При небажанні возитися з дріжджовим тестом, ви можете завжди віддати перевагу альтернативі без додавання дріжджів. Випічка на подібній основі хоч і виходить менш повітряної і має більш щільну текстуру, але не вимагає особливих пекарських умінь і готується за мінімум часу. Варіації бездріжджового тіста для пиріжків в духовці ми детально обговоримо в нижченаведених рецептах.
Рецепт бездріжджового тіста для пиріжків на кефірі
Класичною основою для бездріжджового тіста є кефір. Саме завдяки його додавання пиріжки виходять максимально м'якими і не втрачають цієї м'якості протягом тривалого періоду часу.
Кількість цукру в цьому рецепті мінімізовано так, щоб тісто годилося для пиріжків з несолодкої начинкою . Для солодкої випічки кількість цукру можна збільшити на ваш смак.
Інгредієнти: сода - 5 г; борошно - 365 г; кефір - 195 мл; щіпка цукру; рослинне масло - 85 мл Приготування Перед початком приготування переконайтеся в тому, що кефір для пиріжків підігрітий до кімнатної температури. Підсолодіть кефір і розведіть в ньому соду. Слідом влийте рослинне масло, а після повторного перемішування почніть підсипати муку. Вимісіть тісто, поки воно не збереться великими грудками, а потім опрацюйте його вручну до досягнення еластичності.
Рецепт швидкого бездріжджового тіста для пиріжків в духовці
Цей рецепт також носить назву п'ятихвилинного адже на приготування і правда не потрібно більше п'яти хвилин. Крім іншого, до складу такого тесту ідеально підходить для дитячої випічки, так як серед інгредієнтів не зустрічається масло.
Інгредієнти: борошно - 210 г; кефір - 185 мл; яйця - 2 шт.; сода - 5 р. Приготування З'єднайте борошно з содою і, залежно від начинки, додайте дрібку солі або цукру. Збийте пару яєць і влийте їх до борошна разом з кефіром. Приступайте до замішування тіста, добре опрацьовуючи його протягом пари хвилин. Якщо маєте часом, дайте продукту відпочити перед початком формування виробів, в іншому ж випадку приступайте до розкочуванні і формуванні відразу ж.
Здобне бездріжджове тісто для пиріжків
Завдяки додаванню здоби у вигляді яєць, масла і цукру, тісто виходить максимально м'яким і податливим в роботі. Здобний продукт найкраще використовувати для солодких виробів, приготування яких проходить в духовій шафі.
Інгредієнти: борошно - 420 г; вершкове масло - 145 г; цукор - 65 г; яєчні жовтки - 3 шт.; молоко - 135 мл; щіпка солі. Приготування Борошно пропустіть через сито і змішайте з дрібкою солі. М'яке масло перетворіть в пишний білий крем разом з цукровим піском, додати жовтки і повторіть збивання. Влийте до борошні тепле молоко, додати масло і почніть замішувати тісто, домагаючись його максимальної еластичності і однорідності. Після, продукт залишають полежати приблизно з півгодини і лише потім приступають до формування виробів.
Бездріжджове тісто для пиріжків на молоці
Це універсальне тісто на молочній основі може стати ідеальним як для пиріжків, приготованих в духовій шафі, так і для тих, що необхідно обсмажувати у фритюрі.
Інгредієнти: борошно - 335 г; маргарин - 110 г; розпушувач - 1 ч. ложка; кефір - 235 мл Приготування В залежності від використовуваної начинки змішайте борошно з дрібкою солі або цукру. Додайте слідом розпушувач. М'який маргарин розітріть до отримання білого крему і змішайте отриманий крем з борошном і кефіром. Після отримання м'якого тесту його залишають відлежатися приблизно з півгодини перед початком формування.