» » М'ятне морозиво

М'ятне морозиво

М'ятне морозиво
Що здатне остудити влітку краще морозива? Хіба що м'ятне морозиво, повна смаку і аромату свіжих м'ятні листя. Бажано, щоб воно було приготовлено будинку, і ви могли б контролювати склад та вираженість смаку самостійно. Зробити це можна скориставшись нижченаведеними рецептами.

М'ятне морозиво в домашніх умовах – рецепт


Це морозиво готується за класичною технологією, яка включає використання морожениці і спеціального кулінарного термометра. Трохи терпіння і часу, і перед вами буде ідеальні охолоджений десерт.
Інгредієнти:

  • жирний вершки - 530 мл;

  • жирне молоко - 245 мл;

  • цукор - 115 г;

  • м'ята - 75 г;

  • яєчні жовтки - 6 шт.


  • Приготування
    Перед тим, як зробити м'ятне морозиво, необхідно наповнити молочно-вершкову суміш м'ятним ароматом. Часто в рецептах пропонується гарненько розім'яти м'яту з цією метою, але в такому випадку ви залишитеся з купою дрібних шматочків листя, які незручно і неприємно є. Ми пропонуємо підігріти молочну основу, покласти в неї цілі гілочки м'яти, накрити і залишити охолоджуватися приблизно на пару годин.
    По закінченні часу м'ятна молоко проціджують, підігрівають і всипають в нього цукор. Як тільки кристали розчиняться, покладіть в каструлю кулінарний термометр і влийте збиті жовтки. На слабкому вогні при постійному помішуванні, дайте суміші загуснути і дійти до температури в 77-80 градусів. Перелийте основу морозива в мороженицю і далі продовжуйте приготування дотримуючись інструкції.

    М'ятне морозиво з шоколадною крихтою - рецепт без яєць


    Якщо ви не боїтеся використовувати м'ятний екстракт і харчовий барвник (останній не обов'язковий), домашнє морозиво можна зробити значно простіше, швидше і без використання спеціальної техніки.
    Інгредієнти:

  • вершки для збивання - 475 мл;

  • згущене молоко - 415 мл;

  • екстракт м'яти - до 1 ч. ложки (за смаком);

  • зелений харчовий барвник - 1-5 крапель;

  • шоколадна крихта - 1 ст.
  • М'ятне морозиво


    Приготування
    Збийте вершки до стійких піків орудуючи міксером. Обережно змішайте пінну масу зі згущеним молоком, додайте екстракт м'яти. Кількість останнього визначається вашими смаковими перевагами і особливостями продукту тієї або іншої марки. При бажанні, можна також додати зелений харчовий барвник, але цей крок можна виключити. Останньою в суміш відправляється шоколадна крихта, після чого масу повторно перемішують і розподіляють м'ятне морозиво з шоколадом в придатною для морозильної камери формі.
    Додав: admin | 22-09-2016, 19:50
    Переглядів: 110