Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » М'ятне морозиво

М'ятне морозиво

22-09-2016, 19:50
991
М'ятне морозиво
Що здатне остудити влітку краще морозива? Хіба що м'ятне морозиво, повна смаку і аромату свіжих м'ятні листя. Бажано, щоб воно було приготовлено будинку, і ви могли б контролювати склад та вираженість смаку самостійно. Зробити це можна скориставшись нижченаведеними рецептами.

М'ятне морозиво в домашніх умовах – рецепт


Це морозиво готується за класичною технологією, яка включає використання морожениці і спеціального кулінарного термометра. Трохи терпіння і часу, і перед вами буде ідеальні охолоджений десерт.
Інгредієнти:

  • жирний вершки - 530 мл;

  • жирне молоко - 245 мл;

  • цукор - 115 г;

  • м'ята - 75 г;

  • яєчні жовтки - 6 шт.


  • Приготування
    Перед тим, як зробити м'ятне морозиво, необхідно наповнити молочно-вершкову суміш м'ятним ароматом. Часто в рецептах пропонується гарненько розім'яти м'яту з цією метою, але в такому випадку ви залишитеся з купою дрібних шматочків листя, які незручно і неприємно є. Ми пропонуємо підігріти молочну основу, покласти в неї цілі гілочки м'яти, накрити і залишити охолоджуватися приблизно на пару годин.
    По закінченні часу м'ятна молоко проціджують, підігрівають і всипають в нього цукор. Як тільки кристали розчиняться, покладіть в каструлю кулінарний термометр і влийте збиті жовтки. На слабкому вогні при постійному помішуванні, дайте суміші загуснути і дійти до температури в 77-80 градусів. Перелийте основу морозива в мороженицю і далі продовжуйте приготування дотримуючись інструкції.

    М'ятне морозиво з шоколадною крихтою - рецепт без яєць


    Якщо ви не боїтеся використовувати м'ятний екстракт і харчовий барвник (останній не обов'язковий), домашнє морозиво можна зробити значно простіше, швидше і без використання спеціальної техніки.
    Інгредієнти:

  • вершки для збивання - 475 мл;

  • згущене молоко - 415 мл;

  • екстракт м'яти - до 1 ч. ложки (за смаком);

  • зелений харчовий барвник - 1-5 крапель;

  • шоколадна крихта - 1 ст.
  • М'ятне морозиво


    Приготування
    Збийте вершки до стійких піків орудуючи міксером. Обережно змішайте пінну масу зі згущеним молоком, додайте екстракт м'яти. Кількість останнього визначається вашими смаковими перевагами і особливостями продукту тієї або іншої марки. При бажанні, можна також додати зелений харчовий барвник, але цей крок можна виключити. Останньою в суміш відправляється шоколадна крихта, після чого масу повторно перемішують і розподіляють м'ятне морозиво з шоколадом в придатною для морозильної камери формі.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Морозиво в домашніх умовах – рецепт
    Морозиво в домашніх умовах – рецепт
    У жарку пору особливо актуальними стають різноманітні рецепти прохолодних страв, особливо десертів. У приготуванні домашнього морозива немає нічого
    Морозиво з вершків і згущеного молока
    Морозиво з вершків і згущеного молока
    Використовуючи всього два інгредієнти в основі, можна створити воістину чудовий десерт. Морозиво, за рецептами поданими далі, виходить щільним з
    Морозиво з вершків
    Морозиво з вершків
    Поза конкуренцією, завжди були ласощі, приготовлені вдома, самостійно. До таких належить і морозиво. До того ж є безліч рецептів без використання
    Як зробити шоколадне морозиво в домашніх умовах?
    Як зробити шоколадне морозиво в домашніх умовах?
    Серед інших переваг морозива — його можна легко зробити в домашніх умовах. Навіть якщо немає морожениці. Немає нічого складного в приготуванні цього
    Освіжаюче  морозиво «Мохіто»
    Освіжаюче морозиво «Мохіто»
    Морозиво - це чудові ласощі, які ми любимо з дитинства. А зроблене в домашніх умовах, звичайно ж, найсмачніше. Ми пропонуємо вам кілька варіантів
    Вершкове морозиво в домашніх умовах
    Вершкове морозиво в домашніх умовах
    Морозиво, приготоване в домашніх умовах, найбільш смачним і корисним. І сьогодні ми підкажемо вам кілька простих рецептів створення вершкового