Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Бісквітний торт з полуницею

Бісквітний торт з полуницею

21-09-2016, 16:03
5 903
Бісквітний торт з полуницею
Само собою, щоб вийшов смачний торт з полуницею, наприклад, бісквітний, почнемо з підготовки коржа. Приготувати пишний бісквіт простіше, ніж багато хто думає.
Бісквітний корж
Інгредієнти:

  • велике яйце 1 категорії – 6 шт.;

  • вітчизняного виробництва цукор-пісок очищений – 350-370 г;

  • ванільний стручок – 1 шт.;

  • пшеничне борошно біла сорт вищий – близько 15 склянок;

  • масло «Селянське» – 30 р.


  • Приготування
    Щоб бісквіт вдався, яйця добре охолоджуємо, а знач білки відділяємо і починаємо збивати міксером на середніх оборотах, поступово підвищуючи швидкість. Коли білки стануть схожі на збиті вершки, по ложці всипаємо цукор, продовжуючи збивати. Після цукру вводимо по одному желточки і швидко перемішуємо. Залишається ваніль – розрізаємо стручок, выскребаем насіння і додаємо їх в тісто, потім в 4-5 прийомів вводимо просіяне борошно. На цьому етапі міксером не користуємося, перемішуємо тісто акуратно ложкою або лопаткою, щоб пишна маса не опало.
    Щоб спекти шоколадний бісквітний торт з полуницею, разом з борошном, додаємо 5-6 ложок гарного какао.
    Форму змащуємо маслом, переливаємо в неї тісто і відправляємо в прогрітий духова шафа. Печемо 20 хвилин при температурі 200 градусів, даємо коржу охолонути і можна розрізати його на більш тонкі пласти і збирати торт.
    Крем для бісквітного торта з полуницею можна вибрати будь-який, однак краще використовувати більш легкі креми, які ідеально поєднуються з ягодами.
    Найпростіший крем
    Найпростіше готується бісквітний торт з полуницею і сметанним кремом. Поки остиглі коржі просочуються полуничним сиропом, готуємо крем.
    Інгредієнти:

  • домашня сметана або магазинна жирністю від 20% – 600-700 г;

  • білий вітчизняний цукор, змелений в пудру – 1 склянка;

  • ванілін – 1 пакетик;

  • стигла полуниця – 550-750 р.


  • Приготування
    Полуничку перебираємо, видаляємо м'яті ягоди, обриваємо листочки, моєму, розкладаємо на рушник і даємо стекти вологи. Гострим ножем нарізаємо ягоди на тонкі пласти. Сметану добре охолоджуємо і обережно збиваємо з пудрою і ваніліном. Щоб не отримати олію, збивати треба недовго.
    Кожен корж добре промазуємо кремом, викладаємо скибочки полуниці, накриваємо наступним коржем. Прикрасити торт можна таким же кремом, розтопленим білим шоколадом, мастикою і, звичайно, ягодами.
    Легкий крем
    Найлегший варіант десерту вийде, якщо в якості крему використовувати збиті вершки. Розповімо, як зібрати бісквітний торт з полуницею і збитими вершками.
    Інгредієнти:

  • вершки пастеризовані жирні (30% і вище) – 05 л;

  • лід в кубиках – 2 середні формочки;

  • полуниця невелика, рожева – 08 кг;

  • ванілін – 1 пакетик.


  • Приготування
    Вершки охолоджуємо, але не в морозилці, звичайно. Вливаємо половину в миску, в більш глибоку миску всипаємо першу порцію льоду, ставимо на лід посуд з вершками, додаємо ванілін і збиваємо, поступово нарощуючи швидкість. Як тільки маса стала досить щільною, повторюємо процес в чистій мисочці з другою порцією льоду. Готуємо полуницю: перебираємо, миємо, обсушуємо, ріжемо ягоди навпіл. На корж викладаємо полуницю, зверху розподіляємо крем. Прикрашаємо вершками та полуничним сиропом.
    Корисно і красиво
    Просто чудовий варіант для святкового столу – бісквітний торт з полуницею та желе. Доведеться повозитися, але результат того вартий.
    Інгредієнти:

  • полуниця велика – 1 кг;

  • полуниця дрібна будь-якого сорту – 1 кг;

  • цукор виробництва країн СНД – 07 кг;

  • желатин харчовий швидкорозчинний – 3 пакети по 15 р.


  • Приготування
    Полуницю другого сорту (дрібну, можливо, пом'ятий) перебираємо, добре промиваємо, складаємо в
    Бісквітний торт з полуницею
    емальований посуд, додаємо цукор і приблизно 15 л води. Варимо, помішуючи, сироп близько чверті години на самому повільному вогні. Відкидаємо на сито, даємо стекти, остуджуємо. Половину сиропу використовуємо для просочення коржів, а в другу додаємо желатин. Збираємо торт в рознімної формі, простелив її харчовою плівкою. Викладаємо коржі, між ними – полуницю з сиропу. Поверх останнього коржа викладаємо велику полуницю і заливаємо її приготованим желе. Залишаємо десерт в холодильнику на 5-10 годин.
    Вибирайте рецепт бісквітного торта з полуницею за смаком і радійте льоту.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Торт з полуницею і вершками
    Торт з полуницею і вершками
    Класичне поєднання в десерті - полуницю з вершками, можна використовувати у приготуванні дивовижного торта. Спробуйте спекти і оформити домашнє
    Сирний торт з полуницею
    Сирний торт з полуницею
    Хтось скаже, що солодке обов'язково шкідливо, хоча б для фігури. Однак це зовсім невірно, тому що з корисних продуктів: сиру, ягід, желатину – можна
    Бісквітний торт зі сметанним кремом
    Бісквітний торт зі сметанним кремом
    Найбільш затребуваними вважаються десерти на бісквітній основі і абсолютно виправдано. Адже, знаючи прості тонкощі приготування бісквіта можна
    Торт з полуницею та маскарпоне
    Торт з полуницею та маскарпоне
    Іноді так хочеться до чаю яскравого, смачного і соковитого тортика! Саме полуниця ідеально підходить для такої випічки. Торт з полуницею та
    Шоколадний торт з полуницею
    Шоколадний торт з полуницею
    Шоколадний бісквіт, соковиті ягоди свіжої полуниці, збиті вершки – це ідеальне поєднання інгредієнтів. Бісквітну основу можна спекти заздалегідь,
    Торти зі свіжої полуниці
    Торти зі свіжої полуниці
    Що може бути краще свіжих фруктів? Напевно тільки торти з цими свіжими, соковитими інгредієнтами. Тому сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати