Торт з мастикою своїми руками
Є декілька найпопулярніших видів мастики, які в основному використовують господині дому, і всі вони набагато доступніше за ціною і смачніше, ніж купівельна готова мастика. У цій статті ви знайдете рецепти мастики для торта своїми руками, перевірені і надійні.
Цукрова Мастика з маршмеллоу
Це найпоширеніший вид мастики, який ідеально підходить для початківців.
Інгредієнти:
зефір маршмеллоу – 70 г;
вода – 10 мл;
лимонна кислота – щіпка;
цукрова пудра – 175 р.
Приготування
Викладаємо в глибоку тарілку зефір, в теплій кип'яченій воді розчиняємо лимонну кислоту і додаємо до зефіру. Ставимо в мікрохвильову піч на повну потужність на 15-20 секунд, наше завдання зробити маршмеллоу м'яким. Як тільки ми цього добилися, добре розминаємо і починаємо додавати пудру, вимішуємо тісто до консистенції пластиліну.
Якщо взяти кольоровий зефір, наприклад, рожевий то в підсумку вийде кольорова мастика для торта своїми руками.
Молочна мастика
Інгредієнти:
молоко сухе – 60 г;
цукрова пудра – 60 г;
молоко згущене – 60 р.
Приготування
Спочатку слід змішати пудру з сухим молоком, а потім додати згущене молоко і все ретельно замісити. Головне в цьому рецепті дотримуватися рівні пропорції інгредієнтів.
Шоколадна мастика
Інгредієнти:
шоколад – 50 г;
мед – 15 мл
Приготування
Шоколад подрібнюємо і розтоплюємо на паровій бані, як тільки він розтанув додаємо рідкий мед, маса відразу почне густіти. Вимішуємо її близько 20 хвилин, при цьому буде виділятися масло какао, не лякайтеся, це нормально, просто зливайте його, якщо воно заважає.
Желатинова мастика
Інгредієнти:
цукрова пудра – 900 г;
вода – 150 мл;
желатин – 10 р.
Приготування
Желатин заливаємо водою на годину, потім ставимо на водяну баню і топимо. Даємо охолонути і коли він вже охолов, але ще рідкий додаємо пудру і ретельно вимішуємо.
Прикраса дитячого торта з цукрової мастики своїми руками
Цей майстер клас розповість про те, як зробити просто фантастичний дитячий тортик з мастикою, який порадує і хлопчика, і дівчинку своєю оригінальністю, а вас простотою виконання.
Отже, потрібно спекти два круглих бісквітних коржа, розрізати на половинки і в двох з них вирізати серединку.
Тепер збираємо: на низ цілу половинку, посередині дві частини з отворами, виходить невеликий «криниця», в який можна покласти різнокольорові мармеладкі, драже, желейки
І накриваємо залишилася половинкою, всі коржі з'єднуємо кремом.
Тепер обмазуємо тортик з усіх боків кремом під мастику, наприклад, масляним, намагаємося зробити максимально гладку поверхню.
Беремо білу мастику, додаємо синій барвник, щоб отримати блакитний колір. Краще, звичайно, працювати з гелевими барвниками, але і сухі теж підійдуть, просто доведеться довше розминати мастику, щоб рівномірно розподілити колір. Не забудьте надіти рукавички, барвник хоч і харчової, але забарвлює добре.
Отриману мастику розгортаємо в великий, порівняно тонкий пласт.
Починаємо обтягувати наш тортик, краще підняти його на якусь основу для зручності.
Розрівнюємо шпателем, зайву мастику зрізаємо, блакитний нам ще стане в нагоді в веселці, а ще її можна пофарбувати в більш насичені кольори, синій і фіолетовий.
Тепер фарбуємо кілька шматочків мастики сім кольорів веселки.
Скачуємо різнокольорові джгутики і формуємо з них веселку півколом, зрізаємо зайві краю і залишаємо підсохнути.
Знімаємо з форми, змащуємо водою ту сторону, на якій лежала веселка і приклеюємо спереду тортика.
З білої мастики скачуємо кульки різного розміру і формуємо хмари.
Ось такий чудовий, яскравий тортик виходить. А якщо його розрізати, то будь-яка дитина прийде в захват від різнобарвного сюрпризу.
Цукрова Мастика з маршмеллоу
Це найпоширеніший вид мастики, який ідеально підходить для початківців.
Інгредієнти:
Приготування
Викладаємо в глибоку тарілку зефір, в теплій кип'яченій воді розчиняємо лимонну кислоту і додаємо до зефіру. Ставимо в мікрохвильову піч на повну потужність на 15-20 секунд, наше завдання зробити маршмеллоу м'яким. Як тільки ми цього добилися, добре розминаємо і починаємо додавати пудру, вимішуємо тісто до консистенції пластиліну.
Якщо взяти кольоровий зефір, наприклад, рожевий то в підсумку вийде кольорова мастика для торта своїми руками.
Молочна мастика
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку слід змішати пудру з сухим молоком, а потім додати згущене молоко і все ретельно замісити. Головне в цьому рецепті дотримуватися рівні пропорції інгредієнтів.
Шоколадна мастика
Інгредієнти:
Приготування
Шоколад подрібнюємо і розтоплюємо на паровій бані, як тільки він розтанув додаємо рідкий мед, маса відразу почне густіти. Вимішуємо її близько 20 хвилин, при цьому буде виділятися масло какао, не лякайтеся, це нормально, просто зливайте його, якщо воно заважає.
Желатинова мастика
Інгредієнти:
Приготування
Желатин заливаємо водою на годину, потім ставимо на водяну баню і топимо. Даємо охолонути і коли він вже охолов, але ще рідкий додаємо пудру і ретельно вимішуємо.
Прикраса дитячого торта з цукрової мастики своїми руками
Цей майстер клас розповість про те, як зробити просто фантастичний дитячий тортик з мастикою, який порадує і хлопчика, і дівчинку своєю оригінальністю, а вас простотою виконання.
Отже, потрібно спекти два круглих бісквітних коржа, розрізати на половинки і в двох з них вирізати серединку.
Тепер збираємо: на низ цілу половинку, посередині дві частини з отворами, виходить невеликий «криниця», в який можна покласти різнокольорові мармеладкі, драже, желейки
І накриваємо залишилася половинкою, всі коржі з'єднуємо кремом.
Тепер обмазуємо тортик з усіх боків кремом під мастику, наприклад, масляним, намагаємося зробити максимально гладку поверхню.
Беремо білу мастику, додаємо синій барвник, щоб отримати блакитний колір. Краще, звичайно, працювати з гелевими барвниками, але і сухі теж підійдуть, просто доведеться довше розминати мастику, щоб рівномірно розподілити колір. Не забудьте надіти рукавички, барвник хоч і харчової, але забарвлює добре.
Отриману мастику розгортаємо в великий, порівняно тонкий пласт.
Починаємо обтягувати наш тортик, краще підняти його на якусь основу для зручності.
Розрівнюємо шпателем, зайву мастику зрізаємо, блакитний нам ще стане в нагоді в веселці, а ще її можна пофарбувати в більш насичені кольори, синій і фіолетовий.
Тепер фарбуємо кілька шматочків мастики сім кольорів веселки.
Скачуємо різнокольорові джгутики і формуємо з них веселку півколом, зрізаємо зайві краю і залишаємо підсохнути.
Знімаємо з форми, змащуємо водою ту сторону, на якій лежала веселка і приклеюємо спереду тортика.
З білої мастики скачуємо кульки різного розміру і формуємо хмари.
Ось такий чудовий, яскравий тортик виходить. А якщо його розрізати, то будь-яка дитина прийде в захват від різнобарвного сюрпризу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Мастика для торта в домашніх умовах
Сьогодні торти, декоровані мастикою особливо популярні. І це зрозуміло, адже вивчивши кілька базових технологій її використання, можна створювати
Як зробити мастику з маршмеллоу?
Чудовою альтернативою дорогій покупної мастиці стане матеріал, зроблений власноруч. Винахідливі господині придумали досить бюджетний спосіб
Мастика з маршмеллоу в домашніх умовах
Найбільш популярним і доступним способом прикраси домашніх десертів, є оформлення мастикою. Однак не всім вона доступна в готовому вигляді, тому
Рецепт мастики з «Зефір»
Коли справа доходить до декору торта, то тут всі засоби хороші, оскільки покупну мастику в наших магазинах поки важко дістати. Кмітливі господині
Мастика з зефіру
Часто в магазинах ми бачимо красиво прикрашену випічку: торти, тістечка. Але якщо ви любите піч самі, то і прикрасити випічку можна в домашніх
Мастика з згущеного молока
Для прикраси тортів і тістечок різними фігурками, сердечками необхідна мастика. І зараз ми розповімо вам, як зробити її зі згущеного молока. Читаємо