Що здатне остудити влітку краще морозива? Хіба що м'ятне морозиво, повна смаку і аромату свіжих м'ятні листя. Бажано, щоб воно було приготовлено будинку, і ви могли б контролювати склад та вираженість смаку самостійно. Зробити це можна скориставшись нижченаведеними рецептами.
М'ятне морозиво в домашніх умовах – рецепт
Це морозиво готується за класичною технологією, яка включає використання морожениці і спеціального кулінарного термометра. Трохи терпіння і часу, і перед вами буде ідеальні охолоджений десерт.
Інгредієнти: жирний вершки - 530 мл; жирне молоко - 245 мл; цукор - 115 г; м'ята - 75 г; яєчні жовтки - 6 шт. Приготування Перед тим, як зробити м'ятне морозиво, необхідно наповнити молочно-вершкову суміш м'ятним ароматом. Часто в рецептах пропонується гарненько розім'яти м'яту з цією метою, але в такому випадку ви залишитеся з купою дрібних шматочків листя, які незручно і неприємно є. Ми пропонуємо підігріти молочну основу, покласти в неї цілі гілочки м'яти, накрити і залишити охолоджуватися приблизно на пару годин.
По закінченні часу м'ятна молоко проціджують, підігрівають і всипають в нього цукор. Як тільки кристали розчиняться, покладіть в каструлю кулінарний термометр і влийте збиті жовтки. На слабкому вогні при постійному помішуванні, дайте суміші загуснути і дійти до температури в 77-80 градусів. Перелийте основу морозива в мороженицю і далі продовжуйте приготування дотримуючись інструкції.
М'ятне морозиво з шоколадною крихтою - рецепт без яєць
Якщо ви не боїтеся використовувати м'ятний екстракт і харчовий барвник (останній не обов'язковий), домашнє морозиво можна зробити значно простіше, швидше і без використання спеціальної техніки.
Інгредієнти: вершки для збивання - 475 мл; згущене молоко - 415 мл; екстракт м'яти - до 1 ч. ложки (за смаком); зелений харчовий барвник - 1-5 крапель; шоколадна крихта - 1 ст. Приготування Збийте вершки до стійких піків орудуючи міксером. Обережно змішайте пінну масу зі згущеним молоком, додайте екстракт м'яти. Кількість останнього визначається вашими смаковими перевагами і особливостями продукту тієї або іншої марки. При бажанні, можна також додати зелений харчовий барвник, але цей крок можна виключити. Останньою в суміш відправляється шоколадна крихта, після чого масу повторно перемішують і розподіляють м'ятне морозиво з шоколадом в придатною для морозильної камери формі.