Бездріжджове тісто для пиріжків в духовці
При небажанні возитися з дріжджовим тестом, ви можете завжди віддати перевагу альтернативі без додавання дріжджів. Випічка на подібній основі хоч і виходить менш повітряної і має більш щільну текстуру, але не вимагає особливих пекарських умінь і готується за мінімум часу. Варіації бездріжджового тіста для пиріжків в духовці ми детально обговоримо в нижченаведених рецептах.
Класичною основою для бездріжджового тіста є кефір. Саме завдяки його додавання пиріжки виходять максимально м'якими і не втрачають цієї м'якості протягом тривалого періоду часу.
Кількість цукру в цьому рецепті мінімізовано так, щоб тісто годилося для пиріжків з несолодкої начинкою . Для солодкої випічки кількість цукру можна збільшити на ваш смак.
Інгредієнти:
сода - 5 г;
борошно - 365 г;
кефір - 195 мл;
щіпка цукру;
рослинне масло - 85 мл
Приготування
Перед початком приготування переконайтеся в тому, що кефір для пиріжків підігрітий до кімнатної температури. Підсолодіть кефір і розведіть в ньому соду. Слідом влийте рослинне масло, а після повторного перемішування почніть підсипати муку. Вимісіть тісто, поки воно не збереться великими грудками, а потім опрацюйте його вручну до досягнення еластичності.
Цей рецепт також носить назву п'ятихвилинного адже на приготування і правда не потрібно більше п'яти хвилин. Крім іншого, до складу такого тесту ідеально підходить для дитячої випічки, так як серед інгредієнтів не зустрічається масло.
Інгредієнти:
борошно - 210 г;
кефір - 185 мл;
яйця - 2 шт.;
сода - 5 р.
Приготування
З'єднайте борошно з содою і, залежно від начинки, додайте дрібку солі або цукру. Збийте пару яєць і влийте їх до борошна разом з кефіром. Приступайте до замішування тіста, добре опрацьовуючи його протягом пари хвилин. Якщо маєте часом, дайте продукту відпочити перед початком формування виробів, в іншому ж випадку приступайте до розкочуванні і формуванні відразу ж.
Завдяки додаванню здоби у вигляді яєць, масла і цукру, тісто виходить максимально м'яким і податливим в роботі. Здобний продукт найкраще використовувати для солодких виробів, приготування яких проходить в духовій шафі.
Інгредієнти:
борошно - 420 г;
вершкове масло - 145 г;
цукор - 65 г;
яєчні жовтки - 3 шт.;
молоко - 135 мл;
щіпка солі.
Приготування
Борошно пропустіть через сито і змішайте з дрібкою солі. М'яке масло перетворіть в пишний білий крем разом з цукровим піском, додати жовтки і повторіть збивання. Влийте до борошні тепле молоко, додати масло і почніть замішувати тісто, домагаючись його максимальної еластичності і однорідності. Після, продукт залишають полежати приблизно з півгодини і лише потім приступають до формування виробів.
Це універсальне тісто на молочній основі може стати ідеальним як для пиріжків, приготованих в духовій шафі, так і для тих, що необхідно обсмажувати у фритюрі.
Інгредієнти:
борошно - 335 г;
маргарин - 110 г;
розпушувач - 1 ч. ложка;
кефір - 235 мл
Приготування
В залежності від використовуваної начинки змішайте борошно з дрібкою солі або цукру. Додайте слідом розпушувач. М'який маргарин розітріть до отримання білого крему і змішайте отриманий крем з борошном і кефіром. Після отримання м'якого тесту його залишають відлежатися приблизно з півгодини перед початком формування.
Рецепт бездріжджового тіста для пиріжків на кефірі
Класичною основою для бездріжджового тіста є кефір. Саме завдяки його додавання пиріжки виходять максимально м'якими і не втрачають цієї м'якості протягом тривалого періоду часу.
Кількість цукру в цьому рецепті мінімізовано так, щоб тісто годилося для пиріжків з несолодкої начинкою . Для солодкої випічки кількість цукру можна збільшити на ваш смак.
Інгредієнти:
Приготування
Перед початком приготування переконайтеся в тому, що кефір для пиріжків підігрітий до кімнатної температури. Підсолодіть кефір і розведіть в ньому соду. Слідом влийте рослинне масло, а після повторного перемішування почніть підсипати муку. Вимісіть тісто, поки воно не збереться великими грудками, а потім опрацюйте його вручну до досягнення еластичності.
Рецепт швидкого бездріжджового тіста для пиріжків в духовці
Цей рецепт також носить назву п'ятихвилинного адже на приготування і правда не потрібно більше п'яти хвилин. Крім іншого, до складу такого тесту ідеально підходить для дитячої випічки, так як серед інгредієнтів не зустрічається масло.
Інгредієнти:
Приготування
З'єднайте борошно з содою і, залежно від начинки, додайте дрібку солі або цукру. Збийте пару яєць і влийте їх до борошна разом з кефіром. Приступайте до замішування тіста, добре опрацьовуючи його протягом пари хвилин. Якщо маєте часом, дайте продукту відпочити перед початком формування виробів, в іншому ж випадку приступайте до розкочуванні і формуванні відразу ж.
Здобне бездріжджове тісто для пиріжків
Завдяки додаванню здоби у вигляді яєць, масла і цукру, тісто виходить максимально м'яким і податливим в роботі. Здобний продукт найкраще використовувати для солодких виробів, приготування яких проходить в духовій шафі.
Інгредієнти:
Приготування
Борошно пропустіть через сито і змішайте з дрібкою солі. М'яке масло перетворіть в пишний білий крем разом з цукровим піском, додати жовтки і повторіть збивання. Влийте до борошні тепле молоко, додати масло і почніть замішувати тісто, домагаючись його максимальної еластичності і однорідності. Після, продукт залишають полежати приблизно з півгодини і лише потім приступають до формування виробів.
Бездріжджове тісто для пиріжків на молоці
Це універсальне тісто на молочній основі може стати ідеальним як для пиріжків, приготованих в духовій шафі, так і для тих, що необхідно обсмажувати у фритюрі.
Інгредієнти:
Приготування
В залежності від використовуваної начинки змішайте борошно з дрібкою солі або цукру. Додайте слідом розпушувач. М'який маргарин розітріть до отримання білого крему і змішайте отриманий крем з борошном і кефіром. Після отримання м'якого тесту його залишають відлежатися приблизно з півгодини перед початком формування.
Рекомендуємо добрі рецепти
Бездріжджове тісто для пиріжків на кефірі
Для любителів поласувати домашньою випічкою і для тих, хто не особливо хоче возитися з дріжджовим тістом описані прекрасні рецепти в цьому матеріалі.
Дріжджове тісто на кефірі для пиріжків
Не секрет, що дріжджі чудово діють в кисломолочної основі. Тому далі розповімо, як правильно і бесхлопотно зробити ідеальне тісто на кефірі саме для
Товсті млинці на кефірі
Побалуйте домашніх новим ласощами - смачними, товстими млинцями на кисломолочної основі. Такий сніданок неодмінно оцінять і малюки, і дорослі. Далі
Дріжджове тісто на пиріжки на сухих дріжджах
Варіантів швидкого дріжджового тіста існує безліч, і ми постаралися зібрати найбільш доступні і максимально зрозумілі навіть для новачків в
Тісто на біляші з м'ясом
Приготувати справжні біляші не складно, головне-визначити для себе відповідний спосіб їх втілення. І, якщо з начинкою все цілком зрозуміло, то
Швидке тісто для пиріжків
Якщо не бажаєте возитися з тістом довго, а домашньої випічки вже дуже хочеться, значить ця стаття вам точно сподобається. Розповімо, як швидко і без