Київський торт - оригінальний радянський рецепт

Класичний рецепт справжнього київського торта за Гостом
Борошно краще взяти другого сорту, в ній найменше клейковини, тому коржі вийдуть більш хрусткими. У київському торті за оригінальним радянському рецептом використовували фундук, але ви можете замінити його на арахіс або кешью, вони ведуть себе у випічці приблизно однаково.
Така кількість інгредієнтів розрахована на торт діаметром 24 див
Інгредієнти:
Коржі:
Крем:
Приготування
Горіхи підсушуємо, щоб жир, що міститься в них не посадив повітряне тісто. Викладаємо їх одним шаром на деко і ставимо в гарячу духовку на 15 хвилин. Іноді струшуємо, потім перекладаємо на рушник охолонути в 1 шар.
Остиглі горіхи перетворюємо в крихту розміром з гречку. Змішуємо горіхи, просіяне борошно і 220 г цукру.
Білки штучно состариваем, пропускаючи через сито 2 рази, так ми порушуємо їх структуру, тоді вони краще збиваються, т. к. вже наситилися повітрям. Додаємо дрібку солі і збиваємо спочатку на малій швидкості, потім частинами додаємо 200 г цукру і швидкість збільшуємо. Білки готові якщо перевернути посуд, а вони не стікають і не падають.
Вмішуємо частинами суміш сухих інгредієнтів, обережно знизу-вгору.
Якщо форма для випікання у вас одна, значить тісто потрібно робити в два заходи, тобто білки розділити на 2 частини і другу збити і змішати з сухими продуктами вже після того, як дістали перший корж і форма вже охолола. Або можна використовувати деко і пергамент з намальованими шаблонами діаметром 24 див
Дно форми теж обов'язково вистилаємо пергаментом. Тісто акуратно викладаємо і випікаємо при температурі 150 градусів 1 годину, потім зменшуємо до до 120 і залишаємо ще на 1 годину. Потім відкриваємо духовку і залишаємо на 30 хвилин, щоб коржі не опало з-за перепаду температури, Виймаємо й даємо коржам застигнути не менше 6 годин, щоб вони ущільнилися/
Для крему цукор змішуємо з жовтками, щоб вони добре з'єдналися, потім вливаємо молоко і на маленькому

Масло кімнатної температури, але не надто м'яке, збиваємо і продовжуючи збивати частинами додаємо крем.
Одну третину відокремлюємо, в решті додаємо какао.
На блюдо викладаємо трохи крему щоб торт не їздив, кладемо корж і шар крему без какао не менше 2-х див. Накриваємо другим коржем і обмазуємо весь торт шоколадним кремом.
Подрібнюємо трохи горішків і обсипаємо краю. Верх торта ви можете прикрасити на свій розсуд, але класичним вважається поєднання крему зеленого, блакитного і рожевого кольорів.
Рекомендуємо добрі рецепти

Торт «Сметанник» - класичний рецепт
Напевно, багато хто з дитинства пам'ятають чудовий торт «Сметанник» і можливо знає, що рецепт його неймовірно простий, з невеликим складом доступних

Торт «Казка» - рецепт з горіхами та маком
Кому з вас не знайомий з дитинства смак чудового торта «Казка»! Щоб торт вийшов дійсно казковим, господині потрібно час на випікання трьох різних

Ленінградський торт - рецепт
Любите смачні тортики, які швидко готуються? Значить вам точно сподобається рецепт десерту "Ленінградського". Як його приготувати, який знадобиться

Київський торт - рецепт
Київський торт - це не тільки чудовий гостинець з української столиці, але і завжди доречне ласощі, за яким не обов'язково їхати до Києва, адже

Торт «Панчо» з ананасами
Торт «Панчо» - дивовижно смачний десерт. Він виходить соковитим, просоченим і оригінальним на вигляд. Його зазвичай готують з вишнею або будь-якими

Торт з бананами - рецепт
Торт з бананами - дивовижне ласощі, яке припаде до смаку, як дорослим, так і дітям. Такий десерт неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл.