Чудове печиво «Французький поцілунок» - прямо тане в роті

Класичний рецепт тістечка «Французький поцілунок»
Існує класичний рецепт приготування цього чарівного і чудово смачного тістечка, яке просто тане в роті. Його можна купити в будь-якому французькому кафе, а можна постаратися і приготувати самим у себе вдома, здивувавши всіх своїх домочадців своїми неабиякими кулінарними здібностями.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Приготування
Отже, для початку готуємо з вами тісто. Це зробити простіше простого: просіваємо спочатку гіркою борошно. Потім зверху на неї натираємо на крупній тертці заморожене вершкове масло і все добре перемішуємо до тих пір, поки не утворюється однорідна м'яка маса. Гарненько вимішуємо тісто, так щоб не залишилося борошна. Формуємо з нього кульку, загортаємо в харчову плівку або поліетиленовий пакет і прибираємо на півгодини в холодильник, а краще всього в морозилку.
Потім, добре охолоджене тісто обминаємо і поділяємо на невеликі порційні шматочки. Залишаємо кілька маленький кульок на разделочном столі, а всі інші знову прибираємо в холодильник, дістаючи по мірі необхідності. Кожен шматочок злегка розкачуємо і формуємо гуртки з улоговинкою в середині, тобто невеликі бублики, тільки без дірки, а просто з невеликим поглибленням. Змащуємо наші булочки яєчним жовтком, розведеним з водою, і ставимо їх на 8 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку.
Цим часом, наливаємо в ковшичек вершки, ставимо на слабкий вогонь і нагріваємо їх до температури 60 градусів. Потім кладемо свіжий чебрець і залишаємо вершки на деякий час постояти і охолонути. Далі акуратно витягаємо чебрець і знову ставимо вершки на вогонь. Окремо поки збиваємо 2 яєчних жовтки і поступово вливаємо їх в гарячу вершкову масу, постійно заважаючи. Потім додаємо трохи просіяного борошна і обережно вливаємо заздалегідь розтоплений теплий мед. Ретельно перемішуємо всю масу і варимо крем на повільному вогні до тих пір, поки він не стане густим.
Заключним етапом приготування вважається прикраса. Інжир промиваємо, обсушуємо рушником і нарізаємо на половинки. Потім занурюємо кожен шматочок в крем і вкладаємо в улоговинки тістечка. Злегка поливаємо зверху кремом і прикрашаємо квітками чебрецю. Ось і все, чудово ніжне тістечко, просто тане в роті, готово.
Шоколадно - сирне печиво «Французький поцілунок»
Є ще один рецепт приготування цього тістечка, але він трохи видозмінений і більш простий у виконанні. Таке ласощі неодмінно здивує ваших гостей оригінальним смаком і вишуканістю.
Інгредієнти:

Приготування
Сир змішуємо гарненько з какао-порошком. Темний шоколад дрібно подрібнюємо і додаємо в сирну масу . В отриману суміш вливаємо тепле молоко і брусничний сироп. Підсипаємо цукровий пісок за смаком і ретельно збиваємо міксером до отримання однорідної маси. Отриманий крем акуратно викладаємо в готову пісочну тарталетку і ставимо ласощі застигати на 50 хвилин у холодильник. Перед подачею на стіл прикрашаємо тістечка з ягодами брусниці і присипаємо цукровою пудрою.
Рекомендуємо добрі рецепти

Лакомка з сиром - рецепт
Сирна лакомка - це дуже ніжний, легкий десерт, який можна приготувати навіть до святкового столу. Повірте, ваші гості будуть у захваті, а ви не

Тістечко «Корзиночка»
Побоюєтеся купувати улюблені корзинки з кремом в магазинах? Тоді наш рецепт неодмінно знайде місце у вашій кулінарній книзі, адже балувати себе

Тістечко зі згущеним молоком
Згущене молоко - улюблені ласощі багатьох з дитинства. І сьогодні ми розповімо, як зробити чудові тістечка зі згущеним молоком. Ми впевнені, що такий

Тістечко з білковим кремом
Тістечка з легким білковим кремом - відмінне доповнення як до чашки чаю, так і до келиху шампанського. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих

Заварні тістечка з кремом
Заварні тістечка з кремом - відмінний десерт і для святкового столу, і для вечірнього чаювання в колі сім'ї. Пропонуємо вам декілька універсальних

Тістечко з печива
Якщо вам печива з варенням, медом або згущеним молоком вже трохи набридли, тоді пропонуємо зробити оригінальні тістечка з печива за простими