Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Бісквітне тісто в домашніх умовах

Бісквітне тісто в домашніх умовах

21-09-2016, 14:43
485
Бісквітне тісто в домашніх умовах
У свята, у дні пам'ятних подій хочеться порадувати себе чим-небудь смачним. Усі ласуни обожнюють бісквітні торти, але готувати їх вміють не всі. А адже це нескладно.
Парочка секретів

  • Щоб приготувати правильне бісквітне тісто в домашніх умовах, використовуємо тільки свіжі продукти і чітко дотримуємося рецептурою. Відхилення чреваті забитим, важким тістом, яке при випіканні не підніметься.

  • Вибираємо правильну борошно – вона повинна бути вищого сорту і змолоте з пшениці твердих сортів, інакше бісквіт не буде пухнастим і легким.

  • Використовуємо тільки свіжі великі курячі яйця. Вони повинні бути першого або вищого сорту. Яйця дістаємо з холодильника безпосередньо перед замешиванием тіста, ніж вони холодніше, тим краще вийде збити піну, яка і утворює правильний бісквіт.

  • На першому етапі використовуємо будь-які пристосування: міксер, блендер, вінчик, вилку. Наше завдання – отримати міцну піну при збиванні білка, а от далі підмішуємо інгредієнти обережно, використовуючи ложку або лопатку, інакше піна швидко опаде.

  • Випікати бісквіт можна в духовій шафі, мікрохвильової печі або мультиварці. Час приготування буде залежати від моделі конкретного побутового приладу.


  • Бісквіт
    Для початку розповімо, як зробити бісквітне тісто, використовуючи мінімум інгредієнтів. Так що рецепт пропонується бюджетний.
    Інгредієнти:

  • ванілін або ванільний цукор – 1 пакетик;

  • борошно з пшениці твердих сортів – 200-250 м;

  • білий очищений вітчизняний цукровий пісок – 1 чашка;

  • яйце куряче – 4 шт.;

  • сіль йодована або гірська – 1 щіпка;

  • вершкове «Селянське» масло – 20 р.


  • Приготування
    Просте бісквітне тісто готується в кілька етапів. Холодні яйця розділимо на білки і жовтки. Білки з сіллю починаємо збивати, поступово нарощуючи швидкість. Коли піки перестануть опадати, додаємо ванілін і в 4-5 прийомів всипаємо цукор. Швидкість збивання не змінюємо. Другий етап – додаємо жовтки. Потрібно зробити це швидко, щоб вони не обтяжили тісто. Тому жовтки вводимо відразу все, збиваємо ще близько хвилини. Борошно просіваємо і додаємо також – у кілька етапів. Тепер не збиваємо, а акуратно вмішуємо її в тісто ложкою або лопаткою. Важливо зробити це швидко, але не заважаємо енергійно, а м'якими, плавними рухами. Якщо хочете приготувати шоколадне бісквітне тісто, разом з борошном, додайте 2-3 ст. ложки якісного какао. Коли тісто готове, змащуємо маслом форму і виливаємо в неї тісто. Печемо бісквіт в залежності від розміру форми і кількості тесту – від 10 хвилин в духовій шафі до 45 хвилин в мультиварці.
    Бісквітне тісто в домашніх умовах
    Таке легке, пухнасте бісквітне тісто підійде для рулету , торта або тістечка.
    Про добавки
    Рецепт бісквітного тіста для торта такий же, як для пирога, наприклад, з яблуками чи ягодами. Для того, щоб спекти смачний яблучний пиріг беремо 3 великих яблука, чистимо шкірку, видаляємо серцевину, нарізаємо невеликими кубиками, обвалюємо їх у борошні і перед тим, як перелити тісто у форму, додаємо шматочки яблук в тісто. Вийде дуже смачно, тільки час випічки потрібно збільшити на 5-10 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рулет з маком без дріжджів
    Рулет з маком без дріжджів
    Для тих, у кого не склалися стосунки зі здобою, а поласувати маковим рулетом дуже хочеться, далі описаний абсолютно зрозумілий і неодмінно доступний
    Тісто для «Горішків»
    Тісто для «Горішків»
    В цій статті детально описано кілька рецептів, які неодмінно повернуть вас у дитинство, адже печиво «Горішки» напевно готували в кожному будинку.
    Бісквітне тісто для торта
    Бісквітне тісто для торта
    Напевно всі знають, наскільки бісквітне тісто примхлива. Щоб його приготувати, потрібно володіти спеціальними навичками і знати кілька абсолютно не
    Бісквітне тісто
    Бісквітне тісто
    Бісквітне тісто не відрізняється простотою приготування, так і випічка на такій основі потребує особливої уваги. Використовуючи наші докладні
    Шоколадний бісквіт в мультиварці
    Шоколадний бісквіт в мультиварці
    Ця стаття для тих, у кого не виходить випекти бісквіт в духовці. Повітряний, ніжний, неймовірно смачний, а головне високий бісквіт можна спекти в
    Бісквітні тістечка
    Бісквітні тістечка
    Якщо ви любите солодке, то вам точно сподобається наші рецепти бісквітних тістечок. Готувати їх можна по-різному, що дає простір фантазії і уяві.