» » Класичний рецепт безе в духовці

Класичний рецепт безе в духовці

Класичний рецепт безе в духовці
Незважаючи на дійсно убогий склад рецепта класичного безе, процес досить примхливий і для отримання ідеального результату потрібно бездоганно дотримуватися правил його приготування, яким присвячений цей матеріал.

Класичний рецепт безе з цукром будинку в духовці


Інгредієнти:

  • білки – 4 шт.;

  • пісок цукровий (дрібний, білий) або пудра – 245 г;

  • вода очищена – 75 мл;

  • фреш лимонний – 20 мл


  • Приготування
    Спершу приготуйте сироп. У кухлик або каструльку всипте цукор і влийте воду. Відправте на вогонь і прогрівайте масу, помішуючи, до кипіння. Потім продовжуючи заважати, уварите сироп до густоти.
    Білки збийте міксером в міцну, білу піну і, не припиняючи процесу збивання, повільно вливайте тоненькою цівкою гарячий сироп. Продовжуйте збивати ще п'ять хвилин, після чого влийте лимонний сік і ще трохи збийте.
    Тепер зберіть всю масу в кондитерський мішок і відсаджуйте на деко, застелене пергаментом невеликі порції, що нагадують печиво. Помістіть заготовки в духовку, прогріту до 110 градусів і підсушуйте вироби близько години. Далі залиште безешки повністю охолонути у вимкненій духовці, і тільки потім можете перекласти їх на блюдо і насолоджуватись незрівнянним, чудово ніжним десертом.

    «Графські руїни» - класичний рецепт з безе


    Інгредієнти:
    Для безе:

  • білок – 4 шт.;

  • цукор білий або пудра – 175 г;

  • сіль – 1 маленька щіпка.


  • Для крему:

  • згущене молоко – 120 г;

  • масло «Фермерське» – 115 р.


  • Для оформлення:

  • шоколад чорний чи молочний без наповнювачів – 90 г;

  • ядра будь-яких горіхів – 75 г;


  • Приготування
    У чистої, максимально знежиреної і холодної мисці збийте добре охолоджені білки з маленькою пучкою солі до максимально міцних піків і почніть
    Класичний рецепт безе в духовці
    поступово вводити пудру. Збивайте потрібно на одній швидкості і (важливо!) в одному напрямку, тоді бульбашки повітря будуть однакового розміру і структура безешек однорідна. Готова маса повинна бути дуже гладкою і блискучою.
    Ложкою викладайте меренгу порціями на деко і сушіть в духовці (не більш 90 градусів) півтори години.
    Тепер приготуйте крем. М'яке масло збивайте, поки воно повністю не побіліє, і, не знижуючи обертів, по одній ложці додайте згущене молоко. Зупиніться, коли отримаєте щільну однорідну масу.
    Тепер сміливо приступайте до складання торта. На блюді розподіліть шар охололих безе, змастіть зверху кремом і присипте подрібненими горішками. Далі ще такий же шар меренги, крем з горіхами, збираючи в результаті піраміду.
    На паровій бані розтопіть шоколад і безладно, тонкою цівкою полийте торт. Приберіть десерт в холод, щоб крем і шоколад гарненько застигли.
    Додав: admin | 22-09-2016, 19:59
    Переглядів: 63