Чорничний пиріг
Давайте сьогодні приготуємо дуже смачний, дивовижно ароматний і досить незвичайний чорничний пиріг, який по достоїнству оцінять всі, хто його спробує.
Інгредієнти:
Для тіста:
пшеничне борошно - 500 г;
цукор - 3 ст. ложки;
сіль - щіпка;
сухі дріжджі - 15 г;
рослинна олія - 125 мл;
молоко - 250 мл
Для начинки:
чорничне варення - 150 мл.
Приготування
Як приготувати чорничний пиріг? У глибокій мисці з'єднуємо просіяне борошно, цукор, сухі дріжджі і сіль. Всі сухі інгредієнти ретельно перемішуємо, а потім поступово вливаємо тепле молоко, не перестаючи заважати. Далі додаємо трохи олії і замішуємо однорідне, не липнущее до рук тісто, яке накриваємо чистим рушником і залишаємо при кімнатній температурі приблизно на 1 годину. Через годину тісто трохи обминаємо, відщипуємо невелику частину для прикраси, а решта розгортаємо в коло трохи більший, ніж форма для випічки. Викладаємо основу з тіста у форму, змащену рослинним маслом, формуємо невисокі бортики і рясно змащуємо всю основу чорничним варенням. Зверху натираємо на крупній тертці залишився шматочок тіста і відправляємо форму в заздалегідь розігріту до 175 градусів духовку приблизно на 30 хвилин. По закінченню часу, обережно даємо повністю охолонути і подаємо до столу з молоком або гарячим чаєм.
Інгредієнти:
Для пісочного тіста:
борошно - 320 г;
вершкове масло - 200 г;
яйце - 2 шт.;
цукор - 2 ст. ложки.
Для сирного тіста:
сир - 300 г;
вершкове масло - 100 г;
яйце - 3 шт.;
ванільний цукор - 2 ч. ложки;
борошно - 3 ст. ложки.
Для заливки:
сметана - 200 мл;
цукор - 3 ст. ложки;
яйце - 2 шт.;
цедра лимона - за смаком.
Приготування
Для приготування чорничного пирога зі сметаною спочатку замісимо пісочне тісто, для цього просіваємо в глибоку миску борошно, додаємо тверде вершкове масло або маргарин і ретельно рубаємо всі ножем. Окремо збиваємо міксером до білого яєчні жовтки з цукром, а потім виливаємо в миску з порубаним в борошні маслом і вимішуємо однорідне гладке, не прилипающее до рук тісто. Перекладаємо його на присипану борошном поверхню, скачуємо в кулю, загортаємо в харчову плівку і прибираємо на півгодини в холодильник.
Не гаючи часу, готуємо сирне тісто: викладаємо в миску сир, додаємо ванільний цукор за смаком і яйця, потім поступово всипаємо просіяне борошно, перемішуємо і додаємо розм'якшене вершкове масло.
Тепер підійшла черга заливки: збиваємо міксером сметану з яйцями і цукром. В кінці додаємо лимонну цедру і перемішуємо. Якщо сметана дуже рідка, то можете додати трохи борошна або крохмалю.
Далі, дно рознімної форми застеляємо папером для випічки, злегка змащуємо її рослинним маслом. Пісочне тісто виймаємо з холодильника, рівномірно розподіляємо руками по дну форми, формуючи невеликі бортики висотою 5 див. На основу викладаємо рівномірно сирне тісто і розрівнюємо його по дну. Поверх сирної прошарку кладемо присипані борошном ягоди чорниці і посипаємо їх цукром. Тепер акуратно виливаємо заливку і ставимо форму з пирогом в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо десерт протягом 50 хвилин, поки верхівка як слід, не зарум'яниться. Готовий чорничний пиріг зі сметаною заливкою виймаємо з духовки, даємо трохи охолонути і перекладаємо з форми на решітку до повного охолодження. Перед подачею на стіл, чорничний пиріг з пісочного тіста прикрашаємо за бажанням збитими вершками, або посипаємо горіхами.
У випадку якщо у вас не виявилося чорниці, її можна замінити смородиною, не менш смачним вийде пиріг з чорною , або червоною смородиною . Приємного вам апетиту!
Рецепт пирога з чорничним варенням
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Як приготувати чорничний пиріг? У глибокій мисці з'єднуємо просіяне борошно, цукор, сухі дріжджі і сіль. Всі сухі інгредієнти ретельно перемішуємо, а потім поступово вливаємо тепле молоко, не перестаючи заважати. Далі додаємо трохи олії і замішуємо однорідне, не липнущее до рук тісто, яке накриваємо чистим рушником і залишаємо при кімнатній температурі приблизно на 1 годину. Через годину тісто трохи обминаємо, відщипуємо невелику частину для прикраси, а решта розгортаємо в коло трохи більший, ніж форма для випічки. Викладаємо основу з тіста у форму, змащену рослинним маслом, формуємо невисокі бортики і рясно змащуємо всю основу чорничним варенням. Зверху натираємо на крупній тертці залишився шматочок тіста і відправляємо форму в заздалегідь розігріту до 175 градусів духовку приблизно на 30 хвилин. По закінченню часу, обережно даємо повністю охолонути і подаємо до столу з молоком або гарячим чаєм.
Чорничний пиріг з сиром
Інгредієнти:
Для пісочного тіста:
Для сирного тіста:
Для заливки:
Приготування
Для приготування чорничного пирога зі сметаною спочатку замісимо пісочне тісто, для цього просіваємо в глибоку миску борошно, додаємо тверде вершкове масло або маргарин і ретельно рубаємо всі ножем. Окремо збиваємо міксером до білого яєчні жовтки з цукром, а потім виливаємо в миску з порубаним в борошні маслом і вимішуємо однорідне гладке, не прилипающее до рук тісто. Перекладаємо його на присипану борошном поверхню, скачуємо в кулю, загортаємо в харчову плівку і прибираємо на півгодини в холодильник.
Не гаючи часу, готуємо сирне тісто: викладаємо в миску сир, додаємо ванільний цукор за смаком і яйця, потім поступово всипаємо просіяне борошно, перемішуємо і додаємо розм'якшене вершкове масло.
Тепер підійшла черга заливки: збиваємо міксером сметану з яйцями і цукром. В кінці додаємо лимонну цедру і перемішуємо. Якщо сметана дуже рідка, то можете додати трохи борошна або крохмалю.
Далі, дно рознімної форми застеляємо папером для випічки, злегка змащуємо її рослинним маслом. Пісочне тісто виймаємо з холодильника, рівномірно розподіляємо руками по дну форми, формуючи невеликі бортики висотою 5 див. На основу викладаємо рівномірно сирне тісто і розрівнюємо його по дну. Поверх сирної прошарку кладемо присипані борошном ягоди чорниці і посипаємо їх цукром. Тепер акуратно виливаємо заливку і ставимо форму з пирогом в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо десерт протягом 50 хвилин, поки верхівка як слід, не зарум'яниться. Готовий чорничний пиріг зі сметаною заливкою виймаємо з духовки, даємо трохи охолонути і перекладаємо з форми на решітку до повного охолодження. Перед подачею на стіл, чорничний пиріг з пісочного тіста прикрашаємо за бажанням збитими вершками, або посипаємо горіхами.
У випадку якщо у вас не виявилося чорниці, її можна замінити смородиною, не менш смачним вийде пиріг з чорною , або червоною смородиною . Приємного вам апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Пісочний пиріг з вишнею
Ще один різновид вишневого пирога - пісочний. Готується він дуже просто, швидко, і не вимагає великих кулінарних талантів. Для його випікання вам
Сливовий пиріг
Якщо ви любите сливи і сливове варення, то можете приготувати з ними смачний сливовий пиріг. Він підійде і для простого чаювання, і для святкового
Пиріг з червоною смородиною
Пиріг з червоною смородиною - приголомшливий десерт, який можна готувати кожен день, особливо зараз, в пору ягід і фруктів. Якщо вам потрібен
Пиріг з абрикосами
Сезон абрикосів почався, а це значить, що настав час готувати різноманітні страви з цих солодких і ніжних плодів. У цій статті ми поділимося з вами
Сметанний пиріг рецепт
Сметана - корисний молочний продукт, який додають в багато видів випічки. І сьогодні ми поговоримо про дивовижному сметанному пиріг, який можна