка. Злегка поливаємо зверху кремом і прикрашаємо квітками чебрецю. Ось і все, чудово ніжне тістечко, просто тане в роті, готово.
Є ще один рецепт приготування цього тістечка, але він трохи видозмінений і більш простий у виконанні. Таке ласощі неодмінно здивує ваших гостей оригінальним смаком і вишуканістю.
Інгредієнти:
темний шоколад - 10 г;
какао-порошок - 3 ч. ложки;
дрібнозернистий сир 8%-ної жирності - 25 г;
готова тарталетка - 3 шт.;
молоко - 50 мл;
брусничний сироп - 10 мл;
ягоди брусниці, цукрова пудра для прикраси;
цукровий пісок - за смаком.
Приготування
Сир змішуємо гарненько з какао-порошком. Темний шоколад дрібно подрібнюємо і додаємо в сирну масу . В отриману суміш вливаємо тепле молоко і брусничний сироп. Підсипаємо цукровий пісок за смаком і ретельно збиваємо міксером до отримання однорідної маси. Отриманий крем акуратно викладаємо в готову пісочну тарталетку і ставимо ласощі застигати на 50 хвилин у холодильник. Перед подачею на стіл прикрашаємо тістечка з ягодами брусниці і присипаємо цукровою пудрою.
Класичний рецепт тістечка «Французький поцілунок»
Існує класичний рецепт приготування цього чарівного і чудово смачного тістечка, яке просто тане в роті. Його можна купити в будь-якому французькому кафе, а можна постаратися і приготувати самим у себе вдома, здивувавши всіх своїх домочадців своїми неабиякими кулінарними здібностями.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Приготування
Отже, для початку готуємо з вами тісто. Це зробити простіше простого: просіваємо спочатку гіркою борошно. Потім зверху на неї натираємо на крупній тертці заморожене вершкове масло і все добре перемішуємо до тих пір, поки не утворюється однорідна м'яка маса. Гарненько вимішуємо тісто, так щоб не залишилося борошна. Формуємо з нього кульку, загортаємо в харчову плівку або поліетиленовий пакет і прибираємо на півгодини в холодильник, а краще всього в морозилку.
Потім, добре охолоджене тісто обминаємо і поділяємо на невеликі порційні шматочки. Залишаємо кілька маленький кульок на разделочном столі, а всі інші знову прибираємо в холодильник, дістаючи по мірі необхідності. Кожен шматочок злегка розкачуємо і формуємо гуртки з улоговинкою в середині, тобто невеликі бублики, тільки без дірки, а просто з невеликим поглибленням. Змащуємо наші булочки яєчним жовтком, розведеним з водою, і ставимо їх на 8 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку.
Цим часом, наливаємо в ковшичек вершки, ставимо на слабкий вогонь і нагріваємо їх до температури 60 градусів. Потім кладемо свіжий чебрець і залишаємо вершки на деякий час постояти і охолонути. Далі акуратно витягаємо чебрець і знову ставимо вершки на вогонь. Окремо поки збиваємо 2 яєчних жовтки і поступово вливаємо їх в гарячу вершкову масу, постійно заважаючи. Потім додаємо трохи просіяного борошна і обережно вливаємо заздалегідь розтоплений теплий мед. Ретельно перемішуємо всю масу і варимо крем на повільному вогні до тих пір, поки він не стане густим.
Заключним етапом приготування вважається прикраса. Інжир промиваємо, обсушуємо рушником і нарізаємо на половинки. Потім занурюємо кожен шматочок в крем і вкладаємо в улоговинки тістечка. Злегка поливаємо зверху кремом і прикрашаємо квітками чебрецю. Ось і все, чудово ніжне тістечко, просто тане в роті, готово.
Шоколадно - сирне печиво «Французький поцілунок»
Є ще один рецепт приготування цього тістечка, але він трохи видозмінений і більш простий у виконанні. Таке ласощі неодмінно здивує ваших гостей оригінальним смаком і вишуканістю.
Інгредієнти:
Приготування
Сир змішуємо гарненько з какао-порошком. Темний шоколад дрібно подрібнюємо і додаємо в сирну масу . В отриману суміш вливаємо тепле молоко і брусничний сироп. Підсипаємо цукровий пісок за смаком і ретельно збиваємо міксером до отримання однорідної маси. Отриманий крем акуратно викладаємо в готову пісочну тарталетку і ставимо ласощі застигати на 50 хвилин у холодильник. Перед подачею на стіл прикрашаємо тістечка з ягодами брусниці і присипаємо цукровою пудрою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Лакомка з сиром - рецепт
Сирна лакомка - це дуже ніжний, легкий десерт, який можна приготувати навіть до святкового столу. Повірте, ваші гості будуть у захваті, а ви не
Тістечко «Корзиночка»
Побоюєтеся купувати улюблені корзинки з кремом в магазинах? Тоді наш рецепт неодмінно знайде місце у вашій кулінарній книзі, адже балувати себе
Тістечко зі згущеним молоком
Згущене молоко - улюблені ласощі багатьох з дитинства. І сьогодні ми розповімо, як зробити чудові тістечка зі згущеним молоком. Ми впевнені, що такий
Тістечко з білковим кремом
Тістечка з легким білковим кремом - відмінне доповнення як до чашки чаю, так і до келиху шампанського. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих
Заварні тістечка з кремом
Заварні тістечка з кремом - відмінний десерт і для святкового столу, і для вечірнього чаювання в колі сім'ї. Пропонуємо вам декілька універсальних
Тістечко з печива
Якщо вам печива з варенням, медом або згущеним молоком вже трохи набридли, тоді пропонуємо зробити оригінальні тістечка з печива за простими